top of page
LRM_EXPORT_20287238105234_20190805_18080
  • Εικόνα συγγραφέαKaterina Vasou

Λίστα ταξιδιού | Τι να πάρω μαζί μου στο ταξίδι;

Έγινε ενημέρωση: 28 Απρ 2020

Γιατί το πακετάρισμα της βαλίτσας να είναι τόσο μεγάλο βασανιστήριο για μερικούς; Τι άγχος κι αυτό, Θεέ μου! Κάθε φορά η ίδια ιστορία. Έχεις ορθάνοιχτη τη βαλίτσα στο πάτωμα του δωματίου μέχρι και μια βδομάδα πριν το ταξίδι και κάθε τόσο ρίχνεις κάτι μέσα μέχρι να έρθει η ημέρα που θα ταξιδέψεις. Εκεί το άγχος κορυφώνεται μέχρι τη στιγμή που φτάνεις στο αεροδρόμιο και περνάς από τον έλεγχο. Τότε χαλαρώνεις λίγο και ..τσουπ! Σου έρχονται στο μυαλό όλα όσα έλεγες να βάλεις στη βαλίτσα την τελευταία στιγμή, αλλά τελικά το ξέχασες. Πιτζάμες, χτένα, φορτιστής, παντόφλες είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα που ξεχνάει ένας ταξιδιώτης.

Λοιπόν έχω την προσοχή σου για ένα λεπτό; Ξέρω πως θα σοκαριστείς με αυτό που θα ακούσεις και θα αλλάξει η ζωή σου για πάντα, αλλά οφείλω να σου ανοίξω τα μάτια. Όλα αυτά που ξέχασες να πάρεις (εκτός από λεφτά και διαβατήριο), μπορείς να τα βρεις και να τα αγοράσεις στον προορισμό σου. ΣΟΚ, Ε! Απίστευτο! Ποιος θα το περίμενε να πουλάνε χτένες και παντόφλες στην Κροατία!



Το έπιασες το υπονοούμενο. Την ατάκα που μας έλεγαν πολύ σοφά, φίλοι και γνωστοί, όταν βάζαμε στην βαλίτσα την ζωή μας όλη λες και πηγαίναμε μετανάστες στην Νέα Υόρκη, την θυμάσαι; “Καλά ντε δεν πας και στην Σαχάρα!” .  Ε, λοιπόν ακόμα και στη Σαχάρα, όλο και κάτι θα βρεις να αγοράσεις! Το ξέρω πως το να ξανα-αγοράζεις όλα τα αντικείμενα που ξέχασες να βάλεις στη βαλίτσα δεν είναι η λύση, ειδικά αν είσαι πολύ ξεχασιάρης και φτωχαδάκι. Γι’ αυτό αποφάσισα να σε βοηθήσω δημιουργώντας μια λίστα με τα απαραίτητα (και μη) αντικείμενα που μπορεί να χρειαστούν σε ένα ταξίδι.


Photo by Alice Donovan Rouse on Unsplash


Η λίστα την οποία θα βρεις στο τέλος αυτού του άρθρου, δεν είναι απλώς ένα checklist με πράγματα που πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου. ΟΚ μπορεί και να είναι ένα checklist, κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, αλλά θα βρεις γραμμένες επίσης πολύ σημαντικές οδηγίες για την προετοιμασία που πρέπει να κάνεις πριν το ταξίδι, ακόμα και το πως να προετοιμάσεις το σπίτι σου σε περίπτωση που θα λείπεις καιρό!

Στην τελευταία σελίδα θα βρεις μια μικρή λίστα με τα επιτρεπόμενα όρια και κιλά των χειραποσκευών από  αερογραμμές όπως η Easy Jet και η RyanAir καθώς και τους σημαντικότερους κανονισμούς για το τι επιτρέπετε και τι απαγορεύεται να έχεις σε μια αποσκευή. Καλύτερη λίστα, απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!



Εκτύπωσε την τρισέλιδη λίστα ταξιδιού ή αλλιώς λίστα πακεταρίσματος που ακολουθεί και πλαστικοποίησέ την! Βάλε την στον πάτο της βαλίτσας σου ή στη θήκη στο πάνω μέρος και κάθε φορά που πρόκειται να πακετάρεις, να την συμβουλεύεσαι.

Ετοιμάζεσαι να κάνεις check out από το ξενοδοχείο και δεν είσαι σίγουρος αν τα έχεις βάλει όλα πίσω στην τσάντα; Δες την λίστα σου και μην αφήσεις πίσω ποτέ ξανά τον φορτιστή στην πρίζα ή το βιβλίο κάτω από το κρεβάτι. Είναι μια απλή διαδικασία, αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που ελέγχουν τα πράγματα τους με λίστα όταν έρχεται η ώρα να φύγουν από κάποιο ξενοδοχείο. Είναι πολύ αγχωτικό το να ξεχνάς πράγματα στο σπίτι αλλά είναι πιο αγχωτικό να τα ξεχνάς σε κάποιο ξενοδοχείο κάποιας άλλης χώρας!

Τέρμα το άγχος λοιπόν! Ταξίδεψε χωρίς έγνοιες και απόλαυσε το ταξίδι σου στο έπακρο χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.


Σου εύχομαι καλό ταξίδι και καλή επιστροφή, με όλα σου τα υπάρχοντα!


Photo by Mantas Hesthaven on Unsplash


Δες την λίστα και κατέβασέ την εντελώς δωρεάν

361 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn

© 2024 by @diarywings

bottom of page