top of page
LRM_EXPORT_20287238105234_20190805_18080
  • Εικόνα συγγραφέαKaterina Vasou

Μήνας του μέλιτος στη ρομαντική Κεράλα της Ινδίας

Έγινε ενημέρωση: 28 Απρ 2020

Είσαι ερωτευμένος. Αποφάσισες να το πάρεις το κορίτσι. Συγχαρητήρια! Και να οι γάμοι και να τα κουφέτα. Τι έχει σειρά; Μα φυσικά ο μήνας του μέλιτος. Τον φαντάζεσαι μοναδικό. Με αμμώδεις παραλίες, τροπικό κλίμα, με μια καρύδα στο χέρι και χλιδάτα resort. Οι επιλογές μπόλικες. Μπαχάμες, Μαυρίκιος, Μπαλί. Εσύ όμως θες κάτι διαφορετικό. Θέλεις να περάσεις τον μήνα του μέλιτος σε ένα μέρος ξεχωριστό και ασυνήθιστο, που δεν έχουν επισκεφθεί πολλοί και είναι έξω από την πεπατημένη. Χρειάζεσαι όμως και τις ανέσεις αλλά το θες και οικονομικό. Η τοποθεσία που ψάχνετε πιτσουνάκια μου, έχει όνομα. Δεν είναι άλλη από τη ρομαντική Κεράλα της Ινδίας.

Μια πρώτη γνωριμία με την Κεράλα της Ινδίας


Αν ανήκεις στην πλειοψηφία που ακούει Ινδία και αμέσως φαντάζεται φτώχεια και παρακμή, να σε ενημερώσω πως έχεις μαύρα μεσάνυχτα. Αν και αυτή τη φορά θα επικεντρωθώ περισσότερο στην Κεράλα, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπόλοιπη Ινδία, θεώρησα σωστό να ρίξω λίγο φως σε αυτό το θέμα. Η χώρα αυτή είναι μια από τις ομορφότερες και πιο ενδιαφέρουσες χώρες στον πλανήτη και όνειρο κάθε ταξιδιώτη να την επισκεφτεί. Πίστεψέ με θα μείνεις έκπληκτος από τη μαγεία αυτού του τόπου.

Και τώρα πίσω στην Κεράλα ή Κέραλα όπως την αποκαλούν στα χίντι. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο μέρος της Ινδίας και βρέχεται από την Αραβική Θάλασσα. Είναι μια από τις πιο όμορφες πολιτείες της χώρας, με λευκές αμμουδιές, γαλήνιες παραλίες, καταπράσινους λόφους με φυτείες τσαγιού και εξωτική κουζίνα. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να κάνει κανείς στην Κεράλα. Αν σου αρέσει το camping και η πεζοπορία μέσα σε τροπικά δάση και λίμνες, τότε εδώ θα βρεις τον παράδεισό σου. Αν είσαι πιο πολύ της ξάπλας και ακολουθείς πιο χαλαρούς ρυθμούς, τότε ετοιμάσου να πάθεις την πλάκα σου με τις εξωτικές παραλίες στο Μαράρι. Εδώ υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα. Αυτό που πραγματικά όμως κάνει αυτή την πολιτεία μοναδική είναι το ότι είναι αυτό που λέμε «αυθεντική».

Η «αυθεντική» Κεράλα

Sunset in Kochi


Η Χώρα του Θεού όπως είναι γνωστή στον κόσμο η Κεράλα, είναι ακόμα ένας κρυμμένος θησαυρός που περιμένει να τον ανακαλύψεις. Εδώ δεν θα δεις χιλιάδες τουρίστες να περιφέρονται στους δρόμους με χάρτες και φωτογραφικές μηχανές. Η ίδια η γη είναι ένας ανεξερεύνητος τόπος. Όλα βρίσκονται στην αρχική τους μορφή και σου προσφέρουν αυτήν την «αυθεντικότητα» που ψάχνουν οι περισσότεροι ταξιδιώτες.

Θα νιώσεις σαν στο σπίτι σου! Και οφείλω να ομολογήσω πως αυτό οφείλεται περισσότερο στον κόσμο. Σου το ορκίζομαι πως δεν έχεις ξαναδεί τέτοιους ανθρώπους. Θα σε κάνουν να αισθανθείς οικεία, θα σου ανοίξουν το σπιτικό τους και θα σε σκλαβώσουν με την καλοσύνη τους. Είχα την τύχη να ζήσω από κοντά αυτή τη ζεστασιά. Βρέθηκα χωρίς διαμονή και οι ντόπιοι μου άνοιξαν το σπίτι τους, μου έδωσαν το κρεβάτι τους για να κοιμηθώ, μοιράστηκαν μαζί μου το φαγητό τους και με έκαναν να αισθανθώ ασφαλής. Ακόμα και όταν αρρώστησα έκαναν τα πάντα για να γίνω και πάλι υγιής.

Ρομαντική και αγαπησιάρα


kerala india honeymoon

Swing baby swing in Xandari Pearl


Η ιδανικότερη λέξη για να περιγράψω την Κεράλα! Οι ίδιοι οι ντόπιοι αγνοούν πολλές φορές πως βρίσκονται σε μια από τις πιο ρομαντικές τοποθεσίες παγκοσμίως.

Τι είναι αυτό που κάνει την Κεράλα ρομαντική όμως;

Τα ηλιοβασιλέματα

Αχ, αυτά τα ηλιοβασιλέματα. Το είπα χίλιες φορές αλλά θα το πω ξανά. Τα ηλιοβασιλέματα στην Κεράλα δεν τα βαριέσαι ποτέ. Παρακολουθούσαμε σχεδόν καθημερινά τη δύση του ήλιου από διαφορετικά μέρη της πολιτείας και κάθε φορά ήταν και πιο όμορφο. Φυσικά αν είστε πρωινοί τύποι εσύ και το αμόρε σου, μπορείτε κάλλιστα να ξυπνήσετε από τις έξι και να θαυμάσετε την ανατολή του ήλιου. Έχω και ένα tip για εσάς τους ρομαντικούς. Υπάρχει εφαρμογή στο κινητό (Magic Hour για iPhone) η οποία σε ενημερώνει για το πότε ξεκινά το ηλιοβασίλεμα ή η ανατολή στην πόλη που βρίσκεστε, πότε είναι στα φόρτε του και πότε τελειώνει.

Τα resort

Δε θυμάμαι πόσες φορές είπα wow κατά τη διάρκεια της διαμονής μου εδώ. Φάνηκα απίστευτα τυχερή γιατί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου είχα την τύχη να μείνω στα καλύτερα resort της Κεράλα. Έτσι μπορώ και μιλάω εκ πείρας. Τα περισσότερα ξενοδοχεία φωνάζουν honeymoon destination από μακρυά. Έχουν ειδικά πακέτα και σουίτες για νεόνυμφους, ή για ζευγάρια που θέλουν να ανανεώσουν τους όρκους τους ή αναζητούν ένα ρομαντικό weekend. Σχεδόν όλα διαθέτουν spa, infinity pools, ρομαντικές κρουαζιέρες με ζωντανή χαλαρωτική μουσική στα backwaters και σουίτες με τζακούζι και προσωπική πισίνα γεμάτη ροδοπέταλα. Δείτε μερικά παραδείγματα.

Valentines day buffet in Leela Hotel Kovalam


Sunset in front of the infinity pool of the hotel. model : Patricia Schussel Gomes


The honeymoon suite at Vythiri Resort, Wayanad with a glass floor and a private pool



Οι χαλαροί ρυθμοί και το τροπικό κλίμα

Χαλαρές βόλτες στην παραλία Μαράρι, κρουαζιέρα στα ήσυχα κανάλια των backwaters στο Alleppey με θέα όσο πράσινο μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο μάτι και ξάπλα στις αιώρες που βρίσκονται κυριολεκτικά παντού, κάτω από τους χιλιάδες κοκοφοίνικες που υπάρχουν σε όλο το μήκος και πλάτος της πολιτείας. Χρειάζεται να πω περισσότερα; Μερικές φορές σου δίνεται η εντύπωση πως βρίσκεσαι σε τροπικό νησί. Το μόνο που θα θες να κάνεις είναι να κρατάς μια καρύδα στο ένα χερί, την αγαπημένη σου στο άλλο και να βολτάρεις στις αμμουδιές με φόντο το πιο υπέροχο ηλιοβασίλεμα στον πλανήτη. Σαν ταινία σου λέω!

Α, και αν δεν το ξέρετε ήδη να σας πω πως πολύ κοντά από εδώ βρίσκονται οι Μαλδίβες που βρέχονται από την ίδια θάλασσα. Μόνο που εδώ η ζωή και τα ξενοδοχεία είναι μακράν πιο οικονομικά. Χαλαρώστε λοιπόν με το έταιρον σας ήμισυ και ξεχάστε άγχος και δουλειά.

Η ποικιλία στις δραστηριότητες

hiking Western Ghats


Είστε κι εσείς που δεν λέτε να καθίσετε σε ένα μέρος ακόμα και στο μήνα του μέλιτος. Ε ναι λοιπόν, η Κεράλα έχει κάτι και για εσάς τους πιο adventurous. Μπορείτε να κατευθυνθείτε βόρεια, προς το Munnar και να περάσετε λίγες ημέρες κατασκηνώνοντας και κάνοντας hiking στα Western Ghats, την οροσειρά που βρίσκεται παράλληλα με τη δυτική ακτή. Μπορείτε επίσης, να κατευθυνθείτε προς το Wayanad και να περάσετε ένα βράδυ πάνω σε ένα δεντρόσπιτο στο Vythiri Resort το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στη ζούγκλα, γεμάτη με μαιμουδάκια και πτηνά. Περάστε μια βραδυά σε ένα από τα εντυπωσιακά παραδοσιακά ποταμόπλοιο στο Aleppey ή στο Kumarakom ή πηγαίνεται σε ένα από τα δεκάδες φεστιβάλ που γίνονται σχεδόν κάθε βδομάδα στους ναούς, για να παρακολουθήσετε την πομπή με τους στολισμένους ελέφαντες, τα τύμπανα και τα πολύχρωμα κοστούμια. Αν βρεθείτε εδώ την άνοιξη, μη χάσετε το φεστιβάλ Holi, μια γιορτή γεμάτη χρώματα και ανθρώπους που μοιράζονται την αγάπη τους με τους συνανθρώπους τους. Υπάρχει πάντα κάτι νέο, κάτι που θα σας ενθουσιάσει και θα σας κάνει να μη βαρεθείτε ποτέ.


kerala india honeymoon

Festival in Kumarakom, Kerala


Η Κεράλα έχει πολλή αγάπη να δώσει. Αν την επιλέξετε σαν προορισμό για το μήνα του μέλιτος, το μόνο σίγουρο είναι πως θα επιστρέψετε πίσω ανανεωμένοι, ξεκούραστοι, έχοντας ζήσει καταστάσεις και γεγονότα που λίγα ζευγάρια θα έχουν την τύχη να ζήσουν. Sweet honeymoon λοιπόν!

41 Προβολές1 Σχόλιο

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn

© 2024 by @diarywings

bottom of page