top of page
LRM_EXPORT_20287238105234_20190805_18080
  • Εικόνα συγγραφέαKaterina Vasou

Πάμε κρουαζιέρα με την Costa Cruises

Έγινε ενημέρωση: 26 Απρ 2020

Φέτος θα ζήσουμε στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, παρέα με την Let’s Go Tours by Amathus και την Costa Cruises.


costa fascinosa cruise diarywings

Αν δεν το έχεις ήδη καταλάβει, τα τελευταία δύο χρόνια έχω μετατραπεί σε cruise queen. Έμαθα επιτέλους, πως να αποφεύγω την ανεπιθύμητη ναυτία, τις ζαλάδες και την αδιαθεσία επάνω στο πλοίο, κι άρχισα να απολαμβάνω επιτέλους τις εν πλω διακοπές μου. Όταν λοιπόν, οι φίλοι μου από την Let’s Go Tours by Amathus με προσκάλεσαν να ταξιδέψω μαζί τους σε ένα από τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια της Costa Cruises, η απάντησή μου ήταν φυσικά θετική! 



Δεν είναι πολλές οι φορές που αφήνω άλλους να οργανώσουν τις διακοπές μου, έστω κι αν αυτές διαρκούν μόνο για 4 ημέρες. Είμαι λίγο – έως πολύ – control freak. Θέλω όλα να περνάνε από το χέρι μου, είτε αυτό είναι μια απλή κράτηση σε ξενοδοχείο είτε είναι ο προγραμματισμός μιας εκδρομής. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, δεν χρειάστηκε να κουνήσω ούτε το μικρό μου δαχτυλάκι, μιας και τα κανόνισε όλα για μένα, το αξιαγάπητο προσωπικό της Let’s Go Tours by Amathus. Το μόνο που έπρεπε να κάνω εγώ, ήταν να απολαύσω την κρουαζιέρα μου και να βγάλω πολλές φωτογραφίες. Κι αυτό ακριβώς έκανα.

κρουαζιέρα  Costa Cruises diarywings

Η επιβίβαση στο Costa Fascinosa


Νωρίς το πρωί πήραμε την πτήση για Μιλάνο από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, μαζί  με την Λυσώ και τις υπόλοιπες κοπέλες που θα με συνόδευαν στο ταξίδι. Ακολούθως από το Μιλάνο, μεταφερθήκαμε στο λιμάνι της Σαβόνας. Το πολυτελές Costa Fascinosa, μας περίμενε ήδη στο λιμάνι! Μετά από ένα πολύ σύντομο έλεγχο, ανεβήκαμε στο κρουαζιερόπλοιο και πήραμε τις κάρτες επιβίβασης. Η κάρτα επιβίβασης θα μας χρησίμευε ως κλειδί για την καμπίνα, ως εισιτήριο επιβίβασης και αποβίβασης από το πλοίο, αλλά και ως χρεωστική κάρτα με την οποία θα μπορούσαμε να κάνουμε τις αγορές μας επάνω στο πλοίο.


Μετά την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία με τα κορίτσια στην ρεσεψιόν που βρίσκεται στο κατάστρωμα τρία του πλοίου, ανεβήκαμε στις καμπίνες μας για ξεκούραση. 


Το κρουαζιερόπλοιο


Πριν σε βάλω μέσα στην υπέροχη καμπίνα μου, θέλω πρώτα να σε πάω μια βόλτα στο πλοίο για να πάρεις μια γεύση από το home away from home μου, για τις επόμενες 3 ημέρες. Το Costa Fascinosa – το οποίο πρόφερα λανθασμένα, μέχρι που άκουσα την ανακοίνωση καλωσορίσματος από το μεγάφωνο να λέει Κόστα Φά-σιη-νόσσα – έχει κατασκευαστεί στην Βενετία της Ιταλίας και τέθηκε σε λειτουργία τον Μάιο του 2012. Έχει 290 μέτρα μήκος, και μπορεί να χωρέσει μέχρι και 3,800 επιβάτες αλλά και 1110 μέλη προσωπικό.  Έχει 14 καταστρώματα και το καθένα από αυτά φέρει το όνομα κάποιου γνωστού προσώπου όπως Zhivago, Aida και Tosca. 


κρουαζιέρα  Costa Cruises diarywings costa fascinosa

Είναι το πιο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο στο οποίο έχω ταξιδέψει μέχρι αυτή την στιγμή που γράφω αυτό το άρθρο, και είναι επίσης κι ένα από τα μεγαλύτερα Ιταλικά επιβατικά σκάφη που υπάρχουν. Ομολογώ πως, αν και έβαλα τα δυνατά μου να δω κάθε γωνιά του πλοίου, από την εξωτερική πισίνα μέχρι και την μικρή βιβλιοθήκη, δεν τα κατάφερα. Τρεις μέρες στο Costa Fascinosa είναι πολύ λίγες! Στην αρχή της κρουαζιέρα ένιωσα πως βρίσκομαι σε λαβύρινθο και μου πήρε σίγουρα ένα 24ωρο για να προσαρμοστώ, αλλά σε αυτό φταίει περισσότερο ο φτωχός προσανατολισμός μου. Με την βοήθεια του ευγενέστατου πληρώματος, κατάφερνα ευτυχώς να βρίσκω πάντα τον δρόμο μου -κυρίως σε κάποιο από τα εστιατόρια.




Η καμπίνα


Μια έκπληξη με περίμενε στο deck Tancredi. Η καμπίνα μου είναι εξωτερική, που σημαίνει έχει δικό της μπαλκόνι! Αν και στο τέλος, δεν το απόλαυσα όσο θα ήθελα εξαιτίας των -όχι και τόσο ιδανικών- καιρικών συνθηκών, είναι κάτι που δεν θα άλλαζα με τίποτα. Να ξυπνάς το πρωί και να αντικρίζεις το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας; Αξία ανεκτίμητη. 


Η καμπίνα ήταν πολύ ευρύχωρη με ένα άνετο διπλό κρεβάτι, ένα μικρό σαλονάκι και μια τουαλέτα με όλα τα απαραίτητα. Ο χώρος ήταν απλός, καθαρός και λιτός. Ακριβώς όπως μου αρέσει δηλαδή! Το δωμάτιο ήταν εξοπλισμένο με μια τηλεόραση, μίνι μπαρ, πιστολάκι για τα μαλλιά, κλιματιστικό και χρηματοκιβώτιο. Το wi-fi είναι διαθέσιμο μόνο έναντι τιμής. Θα έλεγα πως δεν το χρειάζεσαι όμως, μιας και είναι η ιδανική ευκαιρία για να ξεφύγεις από όλους και από όλα για μερικές μέρες. Το Instagram μπορεί να περιμένει μέχρι να επιστρέψεις!


κρουαζιέρα  Costa Cruises diarywings costa fascinosa

Eco friendly ματιά


Πρόσεξα κάτι ασυνήθιστο στο δωμάτιο. Υπήρχε κάτι, που περίμενα να βρω, αλλά δεν το βρήκα. Κι αυτό το κάτι, είναι το complimentary νερό μέσα σε πλαστικά μπουκάλια που έχουν συνήθως τα δωμάτια και οι καμπίνες. Ως άτομο που δεν χρησιμοποιεί single use πλαστικά, εκτίμησα απεριόριστα το γεγονός ότι η Costa κάνει προσπάθεια να βελτιώσει το πλαστικό αποτύπωμά της και δεν επιτρέπει τα πλαστικά μπουκάλια επάνω στα πλοία της. Ακόμη πιο ευχάριστο ήταν το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ούτε τα μικρά μπουκαλάκια για σαμπουάν και σαπούνι, που υπάρχουν συνήθως στο μπάνιο. Υπήρχαν dispenser τοποθετημένα στον τοίχο του μπάνιου τα οποία το πλήρωμα γέμιζε ξανά και ξανά, χωρίς υπέρμετρες σπατάλες. 


Παρόλο που δεν υπήρχε δωρεάν νερό στο δωμάτιο, στα εστιατόρια μπορείς να βρεις ψυγειάκι νερού το οποίο έχει ταμπελίτσα που σε ενθαρρύνει να γεμίσεις το δικό σου μπουκάλι όσες φορές θέλεις, δωρεάν. Ταξιδεύω πάντα με το δικό μου water bottle έτσι βρήκα τα ψυγειάκια εξαιρετικά βολικά. Well done Costa! 


Η ζωή στο πλοίο

Αν έπρεπε να περιγράψω την ζωή στο πλοίο με μόνο τρεις λέξεις θα έλεγα διασκέδαση, εξυπηρέτηση και φυσικά φαγητό! 

κρουαζιέρα  Costa Cruises diarywings costa fascinosa

Στο πλοίο έπαιρνα καθημερινά, πρωινό και δείπνο κι αναλόγως με το πρόγραμμα της μέρας, έπαιρνα και το μεσημεριανό μου. Όλα included! Ένα από τα πλεονεκτήματα της κρουαζιέρας με την Costa Cruises είναι τα ποιοτικό φαγητό, είτε αυτό είναι σε γενναιόδωρες  a la carte μερίδες, είτε είναι σε απεριόριστες επιλογές από το μπουφέ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις εξαίσια γεύματα Μεσογειακής, κυρίως, κουζίνας. Αν συνοδεύεις το φαγητό σου με ποτό, τότε έχεις την επιλογή να διαλέξεις ανάμεσα σε τέσσερα πακέτα ποτών για τα οποία μπορείς να ενημερωθείς από το προσωπικό του Let’s Go Tours by Amathus


Η Costa Cruises μου χάρισε μερικά από τα πιο αξέχαστα και ψυχαγωγικά βράδια της ζωής μου! Κι αυτό συνέβη, επειδή μπόρεσα για πρώτη φορά να διασκεδάσω χωρίς να σκέφτομαι την πτήση που θα έχω το πρωί, ή το τουρ που θα ξεκινήσει το χάραμα ή όλα εκείνα τα πράγματα, τελοσπάντων, που με εμποδίζουν να διασκεδάσω στα υπόλοιπα ταξίδια μου. Το Costa Fascinosa έπλεε ήδη προς τον επόμενο προορισμό, κι εγώ μπορούσα να χορέψω, να γελάσω, και να διασκεδάσω με ένα κοκτέιλ στο χέρι χωρίς να νοιάζομαι για τίποτα άλλο. Το πρωί θα ξυπνούσα και θα βρισκόμουνα ήδη στον επόμενο σταθμό. Κι αυτός, αγαπημένα ταξιδιωτάκια μου,  είναι και ο λόγος που ερωτεύτηκα τις κρουαζιέρες. 


Αν θες να μάθεις για τους προορισμούς που επισκέφθηκα κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας, διάβασε εδώ.

 

*Η κρουαζιέρα μου με την Costa Cruises έγινε σε συνεργασία με την Let’s Go Tours by Amathus . Οι εικόνες και το κείμενο αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές μου απόψεις.

91 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn

© 2024 by @diarywings

bottom of page