top of page
LRM_EXPORT_20287238105234_20190805_18080
  • Εικόνα συγγραφέαKaterina Vasou

5 Χρήσιμες Ταξιδιωτικές Εφαρμογές για το 2024

ΔΕΝ είναι το skyscanner, το booking ή το airbnb.

Κάποιες από αυτές τις ξέρεις ήδη. Κάποιες ίσως δεν τις έχεις ξανακούσει. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτές τις 5 ταξιδιωτικές εφαρμογές, έχουν κάνει την ζωή μου πιο εύκολη και τώρα θα κάνουν και την δική σου.


Πάμε να τις δούμε!





Το πρώτο πράγμα που έκανα μόλις έφτανα σε έναν προορισμό εκτός Ευρώπης, ήταν να ψάξω για τοπική κάρτα sim, για να μπορώ να είμαι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο όλες τις ώρες. Αυτό δεν είναι απαραίτητο πια εξαιτίας του AIRALO.


Το AIRALO είναι μια εφαρμογή που σου επιτρέπει να αγοράσεις online μια digital κάρτα sim (μια e-sim δηλαδή) χωρίς να χρειάζεται να παραλάβεις μια φυσική κάρτα στον προορισμό σου. Απλώς μπαίνεις στο app, ψάχνεις την χώρα στην οποία πρόκειται να ταξιδέψεις, αγοράζεις την e-sim της επιλογής σου και ακολουθείς τις οδηγίες για να την ενεργοποιήσεις μόλις φτάσεις στον προορισμό. Εύκολα και γρήγορα, έχεις πλέον internet με το που θα κατέβει το αεροπλάνο στον προορισμό σου!




Το GuideGeek είναι ένας προσωπικός ταξιδιωτικός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης, ο οποίος δημιουργήθηκε από την Matador Network. Παρέχει tips και συμβουλές για να σε βοηθήσει να αποφασίσεις πού και πότε θα πας, να σχεδιάσεις ένα δρομολόγιο και να λάβεις προτάσεις για το τι να δεις και τι να κάνεις στον προορισμό σου. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο που θα σε βοηθήσει αρκετά, ειδικά στα αρχικά στάδια προγραμματισμού του ταξιδιού σου.


Το καλύτερο δεν στο είπα. Το μόνο που έχεις να κάνεις για να ενεργοποιήσεις το GuideGeek είναι να του στείλεις ένα μήνυμα στο whatsapp. Ακολούθως θα σου απαντάει σε ότι θέλεις σε μορφή whatsapp μηνύματος, ακριβώς όπως θα μιλούσες με έναν φίλο σου! Το δοκίμασα και δουλεύει ΑΨΟΓΑ! 



Το Splitwise είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μοιραστείς τα έξοδα με τους φίλους και την οικογένειά σου και να σταματήσεις να αγχώνεσαι για το “ποιος χρωστάει σε ποιον”. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το Splitwise για να οργανώσουν ομαδικούς λογαριασμούς γι’αυτό είναι ιδανικό για τα ταξίδια αλλά και για τις εκδρομές με το παρεάκι. 


Εάν η ομάδα σου χρειάζεται να μοιραστεί το κόστος ενός συγκεκριμένου λογαριασμού, το Splitwise διασφαλίζει ότι σε όποιον πληρώνει επιστρέφεται το σωστό ποσό με ελάχιστο αριθμό συναλλαγών. Πες δηλαδή πως είστε μια παρέα και εσύ χρωστάς στην Μαρία το πιτόγυρο που σου πλήρωσε, αλλά εσύ αγόρασες τα ποτά χθες βράδυ, ο Κώστας έβαλε την βενζίνη και ο Μάριος που σου χρωστούσε ήδη 50 ευρώ,  πλήρωσε την διαμονή για όλους. Θα τα βάλεις όλα αυτά στο Splitwise και θα σου πει ακριβώς ποιος πρέπει να δώσει σε ποιόν, με τον μικρότερο αριθμό συναλλαγών! Μας έχει λύσει πολλές φορές τα χέρια αυτό το app στα ομαδικά!



Το GetYourGuide είναι ένα online app/site με έδρα το Βερολίνο, το οποίο προσφέρει ταξιδιωτικές δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο. Στο GetYourGuide θα βρεις περιηγήσεις και εκδρομές ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη,  δραστηριότητες όπως είναι η μαγειρική, η ιππασία και το bar hopping αλλά και επιλογές για μεταφορικά, sim cards και άλλες υπηρεσίες. Θα μου πείτε, σιγά το πρωτότυπο, αυτό το προσφέρουν κι άλλα websites και apps. Το θετικό με το GetYourGuide, είναι η πολιτική δωρεάν ακύρωσής του. Δεν χρειάζεται προπληρωμή μέχρι και μια μέρα πριν το activity σου, που σημαίνει μπορείς να το ακυρώσεις χωρίς κόστος ακόμη και τελευταία στιγμή, χωρίς να αγχώνεσαι αν αλλάξουν τα σχέδιά σου. 


Οι τιμές είναι αρκετά προσιτές και οι vendors βαθμολογούνται από τους πελάτες, που σημαίνει υπάρχει και αξιοπιστία.



Το TravelSpend είναι μια εφαρμογή που θα σε διευκολύνει στο budgeting του ταξιδιού και στην παρακολούθηση των εξόδων σου. Το χρησιμοποιώ συνέχεια για να ξέρω πόσα έχω ξοδέψει και σε τι όταν ταξιδεύω και με βοηθάει να μένω όσο πιο πιστή γίνεται στο αρχικό κεφάλαιο που είχα βάλει για το ταξίδι μου.


Απλώς κατεβάζεις το app, δημιουργείς νέο ταξίδι και βάζεις το ποσό το οποίο σκοπεύεις να ξοδέψεις σε αυτό. Ακολούθως ξεκινάς και προσθέτεις τα έξοδα σου όπως εισιτήρια, διαμονές, δραστηριότητες, ενώ όταν πλέον βρίσκεσαι στον προορισμό σου, καταγράφεις και όλα τα καθημερινά έξοδα που έχεις εκεί. Πολλές φορές παρασυρόμαστε στα ταξίδια και ξοδεύουμε πολύ περισσότερα από το αρχικό μας budget, αλλά το TravelSpend θα σε βάλει σε τάξη, ειδικά αν ταξιδεύεις με μικρό budget!


Εάν πάλι ταξιδεύεις σε ομάδα, μπορείς να μοιραστείς τα έξοδα με τους φίλους και την οικογένειά σου για να δείτε "ποιος χρωστάει σε ποιον".


109 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn

© 2024 by @diarywings

bottom of page