Τι θα ζήσουμε εκεί;
Ταξιδεύουμε μαζί στην φουτουριστική Νότια Κορέα, για να ζήσουμε ξανά το k-pop dream μας για τρίτη φορά! Σε αυτό το ταξιδάκι, θα εξερευνήσουμε όμορφες γωνιές από τον φιλόξενο αυτό τόπο και θα μαγευτούμε από την ομορφιά του σύνθετου πολιτισμού της χώρας γεμίζοντας πρωτόγνωρες εικόνες.
Θα συνειδητοποιήσετε σύντομα πως στην χώρα επικρατεί η ιδανική ανάμειξη ανάμεσα στα σημάδια του παρελθόντος, στα χρώματα της τοπικής παράδοσης και στις νότες της μοντέρνας διάθεσης. Θα εξερευνήσουμε, λοιπόν, την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, τη Σεούλ, θα φορέσουμε παραδοσιακά ενδύματα, θα γευτούμε τα ιδιαίτερα πιάτα της χώρας, θα επισκεφτούμε τα ...παράξενα cafe της (poop cafe ερχόμαστε!), θα κάνουμε καραόκε (BTS style ίσως;) και θα θαυμάσουμε όλα όσα έχει η χώρα να μας προσφέρει. Αν είμαστε τυχεροί, θα δούμε φυσικά και τις ανθισμένες κερασιές, μιας και θα είμαστε εκεί την περίοδο που ανθίζουν!
Ακολούθως, το ταξίδι μας θα μας οδηγήσει στο παραδοσιακό χωριό Gyeongju που ανήκει στην λίστα με τα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, όπου θα μείνουμε σε παραδοσιακό Hanok σπιτάκι ενώ θα επισκεφθούμε φυσικά και το Μπουσάν, την δεύτερη πρωτεύουσα της χώρας στην οποία θα περάσουμε δύο βράδια εξερευνώντας τα αξιοθέατα της πόλης.
Λοιπόν τι λες;
Θα με ακολουθήσεις σε αυτήν την one of a kind περιπέτεια;

Ημερομηνίες
Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου -
Σάββατο 18 Απριλίου
(11 ημέρες/10 νύχτες)
Αριθμός Ατόμων
10-12 άτομα
Βαθμός Δυσκολίας
Αυτό το ταξίδι είναι ιδανικό για:
-
Όσους ονειρεύονται να ζήσουν από κοντά το άνθισμα των cherry blossoms
-
Όλους τους foodies που λατρεύουν το korean food και θέλουν να δοκιμάσουν αυθεντικό BBQ, bibimbap, street food αγορών, tteokbokki και crispy korean fried chicken.
-
Όσους θέλουν να νιώσουν τον παλμό της K-culture, από K-POP και fashion μέχρι τα instagrammable themed cafés της Σεούλ.
-
Όποιον θέλει να βιώσει μια χώρα που ισορροπεί ιδανικά το παλιό με το νέο, την ηρεμία με τον παλμό και την παράδοση με την καινοτομία.
-
Εκείνους που δεν φοβούνται το περπάτημα. Η Σεούλ είναι πόλη που την ζεις με τα πόδια, και αυτό το ταξίδι θα έχει αρκετές διαδρομές, βόλτες, ανηφοριές και ρυθμό που μας γεμίζει ενέργεια.
-
Όποιον θέλει μια πιο ανεξάρτητη εξερεύνηση με τη δική μου καθοδήγηση, αλλά και την ελευθερία να ανακαλύψουμε την πόλη μόνοι μας, με τον ρυθμό μας.
-
Εκείνους που ψάχνουν μια παρέα με κοινή ενέργεια, για karaoke nights, νέες γεύσεις, αστείες στιγμές και εμπειρίες που μένουν για χρόνια.
Πρόγραμμα
Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου -
Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου
Αναχώρηση και άφιξη στην Σεούλ
Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Κορέας, την Σεούλ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Λόγω της απόστασης αλλά και την διαφοράς στην ώρα, θα φτάσουμε στην χώρα, την επόμενη ημέρα.
Όταν φτάσουμε στην Σεούλ, θα έχουμε το ελεύθερο της μέρας για να ξεκουραστούμε από το μακρινό ταξίδι αλλά και για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από την πολύβουη πόλη. Το βράδυ θα έχουμε το πρώτο μας δείπνο στην πόλη σε ένα πολύ ιδιαίτερο και αγαπημένο μέρος.
Μεγάλη Παρασκευή 10 Απριλίου -
Κυριακή 12 Απριλίου
Εξερεύνηση της Σεούλ
Η Σεούλ είναι μια μεγαλούπολη με τα όλα της κι εμείς θα δούμε όλες τις πλευρές της! Θα ξεκινήσουμε με μια ξενάγηση στα βασικότερα αξιοθέατα της πόλης, κατά την διάρκεια της οποίας θα ντυθούμε με Hanbok, τις πανέμορφες παραδοσιακές δηλαδή φορεσιές της χώρας. Θα επισκεφτούμε μεταξυ άλλων το παλάτι Gyeongbokgung, το γνωστό Bukchon Hanok Village, και το Dongdaemun Design Plaza (DDP) και θα κάνουμε φυσικά και ένα πολύ γεμάτο και χορταστικό food tour με τον αγαπημένο μου Han, στο οποίο θα δοκιμάσουμε πολλές λιχουδιές στα παραδοσιακά markets της Σεούλ.
Θα περιπλανηθούμε επίσης στις hip γειτονιές της πόλης όπως την συνοικία Gangnam γνωστή από το ομώνυμο τραγούδι, με την διάσημη βιβλιοθήκη, την Insadong και την Ikseondong, και την πολυπολιτισμική συνοικία Itaewon, θα επισκεφτούμε τον N Seoul Tower για να θαυμάσουμε την θέα από ψηλά, θα κάνουμε κρουαζιέρα στον ποταμό Hangang, θα ζήσουμε την κουλτούρα των themed coffee shops και της K-POP μουσικής, και φυσικά θα γνωρίσουμε το εμβληματικό Dongdaemun Design Plaza (DDP), ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αρχιτεκτονικά σύμβολα της Σεούλ, σχεδιασμένο από τη Zaha Hadid – την ίδια αρχιτέκτονα που δημιούργησε και την Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία. Τα βράδια θα τα περνάμε κάνοντας καραόκε ή απολαμβάνοντας Κορεάτικο BBQ ή bibimbap ή tteokboki ή korean fried chicken.
Τα βράδια θα τα περνάμε στην πολύβουη Myeongdong αλλά θα σας δείξω και τα αγαπημένα μου speakeasies (κρυμμένα bars) τα οποία θα σας εκπλήξουν με τα fantasy μενού τους!

Δευτέρα 13 Απριλίου
Μεταφορά στο Gyeongju και διαμονή σε παραδοσιακό hanok
Το παραδοσιακό χωριό Gyeongju είναι το επόμενο στην λίστα μας! Το χωριό είναι ένα «ανοιχτό μουσείο» αφού εκεί θα μπορέσουμε να επισκεφτούμε σημαντικά μνημεία, ναούς και ιστορικά σημεία που θα μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε τις ρίζες του Κορεάτικου πολιτισμού. Θα ξεκινήσουμε για το χωριό με τις βαλίτσες μας νωρίς το πρωί, παίρνοντας το KTX που είναι το γρήγορο τρένο της Κορέας.
Το βράδυ θα διανυκτερεύσουμε σε ένα παραδοσιακό και ταπεινό hanok και θα κοιμηθούμε επάνω σε yol, σε όντολ! Ondol σημαίνει «ζεστό πάτωμα» και είναι το παραδοσιακό κορεάτικο σύστημα θέρμανσης, όπου η θερμότητα περνάει κάτω από το πάτωμα και το ζεσταίνει.Πάνω στο δάπεδο στρώνουν yo (요), δηλαδή λεπτά στρώματα/στρωματάκια ύπνου, αντίστοιχα με τα ιαπωνικά futon!
Τρίτη 14 Απριλίου -
Τετάρτη 15 Απριλίου
Μεταφορά στο Busan και ξενάγηση
Σήμερα θα αναχωρήσουμε με το τρένο, για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας, το Μπουσάν. Μετά την άφιξη μας, θα οδηγηθούμε στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε κατευθείαν την ξενάγησή μας στην πόλη. Θα επισκεφτούμε σημεία όπως τον βουδιστικό ναό Haedong Yonggungsa, το Jagalchi Fish Market, το πολυχρωμο Gamcheon Culture Village, ενώ θα ανέβουμε και στα πιο cute βαγονάκια που μπήκατε ποτέ για μια βόλτα δίπλα στην θάλασσα! Την επόμενη ημέρα θα έχετε το ελευθερο να την περάσετε όπως εσείς θέλετε, είτε για να πάτε μια βόλτα με το Songdo Cable car, είτε για να επισκεφθείτε το Gukje Market, τo BIFF Square, την παραλία Haeundae.

Πέμπτη 16 Απριλίου
Μεταφορά στην Σεούλ και ελεύθερη μέρα
Σήμερα θα επιστρέψουμε πίσω στην Σεούλ στην οποία θα έχετε το ελεύθερο πλέον να εξερευνήσετε όπως εσείς θέλετε. Περιπλανηθείτε στα εκατοντάδες markets, πηγαίνετε για K-Beauty spa day, περπατήστε στο τείχος της πόλης, φάτε σε κάποιο trendy themed εστιατόριο, πάρτε μέρος σε ένα μάθημα K-POP μουσικής και χορού. Οι επιλογές στην Σεούλ είναι αναρίθμητες! Όσοι το επιθυμείτε, μπορείτε να κάνετε ένα προαιρετικό tour στα σύνορα με Βόρεια Κορέα με το DMZ tour.
Παρασκευή 17 Απριλίου -
Σάββατο 18 Απριλίου
Πρωινό ελεύθερο και ακολούθως αναχωρούμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην χώρα διαμονής μας την επόμενη ημέρα, τουλάχιστον δύο κιλά βαρύτεροι από το πολύ φαγητό αλλά και γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις.
*Η αρχηγός της αποστολής διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει αλλαγές στο πρόγραμμα για την καλύτερη διεκπεραίωσή του.

Συμπεριλαμβάνεται
- Διαμονή σε ξενοδοχεια 3* και 4* σε δίκλινα δωμάτια (shared base) με πρωινό
- Διαμονή σε παραδοσιακό σπίτι Hanok
- Μεταφορικά από και προς αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς
- Guided Tour στα βασικά αξιοθέατα της Σεούλ με ενοικίαση Hanbok
- Guided Food tour με tastings
- Είσοδος στο N Seoul Tower
- Είσοδος στο Dongdaemun Design Plaza (DPP)
- Κρουαζιέρα στον ποταμό Hangang
- ΚΤΧ Τρένα από και προς Gyeongju και Busan και πίσω Σεούλ
- City tour στο Busan και είσοδος στο blueline
- Πλήρες 50σέλιδο ταξιδιωτικό οδηγό
- Συνοδό ταξιδιού την miss. Diarywings aka Κατερίνα Βάσου
Δεν συμπεριλαβάνεται
- Αεροπορικά Εισιτήρια
(διαβάστε λεπτομέρειες στα FAQ)
- Ταξιδιωτική Ασφάλεια
- Φαγητά/Ποτά εκτός από αυτά που περιλαμβάνονται
- Προσωπικά μεταφορικά μέσα στις πόλεις που θα κάνουμε με uber/metro κτλ.
-Προσωπικά έξοδα/επιπλέον tours ή activities που θέλετε να κάνετε





















