top of page
LRM_EXPORT_20287238105234_20190805_18080
  • Εικόνα συγγραφέαKaterina Vasou

9 Κύπριοι Bloggers που πρέπει να ακολουθήσεις!

Έγινε ενημέρωση: 28 Απρ 2020

Οι bloggers είναι οι σταρ της εποχής μας. Στο εξωτερικό τουλάχιστον, υπάρχουν αρκετοί bloggers που έχουν κάνει το χόμπι τους καριέρα και ζουν το απόλυτο όνειρο. Χιλιάδες followers, συμβόλαια με αναγνωρισμένες εταιρείες και υπέρογκα ποσά για μία και μόνο φωτογραφία τους στο Instagram είναι μόνο μερικά από τα αναρίθμητα προνόμια που απολαμβάνουν.

Τι γίνεται άραγε στην Κύπρο την ίδια στιγμή;

Δυστυχώς τα πράγματα για τους Κύπριους bloggers δεν έχουν φτάσει (ακόμα) στα επίπεδα άλλων χωρών όπως της Αμερικής και του Ηνωμένου Βασιλείου. Αν και, όλο και περισσότερος κόσμος καταφεύγει σε blog για να μάθει για το επόμενο fashion trend ή για να πάρει ιδέες για τον επόμενο του προορισμό, η αλήθεια είναι ότι πολλοί δεν έχουν καμία απολύτως ιδέα ούτε για το τι ακριβώς είναι ένα blog, ούτε για το πως μπορεί κάποιος να το κάνει επάγγελμά του. Φυσικά για να βρίσκεσαι εσύ εδώ αυτήν την στιγμή, όλο και κάτι θα κατέχεις από blogging. Ας αδράξω λοιπόν αυτήν την ευκαιρία για να σου πω ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ για την υποστήριξή σου και για την αγάπη που δίνεις στο ταξιδιωτικό αυτό ιστολόγιο. 😀 


Αν πάλι βρέθηκες εδώ τυχαία, τότε επέτρεψέ μου να ρίξω λίγο φως στο σκοτεινό αυτό τούνελ που διανύεις. Σαν την Νικολούλη ένα πράμα!

Ας δούμε λοιπόν τι λένε οι ειδικοί.

“Το blog είναι ένα website του οποίου τα περιεχόμενα δημοσιεύονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εμφανίζονται με αντίθετη χρονολογική σειρά. Ο όρος blog είναι μία συντόμευση του όρου weblog ή web log. Η συγγραφή ενός blog, η συντήρηση ή η προσθήκη ενός άρθρου σε ένα υπάρχον blog, ονομάζεται «blogging». Τα μεμονωμένα άρθρα σε ένα blog ονομάζονται «blog posts», «posts» ή «entries». Το άτομο που δημοσιεύει αυτά τα άρθρα ονομάζεται «blogger».”

Και τώρα που έμαθες πού πατάς και πού βρίσκεσαι, πάμε να δούμε 9 από τους αγαπημένους μου Κύπριους bloggers τους οποίους πρέπει να ακολουθήσεις ASAP


9 Κύπριοι Bloggers που πρέπει να ακολουθήσεις!

 

Μαριάννα από Aimerlavie

Την πανέμορφη Μαριάννα, είχα τη τύχη να την γνωρίσω από κοντά μερικά χρόνια πριν, μέσω ενός εθελοντικού οργανισμού, και την λάτρεψα αμέσως! Θα τη βρεις χαμένη στο δικό της κόσμο και σαν γνήσια Ιχθύς, είναι ονειροπόλα, πεισματάρα και πιστεύει με όλη της την καρδιά στο καλό των άλλων. Μέσα απο το blog Aimerlavie, η Μαριάννα μας δείχνει πόσο ερωτευμένη είναι συνεχώς με τη ζωή βρίσκοντας την ομορφιά στα λουλούδια, στο μπλε χρώμα του ουρανού και της θάλασσας και στην μαγεία των απλών στιγμών και της παλιάς εποχής. Με την δημιουργικότητα της, την αθεράπευτα ρομαντική της ψυχή, τις εμπειρίες που μας προτείνει και τους ανθρώπους που την εμπνέουν, μοιράζεται μαζί μας το πως βλέπει τον κόσμο μέσα από τα δικά της μάτια και μας εξηγεί πως ένα κατακόκκινο ηλιοβασίλεμα, μια ζεστή αγκαλιά και ένα ατελείωτο playlist από ποιοτική μουσική αρκούν για να μας ταξιδέψουν σε άλλα μέρη.

Facebook : @aimerlavieco

Instagram: @aimerlavieco


9 Κύπριοι Bloggers που πρέπει να ακολουθήσεις!

 

Η Στέφανη από Stef’s Journey

Μετά από ένα καλοκαίρι πρακτικής άσκησης στη Λισαβόνα, ένα εξάμηνο σε πανεπιστήμιο στην Βαρκελώνη, 10+ χώρες και αμέτρητες περιπέτειες, η Στέφανη αποφάσισε να δημιουργήσει το ιστολόγιο της τον Οκτώβριο του 2017. Στο νεοσύστατο ιιστολόγιό της λοιπόν, θα διαβάσετε για τις διάφορες εμπειρίες της στο εξωτερικό σαν ταξιδιώτισα – και μη – αλλά και ταξιδιωτικές ιστορίες από προορισμούς που έχει επισκεφθεί και θα σας δώσει συμβουλές για το πως να οργανώνετε τα ταξίδια σας οικονομικά και πρακτικά. Ένας ακόμη σημαντικός της στόχος είναι να προβάλει και την όμορφη Κύπρο στο εξωτερικό, παρακινώντας έτσι περισσότερους ταξιδιώτες να την επισκεφθούν. Σε ένα μήνα θα εκπληρώσει και ένα όνειρο – να επισκεφθεί την μακρινή Ταϊλάνδη και να διδάξει σε ένα σχολείο στην Μπανγκόκ γι’ αυτό μην διστάσετε να την ακολουθήσετε στο ταξίδι της στα social media!

Facebook: @stefsjourney7

Instagram: @stefs.journey


9 Κύπριοι Bloggers που πρέπει να ακολουθήσετε!

 

Ειρήνη από Out  & About

Η Ειρήνη άρχισε να εξελίσσεται σε αμετανόητη foodie όταν η ζωή και η καλή της τύχη, την οδήγησαν να μεταναστεύσει στο Βέλγιο, όπου έμεινε για τέσσερα χρόνια. Εκεί γνώρισε την ντελικάτη βελγική σοκολάτα, τα αχνιστά μύδια, τα ζουμερά στέικς, πολλές μπύρες και υπέροχα κρασιά. Κάπως έτσι κόλλησε το μικρόβιο της συνεχής αναζήτησης για νέες γαστρονομικές απολαύσεις. Με την επιστροφή της στην Κύπρο, δημιούργησε το 2015, το Out and About και γράφει για οτιδήποτε έχει να κάνει με φαγητό: από το πιο hot εστιατόριο της πόλης, μέχρι το κρυμμένο διαμάντι που κάνει το καλύτερο κλέφτικο, ακόμη και για το τι εστί η γεύση umami!

Facebook: @outandaboutcy Instagram: @outandaboutcy


9 Κύπριοι Bloggers που πρέπει να ακολουθήσετε!

 

Η Ισαβέλλα από Horkoera

Η Ισαβέλλα με το ψευδώνυμο της ‘χωρκοΰρας’ μας ταξιδεύει γύρω από το νησί της Αφροδίτης. Η ανάγκη να ξεφεύγει από την καθημερινή ρουτίνα, η απέραντη ομορφιά της Κύπρου και η αγάπη της για την φωτογραφία την ενέπνευσαν το Σεπτέμβριο του 2017 να μοιραστεί δημοσίως το δικό της ταξίδι. Με ένα σακίδιο στην πλάτη και ένα πλατύ χαμόγελο, με δυο μάτια που λαχταρούν για δράση και αδρεναλίνη, επιδιώκει να γευτεί κάθε εμπειρία που απλόχερα θα της χαρίσει η εξερεύνηση της μεγαλονήσου. Όπως τονίζει και η ίδια, δεν αναζητά την πολυτέλεια στα ταξίδια της, καθώς η γνήσια ταξιδιάρα ψυχή, νιώθει την πληρότητα μέσα από την απλότητα της στιγμής. Στόχος της είναι να αποδείξει στους ντόπιους, αλλά και στους ξένους, ότι μπορείς να γίνεις τουρίστας στον ίδιο σου τον τόπο. Αρθρογραφεί στην κυπριακή διάλεκτο και προσπαθεί πάντα να προβάλει με την δική της οπτική εικόνα στιγμές από την καθημερινότητα, την κυπριακή παράδοση,κουλτούρα, ήθη και έθιμα.

Facebook: @horkoera

Instagram: @horkoera


9 Κύπριοι Bloggers που πρέπει να ακολουθήσετε!

 

Μαλβίνα από La Vida Local

Το Μαλβινάκι είναι μια 25χρονη Κυπριοπούλα που ζει και βασιλεύει στο Λονδίνο. Γνωριστήκαμε για πρώτη φορά σε ένα hostel στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας όπου είχαμε την τύχη να συνταξιδέψουμε σε ένα από τα καλύτερα ταξίδια της ζωής μας. Από τότε κάναμε αρκετά ταξίδια μαζί και μοιραστήκαμε απίστευτες εμπειρίες. Το ταξιδιωτικό της blog το δημιούργησε τον Μάρτη του 2016 και το όνομα το εμπνεύστηκε από το διάσημο τραγούδι του Ricky Martin το οποίο άκουσε μερικές ημέρες πριν το μεγάλο της ταξίδι στην Σαγκάη! Συνειδητοποίησε τότε, πως θα μετακόμιζε σε μια τεράστια, γεμάτη τρέλα πόλη στην άλλη άκρη του κόσμου και αποφάσισε πως εκείνη ήταν η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει να εξιστορεί τις περιπέτειες της από την μακρινή Κίνα. Διαβάστε τις ιστορίες της και ταξιδέψτε μαζί της σε όλο τον κόσμο!

Instagram: @la.vida.local


9 Κύπριοι Bloggers που πρέπει να ακολουθήσετε!

 

Ο Μάριος από Digital Cook

Με τον Μάριο, τον μοναδικό άντρα blogger της παρέας, γνωριστήκαμε πριν 3 περίπου χρόνια σε ένα conference για bloggers. Είναι ένα άτομο με σπουδαίο χιούμορ, γεμάτο θετική ενέργεια και με πολλές φιλοδοξίες. Εργάζεται ως διαχειριστής βάσεων δεδομένων και στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική. Σε μία προσπάθεια να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στη κουζίνα, ο Μάριος δημιούργησε το δικό του blog τον Δεκέμβριο του 2012 στο οποίο γράφει συνταγές από τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο, αλλά και Κυπριακές συνταγές που κληροδότησε από την μητέρα του ή εφηύρε ο ίδιος. Η αγάπη του για τα βιβλία, λογοτεχνικά και μη, σε συνδυασμό με το πάθος του για την μαγειρική έκαναν τον Μάριο να θέσει ως ρητό του τη επική φράση του George Bernard Shaw: Δεν υπάρχει πιο ειλικρινής αγάπη, παρά η αγάπη για το καλό φαγητό.

Ιnstagram: @digital_cook


9 Κύπριοι Bloggers που πρέπει να ακολουθήσετε!

 

Ελένη από Eleni Philippou

Η μεγαλύτερη έμπνευση για την Ελένη ήταν η χρονιά που πέρασε στην Ισπανία και στον Παναμά καθώς εξερευνούσε συνεχώς νέες κουλτούρες, έθιμα και τοπία. Ο τρόπος για να τα αποθανατίσει ήταν η φωτογραφία και το γράψιμο, έτσι άρχισε το blog της, αναγράφοντας στιγμές της καθημερινότητας, άλλους λαούς και τις κρυμμένες γωνίες του κόσμου. Μαγεμένη από την παντρειά των εικόνων και των λέξεων, δημιουργεί τρόπους να ταξιδεύει τον κόσμο και να τον ενθαρρύνει να ανακαλύψει τον εαυτό του και τις ιστορίες του πλανήτη. Μια νησιώτισσα από καρδίας που εξερευνά το άγνωστο, το συνηθισμένο και το περίεργο.

Instagram: @elenga.ph


9 Κύπριοι Bloggers που πρέπει να ακολουθήσετε!

 

Άννα και Δέσποινα από Fashion Duette

Κολλητές από την παιδική τους ηλικία πάντα μοιράζονταν το ίδιο πάθοςॱ την μόδα και ο,τι σχετίζεται με αυτή. Αποφάσισαν έτσι, να μοιράζονται με το κοινό τα αγαπημένα τους trends, shops, tips, street-style outfits and ideas όπως επίσης beauty-faves. Ξεκίνησαν ως wild desires αλλά τώρα έχουν γίνει γνωστές ως Fashionduette! Πίσω από αυτό το ντουέτο λοιπόν, κρύβεται η Άννα και η Δέσποινα οι οποίες συμπληρώνουν η μία την άλλη και μπορείς να το καταλάβεις γνωρίζοντάς τις.

Instagram: @_fashionduette_


9 Κύπριοι Bloggers που πρέπει να ακολουθήσετε!

 

Ιφιγένεια από TerrIFIc Wanders

Ονομάζεται Ιφιγένεια, ζει στη Σκωτία, είναι επιστήμονας και λατρεύει τα ταξίδια. Η μεγάλη αγάπη της για τις περιπλανήσεις την ώθησε στο να ξεκινήσει το δικό της blog terrIFIc wanders (υπέροχες περιπλανήσεις) τον Αύγουστο του 2017, στο οποίο μοιράζεται φωτογραφίες, πληροφορίες και εμπειρίες από προορισμούς που έχει επισκεφτεί. Ο αναγνώστης περιηγείται, μεταξύ άλλων, στα ωραιότερα νησιά της μαγευτικής  Κροατίας, στα σοκάκια της ρομαντικής Πράγας, στα πανέμορφα βουνά και λίμνες της καταπράσινης Σκωτίας αλλά και στα μπαράκια του ιστορικού Δουβλίνου. Στόχος του terrIFIc wanders είναι να αποδείξει πως με έμπνευση, δημιουργικότητα και οργάνωση είναι απόλυτα εφικτό να συνδυάσει κανείς μία πολυάσχολη καθημερινότητα μαζί με ταξίδια και εκδρομές!

Instagram: @terrificwanders


9 Κύπριοι Bloggers που πρέπει να ακολουθήσετε!
293 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn

© 2024 by @diarywings

bottom of page