top of page
LRM_EXPORT_20287238105234_20190805_18080
  • Εικόνα συγγραφέαKaterina Vasou

Κυριακάτικη Βόλτα στο Golden Donkeys Farm στη Σκαρίνου

Έγινε ενημέρωση: 29 Απρ 2020

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσετε την Κυριακή σας από μια εκδρομή σε ένα απο τα όμορφα χωριά της Κύπρου; Είχαμε προγραμματίσει μια τέτοια εξόρμηση μέρες πριν, σαν μια ευκαιρία να μαζευτούμε οικογενειακώς και να περάσουμε ποιοτικά το χρόνο μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να πάμε για φαγητό σε μια ταβέρνα στο χωριό Κάτω Δρυς, στην επαρχία Λάρνακας και ακολούθως να επισκεφτούμε τη φάρμα με τα γαϊδουράκια που βρίσκεται λίγο πιο κάτω, στη Σκαρίνου. Βλέπετε είχαμε και μικρά παιδιά μαζί μας και θέλαμε να περάσουν εξίσου καλά  έχοντας ένα ψυχαγωγικό Κυριακάτικο απόγευμα.


Τις Κυριακές το εστιατόριο είναι πάντα κατάμεστο γι’αυτό καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση πριν πάτε


Φτάσαμε λοιπόν στην ταβέρνα Πλάτανος -όνομα και πράμα αφού το αίθριο καλύπτουν τα κλαδιά ενός τεράστιου πλατάνου 109 ετών, που βρίσκεται στο κέντρο της αυλής- και καθίσαμε στο ρεζερβέ τραπέζι.



Ο εσωτερικός χώρος είναι ακόμη πιο ζεστός και όμορφος


Πέρασε έτσι ένα δίωρο, με καλό φαγητό (είχαμε παραγγείλει μεζέδες που ήταν νοστιμότατοι!), καλή παρέα και -κλασσικά- ανταλλάζοντας ντροπιαστικές ιστορίες από τα παιδικά μας χρόνια (οι απανταχού Κύπριοι καταλαβαίνουν τί εννοώ!).



Αφού πληρώσαμε 20 ευρώ το άτομο για το φαγητό και τα ποτά, αρχίσαμε να κατηφορίζουμε προς το χωριό Σκαρίνου  ακολουθώντας τα χρυσά γαϊδουράκια που βρίσκαμε στο δρόμο, που μας οδήγησαν εν τέλει στη φάρμα. Μετά απο 10 λεπτά περίπου φτάσαμε στο Golden Donkeys Farm!


Πληροφορηθήκαμε ότι έπρεπε να δώσουμε ένα μικρό αντίτιμο για την είσοδό μας, έτσι αφού πληρώσαμε 3 ευρώ ο καθένας, μπήκαμε μόνοι μας στο χώρο της φάρμας. Εξεπλάγην από την οργάνωση του εσωτερικού και εκτίμησα  την προσπάθεια του ιδιοκτήτη να δημιουργήσει ένα χώρο που, αν και έχει να κάνει με την παράδοση, εξακολουθεί να φαίνεται μοντέρνος, καθαρός και πολύ διαφορετικός απο άλλες φάρμες που έχω επισκεφθεί. Είναι ευχάριστο να βολτάρεις στο πλακόστρωτο και να μυρίζεις το βασιλικό, τη λεβάντα και τα άλλα βότανα που είναι φυτεμένα στο βοτανόκηπο. Στο χώρο υπάρχει επίσης μουσείο με φιγούρες που αναπαριστούν εικόνες απο την παράδοση, ένα μικρό αμφιθέατρο για μικρές εκδηλώσεις, κατάστημα απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε προϊόντα και καλλυντικά από γάλα γαϊδούρας όπως και καφετέρια για να απολαύσετε το καφεδάκι σας στο αίθριο. Εγώ αφού δοκίμασα σοκολάτα και λικέρ με γάλα γαϊδούρας, αποφάσισα να προμηθευτώ μόνο μερικές μπάρες για τις γλυκές λιγούρες. Περιεργαστήκαμε το χώρο, βγάλαμε οικογενειακές φωτογραφίες, εξηγήσαμε στους νεαρούς της παρέας τί είναι ο αλακατόλακος και ο ελιόμυλος και είδαμε φυσικά  τα Golden Donkeys αλλά και τα άλλα ζωάκια της φάρμας. Υπάρχει η δυνατότητα να πάτε βόλτα, αν το επιθυμείτε, με ένα από τα 200 γαϊδούρια της φάρμας. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για τα μικρά παιδιά αφού θα έρθουν έτσι σε επαφή με τα ζώα αυτά που τείνουν να εκλείψουν.


Η ρίγανη απο τον βοτανόκηπο στο χώρο της φάρμας



Η αίθουσα αυτή προσφέρεται για μικρές εκδηλώσεις με δυνατότητα φαγητού. Στο βάθος η είσοδος του παραδοσιακού καταστήματος με προϊόντα απο γάλα γαϊδούρας.



Σκηνή απο το μουσείο, με φιγούρες που αναπαριστούν την κυπριακή παράδοση



Τα γαϊδουράκια της φάρμας




Η πολύ καλή και αστεία ιδέα του ιδιοκτήτη για φωτογραφία


Αφού ξοδέψαμε μια περίπου ώρα στη φάρμα βγάζοντας φωτογραφίες και ταΐζοντας τα γαϊδουράκια, αποφασίσαμε να κατηφορίσουμε προς Λεμεσό για το απογευματινό μας καφεδάκι (στην περίπτωσή μου, γλυκάκι όπως πάντα). Καταλήξαμε στη Μαρίνα Λεμεσού να ανταλλάζουμε απόψεις για την έκβαση της ημέρας μέχρις ότου άρχισε να βραδιάζει. Η μέρα (και η φωτογράφηση!) τελείωσε με αυτή την ανεπανάληπτη λήψη του ηλιοβασιλέματος. Τί καλύτερο από αυτήν τη θέα στο τέλος μιας ευχάριστης οικογενειακής βόλτας!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την Golden Donkeys Farm εδώ!


203 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn

© 2024 by @diarywings

bottom of page