top of page
LRM_EXPORT_20287238105234_20190805_18080
  • Εικόνα συγγραφέαKaterina Vasou

Πάμε όλοι και φέτος στο Φεστιβάλ Rainbow στη Λευκωσία !

Έγινε ενημέρωση: 30 Απρ 2020

Το Rainbow Festival είναι το μεγαλύτερο αντιρατσιστικό, πολυπολιτισμικό γεγονός στην Κύπρο, που εδώ και δεκαεπτά χρόνια φέρνει κοντά τις διάφορες εθνικότητες που ζουν στο νησί. Εγώ θα το αποκαλούσα ένα μεγάλο πάρτι, μια γιορτή που γίνεται με σκοπό να γνωρίσουμε τους συνανθρώπους μας! Έτσι και αυτή τη χρονιά λοιπόν, η ΚΙΣΑ με το σύνθημα «Ανοιχτά σύνορα- Φιλόξενες κοινωνίες», πραγματοποίησε ένα μεγάλο γλέντι, για Κύπριους και μη, με τραγούδι, μουσική, χορό και παραδοσιακά εδέσματα από διάφορες χώρες, στο Δημοτικό Πάρκο Λευκωσίας.


Ιρανοί, Ινδοί, Βιετναμέζοι, Γάλλοι, Φιλιππινέζοι ακόμα και …Χιλιανοί, έδωσαν το παρών τους σε αυτό το μοναδικό φεστιβάλ! Παραδοσιακοί χοροί από χώρες όπως η Γεωργία και το Κονγκό, φαγητά και γλυκά από Βιετνάμ, Φιλιππίνες, Συρία και εκατοντάδες κόσμος να διασκεδάζει, να συζητάει, να έρχεται κοντά με νέους ανθρώπους και διαφορετικές κουλτούρες. Γεύτηκα απίθανα σπιτικά Συριακά φαλάφελ, απολαυστικό Φιλιππινέζικο σουβλάκι(!) με μπάρμπεκιου σως και γνώρισα ένα σωρό ενδιαφέροντα άτομα, που μου έκαναν κιόλας τη χάρη να στηθούν μπροστά στη κάμερα και να μου χαρίσουν το πιο λαμπρό χαμόγελό τους!


Κάποιοι θέλησαν να μου μιλήσουν για τη ζωή τους, για τη δουλειά τους και για το λόγο που βρίσκονται στο όμορφο νησί μας. Γνώρισα την Άννα, μια νεαρή Ιταλίδα που διαμένει στην Κύπρο τους τελευταίους μήνες στο πλαίσιο ενός εθελοντικού προγράμματος, τον Τζέρεμι από Γαλλία, που είναι δάσκαλος του τένις και μένει στο νησί εδώ και έντεκα χρόνια, τη Σαρίτα και τον ξεκαρδιστικό Λουίς από τη Χιλή, μέλος του συγκροτήματος «Latin kardaş», που είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου για περισσότερο από τριάντα χρόνια και δεκάδες άλλα άτομα τα οποία θα δείτε στο βίντεο το οποίο έχω ετοιμάσει για εσάς στο τέλος του άρθρου.


Το πιο σημαντικό πράγμα που διδάχτηκα από τα ταξίδια μου, είναι να σέβομαι όλους τους πολιτισμούς, όλες τις κουλτούρες και όλους τους ανθρώπους που συναντώ στο πέρασμά μου. Είτε αυτό είναι στα βάθη τις Ανατολής, είτε είναι στην πόλη που μένω. Ο Dagobert D. Runes είπε κάποτε πως οι άνθρωποι, ταξιδεύουν σε χώρες μακρινές, για να παρακολουθήσουν με ενθουσιασμό, το είδος των ανθρώπων που αγνοούν στη χώρα τους. Δυστυχώς δεν έχει άδικο. Το έχω συναντήσει. Το έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια. Στο χέρι μας είναι να το αλλάξουμε! Γι’αυτό θα σας περιμένω όλους του χρόνου, να δώσετε το παρόν σας στο Rainbow FestivalΣας αφήνω να απολαύσετε τις γλυκιές αναμνήσεις από αυτή τη γιορτή αγάπης, καταγεγραμμένες από το φακό της miss Golden Wings Diary!

Υ.Γ – Ευχαριστώ όλους όσους δέχτηκαν να μιλήσουν (ακόμα και να τραγουδήσουν!) μπροστά στην κάμερα. Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε εσάς!


6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn

© 2024 by @diarywings

bottom of page