Χρειάζεται να πληρώνω κάποια συνδρομή για να είμαι μέλος της #DWSQUAD;


Όχι δεν χρειάζεται να πληρώνεις καμία συνδρομή. Αυτή είναι μια ανοιχτή κοινότητα και μπορείς να λαμβάνεις μέρος στις εκδρομές μας χωρίς εγγραφή ή συνδρομή.
Μπορώ να πάρω μέρος σε ένα ταξίδι ή μια εκδρομή με την ομάδα μόνος μου ή πρέπει να έρθω με παρέα;


Αυτή η κοινότητα έχει δημιουργηθεί ΕΙΔΙΚΑ για εσένα που δεν έχεις άτομα να σε ακολουθούν στα ταξίδια σου. Αν όμως θέλεις να έρθεις με την παρέα σου, μπορείς να το κάνεις. Γενικότερα ενθαρρύνουμε το mingling ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, γι' αυτό είτε έρθεις μόνος είτε με παρέα, το σίγουρο είναι πως θα φύγεις από το ταξίδι με νέους φίλους.
Κάνει αυτή η κοινότητα για εμένα;


Η κοινότητα είναι ιδανική για εσένα, αν είσαι ένα άτομο με ανοιχτό μυαλό, θετική ενέργεια, ομαδικό πνεύμα, έτοιμο να ζήσει φοβερές περιπέτειες στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Αν δεν σου αρέσει να μοιράζεσαι εμπειρίες με τέτοια άτομα, τότε αυτή η ομάδα ίσως δεν κάνει για εσένα. Αν πάλι η γκρίνια είναι το δεύτερο σου χόμπι και δεν σου αρέσει to out of the beaten και ότι αυτό συνεπάγει, τότε πάλι αυτή η ομάδα μάλλον δεν κάνει για εσένα.
Ποια είναι η διαδικασία αν θέλω να ακολουθήσω σε ένα ταξίδι ή μια εκδρομή της ομάδας;


Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να γεμίσεις την φόρμα ενδιαφέροντος στην εκδρομή που σε ενδιαφέρει και θα επικοινωνήσω μαζί σου για να σου λύσω τυχόν απορίες σου. Αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις τότε θα πρέπει να προχωρήσεις σε πληρωμή (για κάθε ταξίδι είναι διαφορετικό το ποσό) για να μπορέσω να κάνω τις ανάλογες κρατήσεις. Όταν συμπληρωθούν τα άτομα, θα γίνει ενημέρωση για το event/εκδρομή/ταξίδι μέσα από το γκρουπ chat μας στο Whatsapp. Στο chat θα λύνουμε απορίες που μπορεί να προκύπτουν και θα υπάρχει βοήθεια για οποιοδήποτε θέμα προκύψει. Για τα ταξίδια της ομάδας, κανονίζουμε και μία-δύο συναντήσεις πριν το ταξίδι, για καφέ ή φαγητό, για να γνωριστεί η ομάδα και για να δοθούν τα τελικά προγράμματα.
Κάθε event/εκδρομή/ταξίδι είναι διαφορετικό και έχει διαφορετικούς κανόνες, βαθμό δυσκολίας αλλά και τρόπο οργάνωσης γι' αυτό θα ενημερώνεστε για αυτά, ξεχωριστά και θα σας παρέχεται βοήθεια σε κάθε βήμα.
Στις εκδρομές και τα ταξίδια που υπάρχουν διαμονές, θα έχω δικό μου δωμάτιο;


Το σύνηθες είναι να μοιραζόμαστε το δωμάτιο με άτομα του ιδίου φύλου. Τα δωμάτια είναι επι το πλείστον δίκλινα με δύο ξεχωριστά κρεβάτια και σε εξαιρετικές περιπτώσεις τρίκλινα. Στην περίπτωση που μείνουμε σε hostel τότε θα κοιμόμαστε σε κοιτώνες όπου ο καθένας θα έχει το δικό του κρεβάτι. Αν συνοδεύεσαι τότε μπορείς να ζητήσεις να μείνεις με τον σύντροφο ή τον φίλο σου. Αν δεν νιώθεις άνετα να μοιράζεσαι το δωμάτιο, τότε μπορείς να ζητήσεις μονόκλινο. Αν υπάρχει διαθεσιμότητα σε μονόκλινο τότε θα πρέπει να πληρώσεις την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση.
Υπάρχει όριο ηλικίας;


Για να λάβεις μέρος στις εκδρομές πρέπει να είσαι άνω των 18 ετών, αλλά δεν έχουμε ανώτερο όριο ηλικίας. Αν και οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες μας είναι μεταξύ 25 και 38 ετών, είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις ηλικίες που θέλουν να ζήσουν το περιπετειώδες στυλ ταξιδιού τύπου "flashpacking". Οι περιηγήσεις μας είναι ιδανικές για άτομα διαφορετικών ηλικιών που είναι έτοιμα να μοιραστούν ταξιδιωτικές εμπειρίες με άλλους ταξιδιώτες.
Υπάρχει βαθμός δυσκολίας στις εκδρομές;


Μερικές φορές, ναι και μερικές, όχι. Θα πρέπει να ενημερώνεστε για τον βαθμό δυσκολίας για την κάθε εκδρομή/ταξίδι ξεχωριστά.
Ποιος είναι ο αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε ταξίδι/εκδρομή;


Στα ταξίδια της έχουμε μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τους 12.

Στις εκδρομές εσωτερικού συνήθως δεν έχουμε όριο αν και σε μερικές περιπτώσεις επιβάλλεται (όταν για παράδειγμα υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα). Για κάθε ενδεχόμενο όμως, καλό είναι να ενημερώνεστε από την ξεχωριστή σελίδα που είναι αφιερωμένη σε κάθε εκδρομή/ταξίδι/event.
Χρειάζομαι διαβατήριο για τα ταξίδια με την ομάδα;


Αν το ταξίδι πραγματοποιείτε σε χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης τότε ΝΑΙ. Θα χρειάζεστε διαβατήριο με ελάχιστη διάρκεια ισχύος τους 6 μήνες. Αν πάλι το ταξίδι είναι εντός Ε.Ε τότε μια καινούργια ταυτότητα θα κάνει την δουλειά. Θα ενημερώνεστε για την κάθε εκδρομή/ταξίδι ξεχωριστά για το αν χρειάζεστε διαβατήριο.
Χρειάζομαι βίζα για τα ταξίδια με την ομάδα;


Αν η χώρα στην οποία θα ταξιδέψει η ομάδα το απαιτεί, τότε ναι. Θα ενημερώνεστε για την κάθε εκδρομή/ταξίδι ξεχωριστά για το αν χρειάζεστε βίζα. Να σημειωθεί ότι σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να μην συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο.
Πρέπει να είμαι εμβολιασμένος κατά της Covid-19 για να ταξιδέψω με την ομάδα;


Ο εμβολιασμός αποτελεί προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος να ταξιδέψει σε πολλές από τις χώρες στις οποίες έχουμε προγραμματισμένα ταξίδια, έτσι για την ώρα ναι, θα πρέπει να έχεις εμβολιαστεί για να ταξιδέψεις μαζί μου. Τα δεδομένα όμως γύρω από αυτό το θέμα, αλλάζουν συνεχώς έτσι καλό είναι να επικοινωνήσεις μαζί μου για να δούμε τι ισχύει την περίοδο εκείνη.
Χρειάζομαι άλλα εμβόλια για τα ταξίδια με την ομάδα;


Για κάθε χώρα ξεχωριστά θα παίρνεις σχετική ενημέρωση από την αρχηγό της ομάδας (aka moi). Παρόλα αυτά σε προτρέπω να ενημερωθείς κι από μόνος σου από το Κέντρο Εμβολιασμών της επαρχίας σου. Για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ.