top of page
LRM_EXPORT_20287238105234_20190805_18080
  • Εικόνα συγγραφέαKaterina Vasou

Πεζοπορία και κατασκήνωση στο Phantom Head στα Western Ghats της Νότιας Ινδίας

Έγινε ενημέρωση: 28 Απρ 2020

Το κεφάλι μου γυρίζει, το δέρμα μου έχει πάρει φωτιά και κρύος ιδρώτας στάζει από το μέτωπό μου αυτή τη στιγμή. Βρίσκομαι για πεζοπορία και camping στο Western Ghats στα νοτιοδυτικά της Ινδίας. Μόλις τώρα μπήκα στο αντίσκηνό μου μετά από περισσότερες από 5 ώρες πεζοπορίας στο μονοπάτι Papaty Shola.


κεράλα ινδία western ghats #keralablogexpress

Τα Western Ghats ή αλλιώς Sahyadri, έτσι για να ενημερώνεσαι κιόλας, είναι μια σειρά από υψώματα που βρίσκονται παράλληλα της δυτικής ακτής και ανήκουν αποκλειστικά στην Ινδία. Συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και διατρέχουν τον απέραντο Ινδικό κάμπο από τη Βομβάη μέχρι το νοτιότερο άκρο της χώρας. Η περιοχή αυτή, θεωρείτε μια από τα πιο hot τοποθεσίες βιοποικιλότητας στον πλανήτη. Είναι γεμάτη δάση και το κλίμα είναι τόσο δροσερό που ξεχνάς πως βρίσκεσαι στην Ινδία.


κεράλα ινδία western ghats #keralablogexpress

Βρίσκομαι λοιπόν, που λέτε, εδώ στο Suryanelli Camp μαζί με την Kalypso Adventures, ακριβώς κάτω από το ύψωμα με το όνομα «Phantom’s Head”. Βλέπεις την κορφή εκεί πίσω; Ε, εκεί ανέβηκα σήμερα. Δεν είμαι συνηθισμένη σ ‘αυτά. Μάλλον με καλόμαθε η μάνα μου. Μπορεί να φταίει και το ότι είμαι παντελώς αγύμναστη και άσχετη. Ένα είναι το δεδομένο όμως. Δεν πρόκειται να κάνω ξανά πεζοπορία σε τέτοιο έδαφος ποτέ των ποτών. Άσε καλύτερα μην λέω μεγάλες κουβέντες. Ποτέ δεν ξέρεις! Έκανα πεζοπορία με λάθος παπούτσια, χωρίς αντηλιακό και καπέλο. Είχα φουλάρι στα μαλλιά και δεν ήθελα να χαλάσω το στυλ πεζοπόρου που υιοθέτησα. Με μουτζώνω τώρα που σου γράφω.


κεράλα ινδία western ghats #keralablogexpress

ΟΚ με έπιασε η γκρίνια λίγο τώρα και δεν είναι το στυλ μου. Δεν είμαι όμως και στα καλύτερά μου αυτή τη στιγμή. Ξαπλώνω μέσα στο sleeping bag μου και νιώθω το κεφάλι μου να καίγεται. Παίζει να έπαθα καμιά ηλίαση. Καλά να πάθω. Ας πρόσεχα! Άξιζε τον κόπο τουλάχιστον; Θα αφήσω να το κρίνεις από μόνος σου. Το μόνο που έχω να σου πω είναι πως θα πάθεις την πλάκα σου!


Ακούω τώρα τα γέλια από τους υπόλοιπους μπλόγκερς που έχουν μαζευτεί γύρω από τη φωτιά και με περιμένουν για φαγητό (και μπύρα φυσικά!). Εγώ πάλι κάθομαι και κοιτάω τη λάμπα που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το κεφάλι μου και προσπαθώ να συνέλθω. Θα δώσω δυο-τρία χαστούκια στον εαυτό μου για να ξυπνήσω και θα βγω έξω να δω τι γίνεται. Σε αφήνω για την ώρα!

Until next time xoxo


24 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn

© 2024 by @diarywings

bottom of page