top of page
LRM_EXPORT_20287238105234_20190805_18080
  • Εικόνα συγγραφέαKaterina Vasou

3 Χειμερινοί Προορισμοί με απευθείας πτήσεις από Κύπρο

Έγινε ενημέρωση: 20 Δεκ 2022

Προτάσεις για χειμερινούς προορισμούς με απευθείας πτήσεις από Κύπρο για να ταξιδέψεις τον χειμώνα του 2022-2023.


3 Χειμερινοί Προορισμοί με απευθείας πτήσεις από Κύπρο

Όλοι οι προορισμοί που θα αναφέρουμε σήμερα, είναι χώρες στις οποίες θα ταξιδέψουμε με ζεστά/αδιάβροχα ρούχα για να απολαύσουμε ζεστό κρασί, να κάνουμε σκι, spa και άλλες χειμερινές δραστηριότητες. Το καλύτερο είναι πως σε όλα αυτά τα μέρη, θα μπορούμε να πάμε με απευθείας πτήσεις από Λάρνακα ή Πάφο. Ευκολάκι δηλαδή!


Πάμε να δούμε λοιπόν 3 χειμερινούς προορισμούς με απευθείας πτήσεις από Κύπρο, στους οποίους θα μπορείς να ταξιδέψεις φέτος τον χειμώνα.


1.Κοπεγχάγη, Δανία


Για την Δανία υπάρχουν απευθείας πτήσεις από Λάρνακα για την πρωτεύουσα της Δανίας την Κοπεγχάγη κάθε Δευτέρα και Παρασκευή με WizzAir.


Ο σκανδιναβικός χειμώνας είναι γνωστό πως είναι λιγάκι δύσκολος και σκοτεινός αλλά η Δανία προσφέρει πληθώρα χειμερινών δραστηριοτήτων. Η Κοπεγχάγη τον χειμώνα είναι άκρως εντυπωσιακή και με πολύ πιο λίγους τουρίστες. Το χιόνι κάνει τα πάντα μαγικά, ενώ το παγωμένο κανάλι (Nyhavn River) της Κοπεγχάγης είναι πραγματικά ένα μοναδικό θέαμα.


Τι μπορώ να κάνω τον χειμώνα στην Δανία;


Μια καλή ιδέα είναι να ταξιδέψουμε εκεί τον Φεβρουάριο, για το Φεστιβάλ Φωτός της Κοπεγχάγης για να θαυμάσουμε τα πολύχρωμα φώτα που διακοσμούν τις πολλές γέφυρες και τα κτήρια της πόλης. Αυτό το φεστιβάλ αποτελεί ένα χαρούμενο αξιοθέατο για τους επισκέπτες της Κοπεγχάγης το χειμώνα. Φέτος το φεστιβάλ ξεκινάει στις 4 και τελειώνει στις 27 Φεβρουαρίου. Υπάρχουν αυτά τα installations σε πολλά σημεία της πόλης και μερικά φωτίζουν ακόμη και τα σύννεφα!


Μπορούμε επίσης να πάμε για πατινάζ στο Broens Gadekøkken το δημοφιλές street food market που βρίσκεται στο κέντρο της Κοπεγχάγης. Τους πιο κρύους μήνες, ανοίγει εκεί ένα μεγάλο παγοδρόμιο το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε για να δοκιμάσετε το ταλέντο σας στο ice scating αλλά και για να φάτε, να πιείτε και να κάνετε mingle με τους ντόπιους. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο πραγματοποιούνται επίσης και διάφορες εκδηλώσεις εκεί.


3 Χειμερινοί Προορισμοί με απευθείας πτήσεις από Κύπρο
Τα καταφύγια του αστεροσκοπείου Brorfelde

Για τις πιο ρομαντικές και περιπετειώδης ψυχές, υπάρχει και το μεγαλύτερο αστεροσκοπείο της Δανίας, το Brorfelde, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου μίας ώρα από την πρωτεύουσα. Από τον Οκτώβριο του 2021, οι επισκέπτες πλέον μπορούν να περάσουν το βράδυ σε ένα από τα καταφύγια του αστεροσκοπείου, τα οποία έχουν παράθυρο στην οροφή επιτρέποντάς τους να παρατηρούν τα αστέρια. Φανταστική εμπειρία που συνιστώ ανεπιφύλακτα να κάνεις.


Αν πάλι δεν είσαι της περιπέτειας, τότε γιατί να μην ζεστάνεις το κοκαλάκι σου ενώ ταξιδεύεις σε ένα πλωτό υδρομασάζ; Θα βρεις στον ποταμό βαρκούλες, οι οποίες έχουν μέσα τζακούζι τις οποίες μπορείς να ενοικιάσεις με οδηγό και να πληρώσεις με την ώρα. Ενώ εσύ χαλαρώνεις στο ζεστό νερό, θα απολαμβάνοντας ταυτόχρονα και τα αξιοθέατα του λιμανιού της Κοπεγχάγης. Εναλλακτικά μπορείς να πας στο CapenHot



2.Βίλνιους, Λιθουανία


Για την Λιθουανία υπάρχουν απευθείας πτήσεις από Λάρνακα για την πρωτεύουσα της το Βίλνιους (Vilnius) κάθε Τετάρτη και Κυριακή με την WizzAir.


Η Λιθουανία είναι η μεγαλύτερη χώρα της Βαλτικής (Εσθονία και Λετονία είναι οι άλλες δύο). Είναι μια χώρα με κάστρα, με λίμνες και δάση και το Βίλνιους είναι μια... μινιατούρα αλλά πολύ γοητευτική πρωτεύουσα, με μπαρόκ αισθητική, που μπήκε στην λίστα με τα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1994 . Πολιτιστικά είναι πολύ δραστήρια, αφού πάντα κάτι συμβαίνει εκεί στο Βίλνιους ακόμη και τον χειμώνα! Από βραδιές κλασικής μουσικής μέχρι εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, εμπορικά πανηγύρια και διεθνείς εκθέσεις.

Τι μπορώ να κάνω τον χειμώνα στην Λιθουανία;

Ένα πολύ ενδιαφέρον activity που μπορεί να κάνεi κάποιος, ακόμη και τον χειμώνα στην Λιθουανία είναι το αερόστατο! Σκέψου να φοράς τα ζεστά σου ρούχα και να πετάς στον αέρα μέσα στην ηρεμία και από κάτω να είναι όλα χιονισμένα! Hot air balloon μπορείς να κάνεις και στο Βίλνιους αλλά και σε άλλες περιοχές της Λιθουανίας.


Για τους δεξιοτέχνες του πατινάζ ή για αυτούς που θέλουν να το δοκιμάσουν για πρώτη φορά, μπορούν να πάνε στην λίμνη Galvė η οποία παγώνει τον χειμώνα και μετατρέπεται σε ένα τοπίο βγαλμένο από το Frozen. Φαντάσου να κάνεις πατινάζ σε μια παγωμένη λίμνη, δίπλα από ένα μεσαιωνικό κάστρο. Τι πιο ρομαντικό; Η λίμνη Galvė βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 λεπτών από το Βίλνιους.

3 Χειμερινοί Προορισμοί με απευθείας πτήσεις από Κύπρο
Το μεσαιωνικό κάστρο στην λίμνη Galvė της Λιθουανίας.

Αν βρεθείς στην Λιθουανία το πρώτο Σάββατο του Φεβρουαρίου, μπορείς να δεις τις παραδοσιακές ιπποδρομίες στον πάγο  ένα έθιμο που γίνεται κάθε χρόνο στην χώρα και συγκεκριμένα στην λίμνη Sartai, που βρίσκεται δύο ώρες βορειοανατολικά από το Βίλνιους.


Τέλος υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις ή να οδηγήσεις έλκυθρο με χάσκις στα δάσοι της περιοχής Kernavė. Αλλιώς μπορείς πάντα να περάσεις τον χρόνο σου με βόλτες στα αξιοθέατα της πρωτεύουσας όπως η Παλιά Πόλη με τις δεκάδες εκκλησίες, το μνημείο των τριών σταυρών και την γραφικη γειτονιά Užupis. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τοπικές λιχουδιές, και να χαλαρώσεις με ζεστή σοκολάτα ή σε κάποιο steam bath.

3 Χειμερινοί Προορισμοί με απευθείας πτήσεις από Κύπρο
Τα όμορφα δρομάκια του Εδιμβούργου.

3.Εδιμβούργο, Σκωτία

Για την Σκωτία και συγκεκριμένα για το Εδιμβούργο υπάρχουν απευθείας πτήσεις από Πάφο κάθε Τετάρτη και Σάββατο με EasyJet.


Η Σκωτία είναι καταπληκτικός προορισμός ακόμη και για τον χειμώνα. Το ουίσκι ρέει άφθονο, η πόλη ομορφαίνει και και η πλάση έχει άλλη χάρη. Αυτοί οι λόγοι από μόνοι τους είναι αρκετοί για να με πείσουν να ταξιδέψω στην Σκωτία.


Τι μπορώ να κάνω τον χειμώνα στην Σκωτία;


Στο Εδιμβούργο θα απολαύσουμε τις βόλτες μας στα πετρόκτιστα σοκάκια στο Royal Mile ή High Kirk όπως το λένε οι ντόπιοι, θα επισκεφτούμε μουσεία όπως το Εθνικό Μουσείο Σκωτίας που είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μουσεία στον κόσμο και φυσικά θα ξεναγηθούμε στο επιβλητικό κάστρο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Οι γευσιγνωσίες δε λείπουν, ούτε φυσικά και το μπόλικο αλκοόλ στις άπειρες παμπς της πόλης.

3 Χειμερινοί Προορισμοί με απευθείας πτήσεις από Κύπρο
Το Hogmanay Festival στο Εδιμβούργο.

Εάν τύχει και ταξιδέψεις στο Εδιμβούργο την Πρωτοχρονιά τότε θα πας στο μεγάλο, υπαίθριο φεστιβάλ με το όνομα Hogmanay Festival. Την τελευταία μέρα του χρόνου κάνουν παρέλαση με φαναράκια και ένα ξέφρενο πάρτι ξεκινά με την αλλαγή του χρόνου.


Μπορείς άνετα να περάσεις όλες σου τις μέρες στο Εδιμβούργο, αλλά αν έχεις διάθεση για εξερεύνηση τότε συστήνω να ενοικιάσεις αμάξι. Θα πας στο Loch Lomond μέσα από μια εύκολη διαδρομή από το Εδιμβούργο. Είναι η μεγαλύτερη λίμνη του Ηνωμένου Βασιλείου και το τοπίο εκεί είναι άκρως ονειρικό.


3 Χειμερινοί Προορισμοί με απευθείας πτήσεις από Κύπρο
Η Γλασκώβη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας.

Η Γλασκώβη η hip φοιτητούπολη, με την βικτοριανή αρχιτεκτονική αλλά το σύγχρονο lifestyle είναι μόνο μια ώρα μακριά από το Εδιμβούργο και μπορείς να πας εκεί και με λεωφορείο ή τρένο. Η Γλασκώβη έχει εξαιρετικά μουσεία και galleries (τα περισσότερα είναι δωρεάν), μοντέρνα μπαράκια και μια vibrant μουσική σκηνή.


Υπάρχει ως επιλογή για το ταξίδι σου και η κοιλάδα του Glen Coe. Εκεί είναι και ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα στην Σκωτία, το “Jacobite Steam Train“. Το τρένο είναι το γνωστό Hogwarts Express από τις ταινίες Harry Potter.


Τέλος, μπορείτε να φτάσετε μέχρι και τη λίμνη Νες (την γνωστή Loch Nes δηλαδή), για να ψάξετε κι εσείς την Νέσι, το θρυλικό τέρας που φημολογείται ότι ζει στα βάθη της λίμνης.


BONUS προτάσεις


Δύο μπόνους χειμερινοί προορισμοί για φέτος τον χειμώνα με απευθείας πτήσεις από Κύπρο:

Ρίγα, Λετονία


Για την Λετονία και συγκεκριμένα για την πρωτεύουσα της την Ρίγα υπάρχουν απευθείας πτήσεις από Πάφο κάθε Παρασκευή με RyanAir.


Η Ρίγα είναι η πρωτεύουσα της Λετονίας, και η μεγαλύτερη πόλη των χωρών της Βαλτικής. Μάλιστα ψηφίστηκε από τους αναγνώστες της USA Today ως η πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης με το ιστορικό κέντρο της να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

3 Χειμερινοί Προορισμοί με απευθείας πτήσεις από Κύπρο

Βερολίνο, Γερμανία


Για Βερολίνο υπάρχουν πτήσεις και από Λάρνακα αλλά κυρίως από Πάφο κάθε Παρασκευή και Κυριακή με RyanAir.


Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας. Συνδυάζει την πολυτέλεια, τα σύγχρονα μουσεία και τις φαντεζί γκαλερί με τον ιδιαίτερο underground χαρακτήρα της. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα φας καλά είτε σου αρέσουν οι ακριβές γαστρονομικές πανδαισίες είτε το πιο χαλαρό "καντινέ" φαγητό και θα διασκεδάσεις ακόμη καλύτερα σε κάποιο από τα δεκάδες κουλτουριάρικα clubs.

651 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn

© 2024 by @diarywings

bottom of page