top of page
LRM_EXPORT_20287238105234_20190805_18080
  • Εικόνα συγγραφέαKaterina Vasou

13+1 Τρόποι για να σκοράρετε κάθε φορά το πιο φθηνό εισιτήριο που υπάρχει!

Έγινε ενημέρωση: 28 Απρ 2020

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, πώς γίνετε να ψάχνεις εισιτήρια για συγκεκριμένο προορισμό τη μία μέρα και την άλλη να βλέπεις τις τιμές για τα ίδια εισιτήρια να ανεβαίνουν κατακόρυφα χωρίς καμία απολύτως αιτία; Γιατί συμβαίνει αυτό άραγε; Επίσης γνωρίζεις πως η τοποθεσία σου τη συγκεκριμένη στιγμή που κάνεις αναζήτηση πτήσεων στον υπολογιστή σου, παίζει σημαντικό ρόλο στην τιμή του ναύλου; Είναι αλήθεια πως υπάρχουν αρκετά tricks τα οποία θα πρέπει να μάθεις οπωσδήποτε πριν το επόμενο σου ταξίδι. Έχω συγκεντρώσει εδώ όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για να σκοράρεις ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ το πιο φθηνό εισιτήριο της αγοράς!


Σβήσε το ιστορικό στον πλοηγό αναζήτησης

Αυτό δεν ισχύει για όλες τις αερογραμμές (προς το παρόν!) αλλά καλό είναι να μάθεις από τώρα γι’ αυτό το ιντερνετικό κολπάκι. Μερικές ιστοσελίδες αναζήτησης πτήσεων, χρησιμοποιούν τα λεγόμενα tracking cookies με αποτέλεσμα να «θυμούνται» τους προορισμούς για τους οποίους κάνεις αναζήτηση πιο συχνά, ανεβάζοντας τις τιμές στα ύψη. Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και στο πορτοφόλι σου και κάνε delete στο ιστορικό του πλοηγού αναζήτησης γιατί τελικά το internet είναι πιο έξυπνο από ότι πιστεύαμε.

Κάνε ινκόγκνιτο αναζήτηση στον browser σου

Αυτό είναι η συνέχεια από το προηγούμενο tip. Απλούστατα αν θέλεις να αποφύγεις να σε παίρνουν …μάτι οι εκάστοτε σελίδες αναζήτησης πτήσεων, τότε απλά κάνε πλοήγηση σε ιδιωτικό παράθυρο, το οποίο δεν θα αποθηκευτεί στο ιστορικό του browser σου.

Δες μια πόλη εντελώς δωρεάν!

Εκμεταλλεύσου τις πολύ μεγάλες αναμονές στους ενδιάμεσους σταθμούς! Αν ο προορισμός που επέλεξες απαιτεί δύο πτήσεις, τότε γιατί να μη δεις μια καινούργια πόλη εντελώς δωρεάν. Οι πτήσεις με μεγάλη αναμονή στον ενδιάμεσο σταθμό είναι πιο οικονομικές και όσο περισσότερος είναι ο χρόνος της αναμονής, τόσο πιο φθηνό είναι συνήθως το εισιτήριο. Οι περισσότεροι από εσάς το βλέπετε ως ταλαιπωρία, εγώ προσωπικά το βλέπω ως ευκαιρία! Για παράδειγμα, όταν ερχόμουν από Φινλανδία τα Χριστούγεννα, είχα πέντε ώρες αναμονή στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Κατέβηκα στην κεντρική πλατεία με το μετρό, έφαγα τα wurst μου και έκανα τη βόλτα μου στην πόλη που ήταν στολισμένη και φωταγωγημένη για τις γιορτές. Το ίδιο και όταν επέστρεφα από Αμερική μέσω Μαδρίτης. Με ένα σμπάρο δύο τριγώνια!


Ταξίδεψε στο μέσο της εβδομάδας

OK αυτό δεν το λες και μυστικό. Είναι γνωστό πως ο περισσότερος κόσμος επιλέγει να φύγει για ταξίδι την Πέμπτη ή την Παρασκευή μετά τη δουλειά και να επιστρέψει πίσω Κυριακή η Δευτέρα. Αυτόματα οι τιμές ανεβαίνουν τις συγκεκριμένες ημέρες, έτσι προσπάθησε να τις αποφύγεις. Επέλεξε τη Δευτέρα ή την Τρίτη ως μέρα αναχώρησης και θα δεις πως θα βρεις πολύ οικονομικότερα εισιτήρια. Άσε που πολύ πιθανόν η πτήση να μην έχει πολλούς επιβάτες κι έτσι θα μπορείς να απλώσεις τις ποδάρες σου στο τριπλό κάθισμα!

Μην κάνεις αναζήτηση πτήσεων σε ώρες αιχμής

Ποιες είναι αυτές; Μα φυσικά το μεσημέρι όταν ο περισσότερος κόσμος κάνει διάλειμμα για μεσημεριανό, και το απόγευμα μετά τη δουλειά. Προτιμήστε να κάνετε αναζήτηση είτε αργά το βράδυ, είτε πολύ νωρίς το πρωί αφού αυτό μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην τιμή του εισιτηρίου. Προσωπικά έμαθα εντελώς τυχαία για το συγκεκριμένο τρικ πριν από χρόνια, αφού πρόσεξα πως πολλές φορές η τιμή για τον ίδιο ναύλο για τον οποίο έκανα αναζήτηση το πρωί, άλλαζε όταν έκανα αναζήτηση μετά τα μεσάνυχτα.

Απέφυγε την αναζήτηση πτήσεων το Σαββατοκύριακο

Είπαμε ήδη για τις ώρες της ημέρας κατά τη διάρκεια των οποίων συνίσταται να κάνεις την αναζήτησή σου για οικονομικό ναύλο. Δεν είπαμε όμως ακόμα, για τις ημέρες! Είναι γεγονός πως ο περισσότερος κόσμος ψάχνει για εισιτήρια το Σαββατοκύριακο με αποτέλεσμα οι τιμές τις δύο αυτές ημέρες τις εβδομάδας να ανεβαίνουν στα ύψη εξαιτίας του internet traffic. Φέρσου έξυπνα λοιπόν και κάνε την έρευνά σου, στο μέσο της εβδομάδας, από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη για να αποφύγεις τον…συνωστισμό!


Μην είσαι τόσο επιλεκτικός με τον προορισμό σου

Και συμπληρώνω στον τίτλο, πως αν αυτό είναι δυνατό, μην είσαι επιλεκτικός ούτε με την περίοδο του ταξιδιού σου. Υπάρχουν αρκετές οικονομικές επιλογές για λιγότερο γνωστούς ή διάσημους προορισμούς. Μην τους σνομπάρετε. Ο καλύτερος τρόπος και η δική μου αγαπημένη μέθοδος για να βρίσκω τους πιο οικονομικούς από τα πλησιέστερα σε μένα αεροδρόμια, είναι το Skyscanner. Έχω κάνει αναφορά γι’ αυτό και στο παρελθόν όταν πραγματοποίησα ένα mini escape στη Ρώμη (διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ). Είναι η πρώτη σελίδα αναζήτησης πτήσεων στην οποία θα ψάξω για εισιτήριο κάθε φορά που αναζητώ ιδέες για τον επόμενο μου προορισμό.

Γνωρίζω πως οι περισσότεροι από εσάς έχετε συγκεκριμένες περιόδους άδειας, εκ των οποίων οι συνηθέστερες είναι τον Αύγουστο,  τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Αυτές λοιπόν τις συγκεκριμένες ημέρες, οι τιμές ανεβαίνουν εξωφρενικά. Αν παρατηρήσετε όμως, αμέσως μετά από αυτές τις περιόδους, οι τιμές στα ναύλα πέφτουν κατακόρυφα. Επιλέξτε λοιπόν μια λιγότερο busy περίοδο και επωφεληθείτε από τις χαμηλότερες τιμές.

Χρησιμοποιήσε το price alert στο skyscanner

Με το price alert θα έχεις τη δυνατότητα να «παρακολουθείς» την πτήση που σε ενδιαφέρει με αποτέλεσμα να ξέρεις ακριβώς πότε αυξάνεται και πότε μειώνεται η τιμή του ναύλου. Κάθε φορά που υπάρχει αλλαγή στην αξία του εισιτηρίου, θα ειδοποιείστε με email. Αν η τιμή πέσει, τότε κάνε την κράτησή σου άμεσα πριν αυτή ανέβει και πάλι.


Κάνε συνδυασμό διαφορετικών αεροπορικών εταιριών

Τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα για εσένα που θες να ταξιδέψεις σε χώρες για τις οποίες απαιτούνται δύο ή και περισσότερες πτήσεις για να φτάσετε. Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, τότε μην ψάξεις μόνο σε μια αεροπορική εταιρία, γιατί το πιθανότερο είναι να το εισιτήριο να βγει πολύ ακριβό. Πάρε το χρόνο σου για να μελετήσεις τις εναλλακτικές και να βρεις τον πιο οικονομικό συνδυασμό. Μάθε για ποιες πόλεις υπάρχουν απευθείας οικονομικές πτήσεις από την τοποθεσία που βρίσκεσαι και ακολούθως ελέγξε αν μπορείς να πετάξεις από εκείνη την πόλη στον τελικό σου προορισμό με κάποια άλλη αερογραμμή. Θυμήσου πως πρέπει να αφήσεις τουλάχιστον 3 ώρες περιθώριο ανάμεσα στις πτήσεις!

Κάνε κράτηση για δύο one-way εισιτήρια αντί για round-trip

Πολλές φορές βλέπουμε πως υπάρχουν αερογραμμές με πολύ οικονομικά εισιτήρια για να πάμε σε μια χώρα, αλλά για να επιστρέψουμε πίσω στη δική μας, χρειαζόμαστε μια περιουσία, αν επιλέξουμε την ίδια εταιρία! Κλείσε λοιπόν το φθηνό εισιτήριο για να πας, και βρες μια άλλη αερογραμμή με φθηνότερο εισιτήριο επιστροφής, για να έρθεις πίσω. Το έχω κάνει άπειρες φορές ειδικά όταν πρόκειται για το τακτικό μου δρομολόγιο μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας.

Σκοπεύεις να κάνεις με την παρέα σου το γύρο της Ιταλίας ή ακόμη και το γύρο της Ευρώπης; Τότε μην κλείσεις εισιτήρια για round-trip ΑΠΟ και ΠΡΟΣ την ίδια πόλη. Μερικές φορές είναι πιο οικονομικό αλλά και πιο πρακτικό να επιστρέψεις πίσω από κάποια άλλη τοποθεσία. Ξεκίνησε για παράδειγμα το ταξίδι σου από τη Ρώμη και καταλήξε στο Μιλάνο από όπου θα πάρεις την πτήση της επιστροφής, εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρήματα και στα μεταφορικά τα οποία θα χρησιμοποιούσες για να επιστρέψεις στη Ρώμη μετά το τέλος των διακοπών.


Κρύψε ή άλλαξε την τοποθεσία σου

Αυτό μου το λέγανε και δεν το πίστευα, μέχρι που γλίτωσα 100 περίπου ευρώ σε υπερατλαντική πτήση μόνο με αυτό το tip. Αν σου ζητηθεί από την ιστοσελίδα αναζήτησης πτήσεων, να αναφέρεις την τοποθεσία σου, τότε… πες ψέματα! Είναι γεγονός πως πολλές φορές αν αλλάξεις την τοποθεσία σου και το συνάλλαγμα, αλλάζουν και οι τιμές! Απίστευτο; Δοκίμασε μερικές εναλλακτικές (πάντα σε διαφορετικά private windows!) και παρατήρησε τις αλλαγές στις τιμές.

Μην πληρώνεις για τις αναπαυτικές θέσεις του αεροπλάνου

Ποιες είναι συνήθως οι πιο αναπαυτικές θέσεις στο αεροπλάνο; Μα φυσικά αυτές που βρίσκονται στην έξοδο κινδύνου, μιας και διαθέτουν περισσότερο χώρο για τα πόδια. Αυτές λοιπόν είναι συνήθως και οι θέσεις για τις οποίες αρκετές αερογραμμές όπως η RyanAir, χρεώνουν περισσότερα. Είναι πάντα μπλοκαρισμένες από πριν και μόνο όσοι πληρώσουν το σχετικό αντίτιμο μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν. Έλα όμως που αυτές οι θέσεις μένουν συνήθως άδειες μέχρι την ημέρα της πτήσης! Όταν φτάσετε στο αεροδρόμιο λοιπόν για το check in μπορείτε να ρωτήσετε στο counter (ευγενικά πάντα!) αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις με περισσότερο χώρο για τα πόδια. Αν πιάσετε κουβέντα με τον υπάλληλο και είστε ευγενικός/ή, τότε το πιο πιθανό είναι να σας δώσει τη θέση που θέλετε χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε περισσότερα. Been there, done that (more than once!)


Κάνε εγγραφή στα newsletter των αεροπορικών αερογραμμών

Και πιο συγκεκριμένα, κάνε εγγραφή στα ενημερωτικά email των εταιριών που πετούν από και προς τα αεροδρόμια της περιοχής σου. Έτσι θα μαθαίνεις πρώτος για τυχόν προσφορές, κληρώσεις και μειώσεις τιμών για προορισμούς που σε ενδιαφέρουν και θα προλαβαίνεις να κάνεις τις κρατήσεις σου  πριν οι προσφορές αυτές εξαντληθούν.

Μάθε πως να πακετάρεις μόνο μια carry-on βαλίτσα

Αυτό για εμένα είναι το πιο σημαντικό tip από όλα. Οι πλείστες αερογραμμές πλέον, χρεώνουν για τη βαλίτσα και το ποσό που πρέπει να δώσεις γι’ αυτήν, είναι μερικές φορές ισάξιο με το ναύλο! Μάθε λοιπόν πως να πακετάρεις μόνο μια carry-on βαλίτσα και εξοικονόμησε χρήματα αλλά και κόπο αφού θα είσαι πιο ανάλαφρος στις μετακινήσεις σου. Μεταξύ μας τώρα, το ξέρεις κι εσύ πως τα περισσότερα πράγματα που υπάρχουν στη μεγάλη βαλίτσα, δεν τα χρησιμοποιείς καν, ενώ μένουν εκεί μόνο και μόνο για να βαραίνουν εσάς, την τσάντα σας και εν τέλει το πορτοφόλι σας.


263 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn

© 2024 by @diarywings

bottom of page