top of page
LRM_EXPORT_20287238105234_20190805_18080
  • Εικόνα συγγραφέαKaterina Vasou

20 Πράγματα που με δίδαξε η καραντίνα

Έγινε ενημέρωση: 21 Μαΐ 2020

Δύο ολόκληροι μήνες στην καραντίνα, και η καθημερινότητα ολόκληρου του πλανήτη έμοιαζε να είναι ίδια για τους περισσότερους από εμάς. Για την δική μας υγεία, αλλά και των γύρω μας, έπρεπε να μείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας.

Άλλοι καταπιαστήκαν με τα μπανάνα κέικ, άλλοι το είδαν Πετρετζίκιδες, άλλοι το έριξαν στο τραγούδι και άλλοι ξεκίνησαν την γυμναστική στο σπίτι.

Αυτοί οι δύο μήνες, αναμφίβολα, δοκίμασαν τα όριά μας, και μας δίδαξαν πολλά. Αυτά είναι, λοιπόν, τα πράγματα που έμαθα για εμένα (ή έμαθα γενικότερα) κατά την διάρκεια της καραντίνας του 2020.20 Πράγματα που με δίδαξε η καραντίνα

1.Όταν δεν ταξιδεύω είμαι σπιτόγατα. Πέρα από τις Κυριακάτικες εξορμήσεις στην φύση, τον περισσότερο χρόνο τον περνάω μπροστά στον υπολογιστή, δουλεύοντας.  Το μόνο που άλλαξε, είναι πως αντί να το κάνω από την βιβλιοθήκη ή από κάποια καφετέρια, το έκανα από το σπίτι. 


2. Ανακάλυψα πόσο αυτάρκης και low maintenance είμαι. Ρίζα; Κανένα πρόβλημα. Δεν έχω βάψει τα μαλλιά μου εδώ και δώδεκα χρόνια και κομμωτήριο πηγαίνω μια-δύο φορές τον χρόνο. Νύχια; Έχω να τα βάψω ένα χρόνο και αισθητικό έχω να πάω από το λύκειο. 


3. Μπορώ τελικά να ζήσω χωρίς ντελίβερι. Νιώθω ιδιαιτέρως περήφανη γι' αυτό. Πριν την καραντίνα οι ντελιβεράδες με χαιρετούσαν με το όνομά μου. Στον δρόμο.4. Είμαι σούπερ παραγωγική όταν δεν έχω deadlines και προγραμματισμένα ταξίδια. Κατά την διάρκεια των δύο αυτών μηνών, δημιούργησα από το μηδέν, τρεις νέες ιστοσελίδες μαθαίνοντας πως να το κάνω, από βιντεάκια στο Youtube και γκουγκλάροντας. Ανέπτυξα πλήρως μια νέα επαγγελματική ιδέα, έφτιαξα τρία νέα βίντεο στο Youtube κι άρχισα να πουλάω τα φίλτρα μου. Κι αυτά είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που έκανα κατά την διάρκεια της καραντίνας.


5. Είναι πολύ σημαντικό να παίρνω ανάσα από τα ταξίδια. Να ξεκουραστώ, να ανασυνταχθώ να δω τους φίλους και την οικογένειά μου. Αυτό το break το χρειαζόμουνα πολύ περισσότερο απ' όσο φαντάζεστε.  


20 Πράγματα που με δίδαξε η καραντίνα

6. Έμαθα πως δεν είμαι τόσο "πράσινη" όσο νόμιζα κι όσο θα ήθελα να είμαι. Ο φόβος με έκανε να αγοράσω προϊόντα μιας χρήσης και να καταφύγω σε λύσεις που ίσως δεν ήταν οι καλύτερες για το περιβάλλον. Αν και νιώθω άσχημα, θα προσπαθήσω να επανορθώσω και να βρω πιο οικολογικές λύσεις στα προβλήματά μου.


7. Δεν είναι δύσκολο να αναπτύξεις μια νέα δεξιότητα. Το κλειδί είναι ο χρόνος και η ΣΥΝΕΠΕΙΑ. Ο ελεύθερος χρόνος ήταν αρκετός έτσι με μερικές ώρες την εβδομάδα χωρίς ασυνέπεια, έμαθα να παίζω τα αγαπημένα μου τραγούδια στο γιουκαλίλι.


8. Τρώω πολύ όταν βαριέμαι. Και όταν ψάχνω δικαιολογία για να μην δουλέψω.


9. Αν αφήσω τα μαλλιά μου 10 ολόκληρες μέρες χωρίς να τα λούσω, ακόμη κι αν βγω, θα μυρίζουν ακόμη σαμπουάν. Πιο συγκεκριμένα, κατάλαβα πόσο πολύ απορροφούν τα μαλλιά μου, το καυσαέριο. Και πόσο καυσαέριο έχει γενικά ο πλανήτης.

10. Μισώ την γυμναστική. Self-explanatory.


11. Ακουμπάω το peak της παραγωγικότητάς μου μόλις περάσουν τα μεσάνυχτα. Τις καλύτερες ιδέες τις κατεβάζω αργά το βράδυ. Α! Και δεν είμαι καθόλου, μα καθόλου, πρωινό άτομο.


20 Πράγματα που με δίδαξε η καραντίνα

12. Έμαθα να φτιάχνω κοκτέιλς! Παλαιότερα δεν ήμουν φαν αν και δεν έλεγα όχι σε μια παγωμένη μπίρα όταν η θερμοκρασία χτυπούσε σαραντάρια. Στην καραντίνα, όμως, έμαθα να φτιάχνω κοκτέιλς που με συνοδεύουν στα zoom game trivials με την παρέα. Φαντάζομαι, λίγο πολύ, αυτό το ταλέντο το αναπτύξαμε όλοι, ε;


13. Συνειδητοποίησα πόσο πολύ θέλω να υιοθετήσω ένα σκυλάκι. Ο μόνος λόγος που δεν το κάνω είναι επειδή λείπω πολυ συχνά και δεν θα μπορούσα να το φροντίζω. Νιώθω πως θα ήταν τρομερά εγωϊστικό εκ μέρους μου αν το έκανα.  


14. Το να γίνω φυτομάνα είναι πολύ πιο δύσκολο απ' όσο νόμιζα. Please, help!


15. Έχω γείτονες από το Κονγκό, την Βουλγαρία και την Ρουμανία τους οποίους δεν είχα συναντήσει ποτέ πριν την καραντίνα.


16. Κατάφερα να μείνω ψυχολογικά υγιής εξαιτίας της δημιουργικότητάς μου. Κατάλαβα πως θα έχανα την μπάλα αν ένιωθα πως δεν παράγω έργο.


20 Πράγματα που με δίδαξε η καραντίνα


17. Ανακάλυψα ότι το πέστο πάει απίστευτα με τον σολομό.


18. Δεν πίνω σχεδόν καθόλου νερό. Αν τα όργανα μου μπορούσαν να μιλήσουν, θα με έβριζαν.


19. Έβλεπα λιγότερο Netflix στην καραντίνα παρά πριν. Αλλά περνούσα καθημερινά, περισσότερες από 10 ώρες μπροστά στην οθόνη, δουλεύοντας.


20. Τα social media μπορούν να σε επηρεάσουν απίστευτα αν το επιτρέψεις. Κι  όχι απαραίτητα θετικά.  Γι' αυτό βάλε τους μέτρο!


211 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn

© 2024 by @diarywings

bottom of page