top of page
LRM_EXPORT_20287238105234_20190805_18080
  • Εικόνα συγγραφέαKaterina Vasou

Πως οργάνωσα το ταξίδι μου στη Ρώμη | Εισιτήρια – Διαμονή – Μεταφορικά – Ξεναγήσεις

Έγινε ενημέρωση: 30 Απρ 2020

Δεν οργανώνω όλα μου τα ταξίδια με τον ίδιο τρόπο. Ο προορισμός και το κεφάλαιο που έχω στη διάθεσή μου (budget) είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν τον τρόπο οργάνωσής τους. Έχω κάνει super glamorous διακοπές, με εισιτήρια πρώτης θέσης και διαμονή σε lux ξενοδοχεία, αλλά έχω ταξιδέψει και με εισιτήρια που βρήκα σε προσφορά κι έχω κοιμηθεί σε σπίτι φοιτητών Erasmus, σε σπασμένο καναπέ που βρήκαν οι ίδιοι από τα σκουπίδια. Χωρίς σεντόνια! (βλέπε Couchsurfing). Και πιστέψτε με, αυτό δεν ήταν το χειρότερο που έχω κάνει. Με αφορμή την τελευταία σύντομη, εξόρμησή μου στη Ρώμη, αποφάσισα να μοιραστώ ένα-δύο μυστικά που αφορούν την οργάνωση του συγκεκριμένου ταξιδιού.

Θα δείτε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο τελικά να οργανώσετε μόνοι σας ένα ταξίδι! Φτάνει να ξέρετε μερικά κόλπα! Ελάτε λοιπόν να πάρετε κάποιες ιδέες και να οργανώσετε κι εσείς με τη σειρά σας τις επόμενες σας διακοπές.


www.skyscanner.net


ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ – ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ήξερα πως θα βρίσκομαι στην Αθήνα για δουλειές για μια περίπου βδομάδα. Αποφάσισα έτσι να εκμεταλλευτώ κάποιες από τις ελεύθερες μου μέρες και να κάνω ένα σύντομο ταξιδάκι κάπου κοντά. Το budget μου δεν ήταν πολύ μεγάλο, μιας και μόλις ένα μήνα πριν, είχα επιστρέψει από ένα υπερατλαντικό ταξίδι που μου είχε κοστίσει αρκετά. Έτσι χρησιμοποίησα το μυστικό μου όπλο, για να βρω έναν προορισμό με φθηνά εισιτήρια. Το Skyscanner!

Μπορεί ο κόσμος να το ‘χει τούμπανο κι εγώ κρυφό καμάρι αλλά οφείλω να κάνω μια αναφορά στο συγκεκριμένο site, μιας και το έχω εμπιστευθεί για τις κρατήσεις των εισιτηρίων μου ουκ ολίγες φορές. Σκοπεύω μελλοντικά να αφιερώσω αποκλειστικό άρθρο σε αυτήν την ιστοσελίδα γι’ αυτό σήμερα δε θα επεκταθώ. Θα σας πω μόνο πως σας δίνει τη δυνατότητα, αφού δηλώσετε το αεροδρόμιο ή την πόλη από την οποία πετάτε, να επιλέξετε μέσα από μια λίστα με τους πιο φθηνούς προορισμούς για τις ημερομηνίες που έχετε δηλώσει .

Ας πάρουμε για παράδειγμα την περίπτωσή μου! Το ταξίδι μου θα ξεκινούσε από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας. Το skyscanner λοιπόν, με ενημέρωσε για τους πιο φθηνούς προορισμούς για τις ημερομηνίες που επέλεξα, εμφανίζοντας μου μια λίστα στην οθόνη του υπολογιστή. Πρώτος και πιο οικονομικός προορισμός, ήταν η Θεσσαλονίκη, μετά η Κύπρος και μετά…η Ρώμη! Φυσικά είχε κι άλλες επιλογές αλλά η τιμή ανέβαινε από την τέταρτη επιλογή και μετά. Έτσι αφού έλεγξα τις ώρες των πτήσεων για να δω αν με βολεύουν με τα εισιτήρια που ήδη είχα από Αθήνα για Λάρνακα, αγόρασα τα εισιτήρια στην τιμή των 70 ευρώ.


www.airbnb.gr


ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ- ΔΙΑΜΟΝΗ

Κλείσαμε τα εισιτήρια, τώρα πρέπει να βρούμε και κάπου να μείνουμε. Η Ρώμη δεν έχει τα πιο φθηνά ξενοδοχεία στον κόσμο. Μάλλον από τα πιο ακριβά θα έλεγα. Είτε λοιπόν, θα έκλεινα δωμάτιο σε κάποιο ξενοδοχείο μακριά από το κέντρο της πόλης που είναι πιο οικονομικό ή θα χρησιμοποιούσα το δεύτερό μου όπλο. Το Airbnb! Το couchsurfing δεν ήταν επιλογή για μένα σε αυτό το ταξίδι μιας και δεν θα ταξίδευα μόνη.

Αντί για δωμάτια ξενοδοχείου, το Airbnb σου δίνει τη δυνατότητα να ενοικιάσεις δωμάτιο στο σπίτι κάποιου ή να ενοικιάσεις το σπίτι ολόκληρο. Είναι ένα από τα πιο γνωστά και αξιόπιστα site παγκοσμίως και το εμπιστεύομαι απόλυτα. Πραγματικά μπορείς να διευθετήσεις τη διαμονή σου σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και να ενοικιάσεις από έπαυλη με πισίνα και γήπεδο γκολφ μέχρι δεντρόσπιτο και…ιγκλού! Αφού έκανα μια μικρή έρευνα, βρήκα ένα διαμέρισμα δίπλα από το Κολοσσέο με τα μισά λεφτά από ότι θα έκλεινα ένα ξενοδοχείο στην ίδια περιοχή. Αυτό που πάντα κοιτάω στα σπίτια που ενοικιάζω, είναι να έχει καλό Wi-Fi καλές κριτικές (ειδικά στα θέματα καθαριότητας) και αν γίνετε, μπαλκόνι ή ταράτσα με θέα! Το σπίτι του Giovanni λοιπόν, ήταν η ιδανικότερη επιλογή!


www.nccromacapitale.it


ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ- ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πάντα φροντίζω για τη μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, πριν καν πατήσω το πόδι μου στην πόλη. Τα τελευταία χρόνια αποφεύγω την ταλαιπωρία με τα μετρό και τα λεωφορεία όταν αυτό είναι δυνατό και επιλέγω άλλα μέσα, όπως το UBER, ιδιωτικές εταιρίες μεταφοράς ή ταξί. Για το συγκεκριμένο ταξίδι λοιπόν χρησιμοποίησα τα δύο τελευταία.

Από το αεροδρόμιο CIAMPINO της Ρώμης προς το κέντρο της πόλης, το ταξί στοιχίζει 30 ευρώ. Υπάρχει συγκεκριμένη ταρίφα γι’ αυτήν τη διαδρομή και ο ταξιτζής δεν μπορεί να σε χρεώσει περισσότερα. Στην επιστροφή όμως, πετούσαμε από το αεροδρόμιο FIUMICINO το οποίο βρίσκεται πιο μακριά κι έτσι κλείσαμε ιδιωτική μεταφορά η οποία στοίχισε πολύ λιγότερο απ’ ότι θα κόστιζε ένα ταξί για να μας πάει μέχρι εκεί. Στις 10 ακριβώς το πρωί λοιπόν, μια Μερσεντές της NCC ROMA LA CAPITALE πάρκαρε έξω από το διαμέρισμα, και ο Αντονέλλο, ο καλοντυμένος σοφέρ της εταιρίας, μας προσέφερε μια VIP κούρσα μέχρι το αεροδρόμιο.

Μέσα στην πόλη χρησιμοποιήσαμε φυσικά τα αστικά λεωφορεία, το μετρό και… τα πόδια μας! Είχαμε και την επιλογή των κόκκινων τουριστικών λεωφορείων HOP ON- HOP OFF όπως και τις άμαξες με τα άλογα, αλλά δεν το επιλέξαμε. Ειδικά οι άμαξες,  χρέωναν 150 ευρώ για διαδρομή 30 λεπτών. Με παζάρια (καλά, και με λίγη γυναικεία τσαχπινιά!) καταφέραμε να φτάσουμε τα 70 ευρώ, αλλά αν σκεφτείτε ότι τόσο κόστιζαν και τα αεροπορικά εισιτήρια, τότε δεν τα δίνεις για μισή ώρα ροματζάδας.


www.viator.com


ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ – ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Όπα! Νομίζατε ότι τελειώσαμε; Υπάρχει και τέταρτο βήμα φίλοι μου! Ειδικά όταν μιλάμε για Ρώμη! Αν είναι η πρώτη σου φορά και δεν θες να χάσεις κανένα αξιοθέατο (κάπως αδύνατο!) τότε θα σου πρότεινα το εξής. Κλείσε από νωρίς (μέχρι και δυο βδομάδες πριν), τις ξεναγήσεις σου στα κυρίως αξιοθέατα μέσω διαδικτύου. Οι ουρές είναι τόσο μεγάλες, που καλό θα ήταν να βάλεις το χεράκι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη και να κλείσεις skip the line εισιτήρια τα οποία σου εξασφαλίζουν απευθείας είσοδο στο χώρο που θες να επισκεφτείς, χωρίς να περιμένεις τρεις ώρες στην ουρά. Στο συγκεκριμένο ταξίδι δεν το έπραξα γιατί ήταν η πέμπτη μου φορά στη Ρώμη. Στο παρελθόν όμως χρησιμοποίησα τις υπηρεσίες του Viator, το οποίο προσφέρει πολλά tour ομαδικά ή πριβέ! Συστήνω ανεπιφύλακτα να αγοράσετε skip the line εισιτήρια για το Κολοσσέο, αλλά κυρίως για το Βατικανό. Θα με ευχαριστείτε αργότερα!

Έχουμε και λέμε. Κλείσαμε εισιτήρια με το Skyscanner, ενοικιάσαμε διαμέρισμα δίπλα από το Κολοσσέο με το AirBnB, κανονίσαμε τα μεταφορικά από και προς το χώρο διαμονής μας με την εταιρεία NCC ROMA και κανονίσαμε ξεναγήσεις στα βασικότερα αξιοθέατα της πόλης με το Viator

Είμαστε λοιπόν έτοιμοι! Δεν ήταν τόσο δύσκολο τελικά, ε;

Until next time! xoxo

Δείτε εδώ το PHOTO ALBUM από το τελευταίο ταξίδι στη Ρώμη!


3.494 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn

© 2024 by @diarywings

bottom of page