top of page
LRM_EXPORT_20287238105234_20190805_18080
  • Εικόνα συγγραφέαKaterina Vasou

Ναι, γιατί με αγαπώ.

Έγινε ενημέρωση: 28 Απρ 2020

Αυτό το άρθρο δεν είναι ακόμα ένα δακρύβρεχτο κείμενο για την ημέρα της γυναίκας. Φαντάζομαι πως θα με έχετε μάθει μέχρι τώρα. Δεν θέλω να σας κάνω να κλαίτε ή να μαραζώνετε. Ακριβώς το αντίθετο! Τα κείμενα μου είναι ακριβώς σαν κι εμένα! Χαρούμενα, γεμάτα ζωή και αισιοδοξία. Αν θες να χαμογελάσεις και να εμπνευστείς , τότε συνέχισε να διαβάζεις.

Σήμερα γιορτάζουμε λοιπόν! Εσείς θα βγείτε έξω με τις φίλες σας να διασκεδάσετε και να γιορτάσετε το γεγονός πως ο Θεός σας έφτιαξε κούκλες, μερικές θα παραλάβετε λουλούδια κι ευχετήριες κάρτες. Υπάρχουν και μερικές από εσάς που ίσως παραλάβουν κάτι περισσότερο από ένα μπουκέτο. Ένα δαχτυλίδι ίσως και μια πρόταση γάμου; Σας το εύχομαι ολόψυχα αν είναι πράγματι αυτό που επιθυμείτε. Είναι όμως πράγματι αυτό που επιθυμείτε;


Ναι, γιατί με αγαπώ...

Έχω βρεθεί στη θέση σου ουκ ολίγες φορές. Ως γυναίκα, βρισκόμουνα μόνιμα σε ένα μόνιμο δίλημμα. Να κάνω αυτό που θέλω; Ή να κάνω αυτό που όλοι η άλλοι θεωρούν σωστό και πρέπον για μια γυναίκα; Βρε, πολλά δε ζητάει αυτή η κοινωνία; Μήπως παλεύουμε εν τέλει για να κάνουμε όλους τους άλλους χαρούμενους (οικογένεια, κοινωνία) εκτός από εμάς; Ξυπνήστε φιλενάδες! Μια ζωή την έχουμε!

Αν μου λέγατε τρία χρόνια πριν πως θα βρισκόμουνα σήμερα εδώ που βρίσκομαι, θα γελούσα. Τρία χρόνια πριν βρισκόμουνα σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Αρραβωνιασμένη, σε ένα σπίτι, σε τέσσερις τοίχους κάνοντας ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ονειρευόμουν να κάνω. «Δεν είμαι εγώ αυτή» έλεγα στον εαυτό μου. Δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγα πως ήμουν δυστυχισμένη. Έκανα αυτό ακριβώς που με πίεζαν όλοι να κάνω, και βρέθηκα ξαφνικά σε μια κατάσταση που δεν με εξέφραζε καθόλου.


Δεν χρειάζεται να μαντέψεις τη συνέχεια! Άφησα πίσω μου τη σχέση αυτή, κι από τότε ζω το όνειρό μου. Κάθε χρόνο και καλύτερα. Αποφάσισα πως αυτό που θέλω πιο πολύ από κάθε τι στον κόσμο, είναι να είμαι ελεύθερη! Να ταξιδέψω τον κόσμο, να ζήσω πρωτόγνωρες εμπειρίες και να γίνω κυρίαρχη του εαυτού μου μέσα από αυτήν την εμπειρία. Τα ταξίδια ήταν πάντα ο μεγάλος μου έρωτας. Γι ‘αυτό επέλεξα να ακολουθήσω την καρδιά μου.

Και να μαι λοιπόν στο νοτιοδυτικό άκρο της Ινδίας όπου βρίσκομαι τον τελευταίο μήνα, να κάνω αυτό που αγαπώ και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Η αγάπη μου, το πάθος μου, έγινε η ζωή μου. Και ναι. Είμαι πιο ευτυχισμένη από ποτέ. Δεν έχω ιδέα που θα βρίσκομαι αύριο, δεν ξέρω που θα κοιμηθώ το βράδυ αλλά ένα είναι το δεδομένο. Κάνω αυτό που θέλω, όταν το θέλω, όπως το θέλω. Έχω αυτοπεποίθηση και πιστεύω πως μπορώ να πετύχω τα πάντα. Να σου πω ένα μυστικό; Αν μπορώ να το κάνω εγώ, τότε μπορείς να το κάνεις κι εσύ! Βάλε τον εαυτό σου πρώτο και ξέχνα όλους τους άλλους. Προσπαθείς να ικανοποιήσεις τους γύρω σου, ενώ αυτοί το μόνο που πετυχαίνουν είναι να σε κάνουν να νιώθεις ένοχη σε περίπτωση που επιλέξεις να κάνεις αυτό που θες.


Ομολογώ πως είπα ψέματα. Είπα πως δεν θα είναι δακρύβρεχτο το κείμενο αλλά προς τα κει οδεύει. Παθιάστηκα με το θέμα βλέπετε. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα να σας κάνω να καταλάβετε πόσο σημαντικές είστε. Αν αυτή τη στιγμή κάνετε κάτι το οποίο δε σας ικανοποιεί ή ακόμα χειρότερα σας κάνει δυστυχισμένες, παρατήστε το τώρα. Τώρα όμως. Μη χάσετε άλλο χρόνο. Κυνηγήστε το όνειρό σας σήμερα. Και κάντε το για ένα και μόνο λόγο. Γιατί σας αγαπάτε.


8 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn

© 2024 by @diarywings

bottom of page