top of page
LRM_EXPORT_20287238105234_20190805_18080
  • Εικόνα συγγραφέαKaterina Vasou

Πάμε για οξύρρυγχο στην Τριμίκλινη

Έγινε ενημέρωση: 28 Απρ 2020

Αν με ρωτούσες λίγους μήνες πριν τι είναι ο οξύρρυγχος, θα σου απαντούσα πως δεν έχω ιδέα. Πλέον όχι μόνο έμαθα, άλλα τον δοκίμασα κιόλας! Και δεν φαντάζεσαι πόσο εύγευστος είναι. Δεν χρειάστηκε καν να πάω στη Σιβηρία για να τον γευτώ! Μια εκδρομή μέχρι την Τριμίκλινη, στο μοναδικό μέρος στο οποίο καλλιεργείτε οξύρρυγχος στην Κύπρο, ήταν αρκετή για να με κάνει όχι μόνο να μάθω περισσότερα για το βασιλικό αυτό ψάρι, αλλά να εκτιμήσω παράλληλα την απαράμιλλη ομορφιά του τόπου μου.


Ο επιστήμονας-γεωργός και ιδιοκτήτης της φάρμας με την επονομασία “The Land of Dreams, μας υποδέχτηκε στο χώρο του λίγους μήνες πριν, για μια περιήγηση στο χώρο της επιχείρησής του, που εδώ και χρόνια διατηρεί στην Τριμίκλινη. Η fellow blogger Ειρήνη Γιωργαλλά από το Out&About είχε κανονίσει τη συνάντηση αυτή με τον ιδιοκτήτη, με σκοπό να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτό το ιδιαίτερο και καθόλου γνωστό στους Κύπριους ψάρι. Θυμάμαι πως ενώ κατηφορίζαμε το μονοπάτι, έβλεπα τη φάρμα από ψηλά και δεν πίστευα στα μάτια μου. Η λίμνη, το πράσινο και το ξύλινο υποστατικό έκαναν το τοπίο να φαντάζει απερίγραπτα όμορφο. Περισσότερο …Σκανδιναβία θύμιζε παρά Κύπρο.


Σε αυτό λοιπόν το συγκεκριμένο σημείο του χωριού της επαρχίας Λεμεσού, θα βρείτε λίγο απ’ όλα και θα μάθετε πολλά και διάφορα. Είναι ιδανικό για ημερήσιες οικογενειακές εκδρομές για ψάρεμα στη λίμνη που υπάρχει στη φάρμα. Πρέπει οπωσδήποτε να συνδυάσετε την εκδρομή σας με γεύμα στο ξύλινο, γραφικό εστιατόριο της φάρμας. Εκεί θα γευτείτε και τον πεντανόστιμο οξύρρυγχο που θα συνοδεύσετε με ένα ποτήρι κρασί το οποίο παράγεται στο αγρόκτημα του ιδίου ιδιοκτήτη. Μπορείτε να αγοράσετε ψάρι για να το μαγειρέψετε στο σπίτι, να προμηθευτείτε φρέσκα εποχιακά φρούτα από το αγρόκτημα και πολύ σύντομα θα μπορείτε να γευτείτε και χαβιάρι!


Η παραγωγή χαβιαριού λοιπόν είναι και ο λόγος ο οποίος δημιουργήθηκε εξαρχής η επιχείρηση του κύριου Αντρέα, ο οποίος διέκρινε το κενό που υπάρχει στην Κυπριακή αγορά και έσπευσε να το καλύψει με την ιδέα του. Το χαβιάρι παράγεται μόνο από το θηλυκό οξύρρυγχο έτσι τα ψάρια αυτού του είδους που βλέπεται να πωλούνται στην αγορά, είναι μόνο τα αρσενικά. Αυτή τη στιγμή στη φάρμα ασχολούνται αποκλειστικά με την αναπαραγωγή του βασιλικού αυτού ψαριού ενώ μελλοντικά θα μπορούν να παράξουν και χαβιάρι, το οποίο θα διατίθεται κι αυτό στην αγορά.


Είναι απίστευτο το πόσα πράγματα έμαθα σε αυτή την επίσκεψη. Μετά το τσάι και τη συνομιλία μας με το συμπαθέστατο ιδιοκτήτη και τη γυναίκα του, αποφασίσαμε πως δεν θα φεύγαμε από εκεί αν δεν δοκιμάζαμε οξύρρυχο! Ακούσαμε τόσα για την ποιότητά του και τη γεύση του που ήταν αδύνατο να αρνηθούμε στην πρόσκληση για γεύμα. Ενώ περιμέναμε να ετοιμαστεί το φαγητό, ο κύριος Αντρέας μας ρώτησε αν θέλουμε να ψαρέψουμε στη λίμνη που υπάρχει δίπλα από τις δεξαμενές. Αν και είμαι παντελώς άσχετη με το συγκεκριμένο …σπορ, αποφάσισα πως δε θα ήταν άσχημη ιδέα να δοκιμάσω. Πρώτη φορά ψάρεμα λοιπόν!


Μισή ώρα αργότερα και χωρίς καμιά επιτυχία, συνειδητοποιήσαμε πως αυτό το χόμπι δεν είναι για εμάς. Τα παρατήσαμε λοιπόν και καθίσαμε για μεσημεριανό. Ο μυρωδάτος οξύρρυγχος βρισκόταν ήδη στο στρωμένο τραπέζι, μαζί με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και χωριάτικη σαλάτα. Η οικογένεια του κύριου Αντρέα είναι τόσο φιλόξενη, που αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι στο γεμάτο ζεστασιά σπίτι κάποιου φίλου, ο οποίος σε έχει καλέσει για φαγητό και καλό κρασί. Έμεινα άφωνη όχι μόνο από τη νοστιμιά του καπνιστού ψαριού, αλλά και από το πόσο μεγάλο ήταν. Τέσσερα άτομα, γευμάτισαν με ένα μόνο ψάρι.



Μια τελευταία βόλτα στις εγκαταστάσεις της φάρμας ήταν ο ιδανικός τρόπος για να τελειώσουμε την επίσκεψή μας. Προς μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε πως ο ιδιοκτήτης έχει κι άλλα μεγάλα σχέδια για την επιχείρησή του, τα οποία είμαι σίγουρη πως θα εκπληρώσει επιτυχώς. Ετοιμαστείτε λοιπόν, γιατί αυτή η «Γη των Ονείρων» θα δέχεται σύντομα και εκλεκτούς φιλοξενούμενους οι οποίοι θα μένουν στα ξύλινα, χλιδάτα σπιτάκια που ετοιμάζονται στο χώρο και θα απολαμβάνουν το τζακούζι τους δίπλα στο ποτάμι. Μέχρι τότε μπορείς να το επισκεφτείς με την οικογένειά σου για μια Κυριακάτικη εξόρμηση στην Κυπριακή ύπαιθρο. Και που ξέρεις; Μπορεί εσύ να φανείς πιο τυχερός από εμένα στο ψάρεμα!


1.741 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn

© 2024 by @diarywings

bottom of page