top of page
LRM_EXPORT_20287238105234_20190805_18080
  • Εικόνα συγγραφέαKaterina Vasou

Καταρράχτες Ιγκουασού | Ένας προορισμός σε δύο χώρες

Έγινε ενημέρωση: 30 Απρ 2020

Είναι εκείνες οι περιπτώσεις που συνειδητοποιείς πόσο μικρός είσαι σε τούτο τον πλανήτη.

Αντικρίζεις το μεγαλείο της φύσης και δεν μπορείς να το πιστέψεις! Μένεις με το στόμα ανοιχτό,  τα μάτια γουρλωμένα και με ένα χαμόγελο γεμάτο χαρά και ενθουσιασμό που δεν μπορείς να κρύψεις με τίποτα. Κάπως έτσι ήμουν κι εγώ όταν βρέθηκα μπροστά στο ασύλληπτο θέαμα των καταρρακτών του Ιγκουασού.  Δύο μέρες δεν ήταν αρκετές για να χορτάσω αυτό το θαύμα της φύσης, αλλά κατάφερα να πάρω μια γεύση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ξεχάσω ποτέ τις εικόνες που φωτογράφισε το μυαλό μου στην προσπάθεια του να απομνημονεύσει κάθε εικόνα, κάθε ήχο και κάθε μυρωδιά από το τοπίο αυτό.


Μετά από δύο ώρες πτήσης από το Ρίο ντε Τζανέιρο, φτάσαμε στην πόλη Φοζ ντο Ιγκουασού, στα σύνορα της Βραζιλίας με την Αργεντινή. Η πόλη αυτή είναι η έβδομη μεγαλύτερη στην πολιτεία Παρανά της Βραζιλίας. Η διαμονή μας ήταν στο υπέροχο ξενοδοχείο Bourbon Cataratas Convention & Spa Resort


Την πρώτη μέρα επισκεφθήκαμε το Εθνικό Πάρκο Ιγκουασού από την πλευρά της Βραζιλίας. Θαυμάσαμε την απίστευτη θέα και διασχίσαμε το ειδικά διαμορφωμένο μονοπάτι που μας οδήγησε εν τέλει σε μία εξέδρα στο κέντρο των καταρρακτών. Φανταστείτε τόνοι νερού να πέφτουν γύρω σου, σε ένα τοπίο που μοιάζει με παράδεισο (απαραίτητο το αδιάβροχο αν δεν θες να γίνεις μούσκεμα!). Καμιά φωτογραφία και κανένα βίντεο δεν μπορεί να περιγράψει το μεγαλείο των χειμάρρων του Ιγκουασού. Φυσικά το χάιλαϊτ της μέρας, ήταν η δεκάλεπτη πτήση με ελικόπτερο πάνω από τους καταρράκτες. Τι εμπειρία κι αυτή !


Δεύτερη κιόλας μέρα και ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε τη Βραζιλία και να περάσουμε τα σύνορα για Αργεντινή. Το σκηνικό συνέχισε να μας καταπλήσσει. Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες του “Λαιμού του Διαβόλου”, μας άφησαν άφωνους. Το πράσινο φόντο, η άγρια βλάστηση και η ορμή του νερού, συνέθεταν ένα σκηνικό που βλέπεις μόνο στο σινεμά! Δεν είναι τυχαίο ότι οι καταρράκτες του Ιγκουασού εμφανίστηκανσε ταινίες, όπως το Mr. Magoo και το Indiana Jones and the Crystal Skull  .


Όπως είπα, δύο μέρες είναι πολύ λίγες. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείς να δεις και να κάνεις εκεί. Σαφάρι στη ζούγκλα, βαρκάδα στον ομώνυμο ποταμό κοντά στους καταρράκτες, επίσκεψη στο φράγμα Ιταϊπού στα σύνορα με Παραγουάη που είναι το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό φράγμα στον κόσμο (σκεφτείτε ότι παράγει ηλεκτρική ενέργεια αρκετή να τροφοδοτήσει 19 Ελλάδες!) και τόσα άλλα! Το πάρκο με τα πτηνά επίσης είναι κάτι που ΔΕΝ πρέπει να χάσετε! Εκεί έχετε την δυνατότητα να δείτε και να φωτογραφίσετε περισσότερα από 160 είδη πτηνών, στο φυσικό τους περιβάλλον χωρίς να σας εμποδίζουν οι περιφράξεις.

7 Facts About Iguazu Falls

  1. Παρότι η δημιουργία τους οφείλετε σε ηφαιστειακή έκρηξη, υπάρχει τοπικός θρύλος που  λέει πως οι καταρράκτες δημιουργήθηκαν όταν ένας Θεός ενώ σχεδίαζε να παντρευτεί μια κοπέλα που ονομαζόταν Ναϊπί, αυτή ξέφυγε και έτρεξε στην αγκαλιά του γήινου εραστή της εν ονόματι Ταρόμπα. Ο Θεός τότε από τον θυμό του μοίρασε τον ποταμό με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι καταρράκτες.

  1. Υπάρχουν 275 καταρράκτες, που απλώνονται κατά μήκος του ποταμού σε ακτίνα 2,7 χιλιομέτρων. Τα 2/3 των καταρρακτών του Ιγκουασού, βρίσκονται στην πλευρά της Αργεντινής και το 1/3 στην βραζιλιάνικη πλευρά.

  1. Οι καταρράκτες του Ιγκουασού συγκαταλέγονται μέσα στα 7 Θαύματα της Φύσης τον Νοέμβριο του 2011 και  στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1984.

  1. Οι πιο θεαματικοί από τους καταρράκτες, ονομάζονται “Λαιμός του Διαβόλου” και αποτελείται από 14 καταρράκτες που έχουν 82 μέτρα ύψος, 150 μέτρα πλάτος και 700 μέτρα μήκος.

  1. Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός που αφορά τους καταρράκτες είναι ότι υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες είδη της άγριας ζωής στην περιοχή. Υπάρχουν περισσότερα από 66 είδη θηλαστικών, 436 είδη πτηνών, 38 ερπετών και 18 είδη αμφιβίων.

  1. Ιγκουασού στη γλώσσα Γκουαρανί, σημαίνει για την ακρίβεια “Μεγάλο Νερό”.

  1.  Είναι σχεδόν δύο φορές πιο ψηλοί και τρείς φορές πιο πλατιοί  από τους καταρράκτες του Νιαγάρα.

Έχετε επισκεφθεί τους Καταρράκτες του Ιγκουασού;

Περιγράψτε μας την εμπειρία σας κάτω στα σχόλια!

Για εσάς που δεν είχατε την τύχη ακόμα να πάτε, δείτε το βίντεό μας για να πάρετε μια γεύση!

Until next time!

xoxo


231 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn

© 2024 by @diarywings

bottom of page