top of page
LRM_EXPORT_20287238105234_20190805_18080
  • Εικόνα συγγραφέαKaterina Vasou

Μάθε τα πάντα για την πρώτη Celestyal εμπειρία μου

Έγινε ενημέρωση: 28 Απρ 2020

Πως να περιέγραφε άραγε, μια έμπειρη ταξιδιώτισσα σαν κι εμένα, μια τριήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο με μια μόνο λέξη;

Α Π Ο Λ Α Υ Σ Τ Ι Κ Η.

Πέρασα τόσο καλά που οι τρεις μέρες μου φάνηκαν λίγες, πολύ λίγες. Δύο εβδομάδες μετά και ομολογώ ότι μου λείπουν πολύ οι ξέγνοιαστες στιγμές στο πλοίο. Λίγο η καλή παρέα, λίγο το απέραντο μπλε του Αιγαίου και λίγο οι ευγενέστατοι οικοδεσπότες μου αλλά και το πλωτό διαμάντι της Celestyal Cruises με το όνομα Crystal, με έκαναν να αναθεωρήσω την αντιπάθεια που είχα μέχρι πρότινος για τις κρουαζιέρες. Πίστευα πως οι εν πλω διακοπές αρμόζουν περισσότερο στις ηλικίες άνω των 50 και πως μάλλον θα πέθαινα από βαρεμάρα ή από την έντονη ναυτία που με ταλαιπωρεί κάθε φορά που μπαίνω σε καράβι.

Είχα άδικο.


Οι κρουαζιέρες – και ειδικότερα οι κρουαζιέρες με την Celestyal Cruises – είναι ο ιδανικός τρόπος για να περάσεις τις διακοπές σου, χωρίς καμία απολύτως έγνοια μιας και όλα – όλα όμως– τα φροντίζει κάποιος άλλος για σένα. Σε αυτήν την περίπτωση αυτός ο ‘κάποιος’ είναι το ευγενέστατο και πάντα ευδιάθετο πλήρωμα του πλοίου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις το παρόν σου στο πρωινό, το μεσημεριανό, στο δείπνο, αλλά και στα φανταστίκ σόου του πλοίου. Χαλαρουά εντελώς δηλαδή!

Το τριήμερο μου ήταν γεμάτο καλό φαγητό πάντα σερβιρισμένο στο τραπέζι του καπετάνιου, διασκεδαστικά σόου, χορό, επισκέψεις σε 4 διαφορετικές τοποθεσίες στο Αιγαίο, βράδια γεμάτα άφθονο γέλιο, ξεκούραση αγναντεύοντας το βαθύ μπλε της θάλασσας αλλά και …περισσότερο φαγητό! Αν θέλετε να μάθετε κι άλλες λεπτομέρειες για την πρώτη μου εμπειρία με την Celestyal Cruises τότε κηπ ρίτινγκ.


Από Πειραιά για Μύκονο

Φτάνουμε λοιπόν στο στο λιμάνι του Πειραιά και μετά από ένα απολαυστικό καφεδάκι, ανεβαίνουμε στο πλοίο και οδηγούμαστε κατευθείαν στις καμπίνες μας. Η δικιά μου βρίσκεται στο 7ο κατάστρωμα και αποτελείται από δύο -πιο άνετα πεθαίνεις- κρεβάτια, ένα σαλονάκι, δυο μεγάλους καθρέφτες για να κοιτάζομαι όταν πουδράρω την μύτη μου, αλλά και ένα πλήρως εξοπλισμένο μπάνιο. Διάβασα το σημείωμα καλωσορίσματος που βρισκόταν πάνω στο τραπεζάκι δίπλα από τα complimentary φρούτα και το μπουκάλι με το κρασί και ανέβηκα στο κατάστρωμα για την παρουσίαση των κανόνων ασφαλείας.


Στις 11.30 ακριβώς σαλπάραμε για τον πρώτο μας προορισμό, την κοσμοπολίτικη Μύκονο. Αυτή ήταν η πρώτη μου φορά στο νησί των ανέμων σε αντίθεση με τους συνταξιδιώτες μου που την είχαν επισκεφτεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Η Μύκονος για μένα ήταν από εκείνους τους προορισμούς για τους οποίους λέμε “δίπλα είναι μωρέ, σιγά πάω όποτε θέλω” και τελικά δεν πάμε ποτέ. Να που έφτασε η στιγμή λοιπόν να περιπλανηθώ στα περίφημα λευκά σοκάκια της με τα παρδαλά λουλούδια και τα μαγαζάκια που πουλάνε ότι φανταστείς.

Βόλταρα στην Μικρή Βενετία, γεύτηκα ένα πεντανόστιμο παγωτό και στο τέλος ανέβηκα στο ύψωμα με τους ανεμόμυλους, το πιο διάσημο ίσως αξιοθέατο του νησιού, για να θαυμάσω το πορφυρό ηλιοβασίλεμα. Αυτήν την φαεινή ιδέα, είχαν φυσικά και οι εκατοντάδες επισκέπτες του νησιού που με τα ασταμάτητα κλικ της φωτογραφικής τους, προσπαθούσαν να αποτυπώσουν -μάλλον ανεπιτυχώς- την πιο μαγική στιγμή της ημέρας.


Η Μυκονιάτικη μου εμπειρία τελείωσε με ένα υπέροχο δείπνο με σολομό, στο εστιατόριο Nice N Easy δίπλα από την θάλασσα. Η νύχτα όμως συνεχίστηκε με το ΦΑΝΤΑΣΤΙΚ ΣΟΟΥ από την καλλιτεχνική ομάδα του πλοίου. Χοροί, τραγούδια, χρωματιστά κοστούμια και λατίνοι χορευτές γέμισαν την σκηνή του Muses Lounge στο κατάστρωμα 8 κι εμείς διασκεδάσαμε με την ψυχή μας μέχρι τα μεσάνυχτα που ξαπλώσαμε τις κορμάρες μας στα αναπαυτικά κρεβάτια των καμπινών μας.


Ηράκλειο

Ξεκινήσαμε την δεύτερη ημέρα της κρουαζιέρας μας με τον καλύτερο τρόπο! Με ένα εξαιρετικά πλούσιο πρωινό μπουφέ. Και τι δεν είχε αυτός ο μπουφές! Και του πουλιού το γάλα. Και επειδή δεν γεννήθηκε ακόμη μπουφές που να μην του έχω ορμήξει, βάλθηκα να δοκιμάσω λίγο απ’ όλα. Και ήταν όλα απλώς υπέροχα.

Γεμάτη κενές θερμίδες από τα πανκέικς και τα κρουασάν, αποβιβάστηκα από το Celestyal Crystal για να εξερευνήσω μαζί με την ομάδα μου, τον δεύτερο μας προορισμό, το Ηράκλειο Κρήτης. Πρώτος σταθμός; Το λαμπρότερο κέντρο του Μινωικού πολιτισμού. Η Κνωσός.


Στο λαβυρινθώδες συγκρότημα της Κνωσού, βρεθήκαμε να θαυμάζουμε κάτω από τον καυτό ήλιο, τους πολύπλοκους διαδρόμους, την αρχιτεκτονική και ταξιδέψαμε νοητά πίσω στον χρόνο, μέσω της ιστορίας και του μύθου της Αριάδνης και του Μινώταυρου. Επόμενη στάση, το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου στο οποίο είχαμε την ευκαιρία να δούμε σημαντικά ευρήματα από τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στην αρχαία Κνωσό.


Η βόλτα στην παλιά πόλη, και η στάση για την συνηθισμένη γλυκιά αμαρτία της ημέρας –aka μπουγάτσα με κρέμα από τις Φυλλοσοφίες– στο περίτεχνο ενετικό σιντριβάνι με τα τέσσερα λιοντάρια ήταν το κερασάκι στην τούρτα μιας καταπληκτικής ημέρας στο ιστορικό Ηράκλειο. Τι θα έκανε όμως καλύτερη μια κατα τα άλλα τέλεια ημέρα; Μα φυσικά… περισσότερο φαγητό! Στο Κύμα στην Κοκκίνη Χάνι, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο, απολαύσαμε εξαίσιους ψαρομεζέδες και φάγαμε μέχρι σκασμού. Μισολιπόθυμοι από το πολύ φαΐ, οδηγηθήκαμε πίσω στο Celestyal Crystal που μας περίμενε υπομονετικά στο λιμάνι του Ηρακλείου.


Πες αντίο στη ναυτία με αυτά τα 10 tips !

Κουσάντασι

Αυτή είναι η ομορφιά του κρουαζιερόπλοιου! Ξαπλώνεις για ύπνο και βρίσκεσαι στο Ηράκλειο, ξυπνάς το πρωί και βρίσκεσαι 183 ναυτικά μίλια μακριά στο Κουσάντασι. Κοιμάσαι δηλαδή, και η τύχη σου δουλεύει. Κυριολεκτικά.

Το Κουσάντασι βρίσκεται στην γειτονική μας χώρα, την Τουρκία, ακριβώς απέναντι από την Σάμο. Πρόκειται για ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι ψάχνουν ένα ζεστό και οικονομικό μέρος για να περάσουν τις διακοπές τους. Πολλοί Έλληνες – μαζί κι εμείς- το επισκέπτονται για να δουν από κοντά την Αρχαία Έφεσο που απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από το λιμάνι.


Η Αρχαία Έφεσος που ήταν αφιερωμένη στην Θεά Άρτεμις, είχε μπει στην λίστα με τα 7 Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου εξαιτίας του ναού της θεάς της. Ας μην ξεχάσουμε επίσης πως πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες πόλεις του Ιωνικού πολιτισμού της Μικράς Ασίας και ένα από τα πιο συναρπαστικά υπαίθρια μουσεία στον κόσμο. Η εξαίρετη ξεναγός μας, η Αυγή, μας έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ζωή στο Κουσάντασι αλλά και για την Αρχαία Έφεσο. Στο τέλος μας οδήγησε σε ένα από τα αγαπημένα της στέκια για τοπικό φαγητό, κοντά στο λιμάνι.


Έφαγα τον αγλέορα για ακόμα μια φορά αλλά δεν αρκέστηκα μόνο στο φαγητό και στο υπέροχο künefe. Έκανα και τα ψώνια μου – σε ευρώ παρακαλώ- και προμηθεύτηκα τα απαραίτητα μπαχαρικά και το τσάι μήλου που έλειπε από το ντουλάπι της κουζίνας μου. Έφτασε η ώρα για επιβίβαση και ξεκούραση μέχρι τον επόμενο σταθμό.


Σάμος

Στο πι και φι βρεθήκαμε στην Σάμο λοιπόν. Φορέσαμε τα μαγιό μας, πήραμε τα ψάθινα καπέλα πας και τα δίχαλα σανδάλια μας, και βγήκαμε…στην βροχή! Δεν το περιμέναμε, αλλά ο καιρός στην Σάμο μας τα χάλασε λίγο, κι έτσι αντί για μπανάκι στο Ποτοκάκι, βρεθήκαμε να ανάβουμε κεριά στην Μονή της Παναγίας Σπηλιανής. Η θέα απερίγραπτη. Στο σπήλαιο της Μονής μόνο ζακέτα δεν βάλαμε, αλλά το δέος που νιώσαμε μας αντάμειψε για τις γλίστρες που φάγαμε.


Το pick της επίσκεψης μας στην Σάμο φυσικά ήταν ο Πατήρ Μανώλης από το Ηράκλειο, τον οποίο γνωρίσαμε στην Μονή αλλά μας ακολούθησε για καφεδάκι στο λιμάνι. Συζητήσαμε για τα πάντα, γελάσαμε και αφού αποχαιρετιστήκαμε κάναμε μια τελευταία βόλτα στο λιμάνι πριν επιβιβαστούμε για τελευταία φορά στο αγαπημένο πια, Celestyal Crystal.


Η φίλη και συνταξιδιώτισσα μου, η Στέλλα, με ρώτησε αν θα επιβιβαζόμουν ξανά σε κρουαζιέρα της Celestyal Cruises. Η απάντησή μου;

Σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Αν γνώριζα πως οι Celestyal εμπειρίες είναι τόσο μοναδικές, τότε θα το έπραττα πολύ πιο νωρίς. Στο κάτω κάτω, όλοι έχουμε ανάγκη να μας φροντίζουν ενώ εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κρατάμε ένα μοχίτο στο χέρι ενώ ταυτόχρονα κάνουμε ηλιοθεραπεία δίπλα από την πισίνα. Και πίστεψέ με δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να το κάνεις, από τα κρουαζιερόπλοια της Celestyal Cruises.

Για πιο visual υλικό, επισκέψου το προφίλ μου στο Instagram @diarywings και δες όλο το story από την τριήμερη κρουαζιέρα μου με την Celestyal Cruises στα highlights.

Θα σε δω στο πλοίο ταξιδιωτάκι!


27 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn

© 2024 by @diarywings

bottom of page