top of page
LRM_EXPORT_20287238105234_20190805_18080
  • Εικόνα συγγραφέαKaterina Vasou

Θα σε δω στο … κρουαζιερόπλοιο της Celestyal Cruises!

Έγινε ενημέρωση: 26 Απρ 2020

Ξυπνάω από βαθύ ύπνο και μέσα στο σκοτάδι ψάχνω τον διακόπτη. Δεν ξέρω ούτε τι ώρα είναι, ούτε αν έξω φέγγει ακόμα το φως του ήλιου. Το χέρι μου ακουμπάει καταλάθος την κουρτίνα και την τραβάω προς το μέρος μου, αφήνωντας το πλούσιο φως να ζεστάνει το αγουροξυπνημένο μου πρόσωπο. Με μισάνοιχτα μάτια, σηκώνομαι από το κρεβάτι και κοιτάω έξω με δισταγμό, μέχρι να συνηθίσω το φως. Περνάνε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να καταφέρω να ανοίξω εντελώς τα μάτια μου. Το μόνο που βλέπω είναι το βαθύ μπλε χρώμα του Αιγαίου. Εκείνο το μπλε, που σου ηρεμεί την ψυχή. Που μπορείς να κάθεσαι με τις ώρες να το βλέπεις χωρίς ποτέ να κουραστείς.


κρουαζιέρα Celestyal Cruises diarywings μύκονος

“Που να είμαστε άραγε”, αναρωτιέμαι καθως κοιτάζω έξω την απέραντη θάλασσα. Ούτε ξηρά βλέπω, ούτε πλοίο, ούτε τίποτα. Μόνο τα κύματα. Θα μπορούσε να βρισκόμαστε οπουδήποτε αυτή την στιγμή. Πως να το γνώριζα;  Αμφιβάλλω αν μπορούσε κανείς να καταλάβει που βρισκόμαστε με τόση θάλασσα τριγύρω. Η απάντηση δεν άρχισε να έρθει:

“Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Σε μια ώρα φτάνουμε στο νησί της Μυκόνου!”.

Η επιβίβαση στον Πειραιά


Πάμε λίγες ώρες πίσω.


Μετά από μια -πολύ- πρωινή πτήση, φτάνουμε στην Αθήνα και αναχωρούμε για το λιμάνι του Πειραιά όπου το υπέροχο Celestyal Olympia, της Celestyal Cruises, μας περιμένει στην αποβάθρα για να επιβιβαστούμε. Έξω ρίχνει ψιλόβροχο και ο καιρός είναι συννεφιασμένος, πράγμα που με κάνει να αγχώνομαι λίγο. Βλέπεις έχω συνδέσει μέσα στο μυαλό μου, τον νεφελώδη καιρό με το ενδεχόμενο θαλασσοταραχής. Δεν θα ήθελα με τίποτα να περάσω το τριήμερο μου ξαπλωμένη στο κρεβάτι με δραμαμίνες και έναν κουβά στο πλάι.


“Μην αγχώνεσαι καθόλου. Τι κι αν έχει ψιλόβροχο; Σημασία έχει ότι δεν φυσάει καθόλου και η θάλασσα είναι ήρεμη”.

Ο υπεύθυνος επιβίβασης, μάλλον διέκρινε τον τρόμο μου και με καθησυχάζει με αυτα τα λόγια. Αντιλαμβάνομαι την λογική πίσω από τα λόγια του και αποφασίζω πως αυτό το τριήμερο θα το απολαύσω στο έπακρο, ο κόσμος να χαλάσει-κυριολεκτικά! Με φρέσκια διάθεση λοιπόν επιβιβάζομαι στο Celestyal Olympia, το αδερφάκι του Celestyal Crystal με το οποίο είχα την τύχη να ταξιδέψω πέρσι τον Ιούνιο.



Η επιβίβαση μας στο πλοίο γίνεται σε χρόνο αστραπή και μέχρι να το καταλάβουμε, βρισκόμαστε ήδη στο Argo Bar, στο κατάστρωμα 5 πίνοντας το καφεδάκι μας, ενώ οι βαλίτσες μας έβρισκαν τον δρόμο προς τις καμπίνες.


κρουαζιέρα Celestyal Cruises diarywings

Η καμπίνα


Κρατάω στο χέρι την κάρτα επιβίβασης και προχωράω στον διάδρομο όπου βρίσκεται η καμπίνα μου. Εντοπίζω την κόκκινη βαλίτσα μου και μπαίνω στο ευρύχωρο δωμάτιο. Το πρώτο πράγμα που βλέπω είναι τα δύο κρεβάτια που βρίσκονται στο βάθος του δωματίου κάτω από το παράθυρο, που αυτή την στιγμή έχει θέα το άλλο τέκνο της Celestyal Cruises, το Celestyal Crystal. Η καμπίνα μου, απλή, καθαρή και έτοιμη να με φιλοξενήσει για τις επόμενες τρεις μέρες. Η πετσέτα μου σε σχήμα κύκνου, στολίζει το αριστερό κρεβάτι, γι’ αυτό επιλέγω αυτό στα δεξιά και ξαπλώνω για λίγο περιμένοντας τις ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα να τελειώσουν.

Στα αριστερά μου βλέπω το χώρο του μπάνιου εξοπλισμένο με καλής ποιότητας προϊόντα περιποίησης, ενώ στα δεξιά μου βρίσκονται οι ντουλάπες με έξτρα κουβέρτες και μαξιλάρια.

“Κυρίες και κύριοι παρακαλούμε πάρτε τα σωσίβιά σας, και ανεβείτε στο κατάστρωμα για την άσκηση ασφαλείας”.

Φαίνεται πως έφτασε η ώρα για το καθιερωμένο safety drill αλλά και για μια ξενάγηση στο πλοίο.

κρουαζιέρα Celestyal Cruises diarywings πάτμος

Celestyal Olympia | Ξενάγηση στο κρουαζιερόπλοιο


Το καμάρι της Celestyal Cruises με το όνομα Celestyal Olympia, διαθέτει δέκα καταστρώματα με 418 εξωτερικές και 306 εσωτερικές καμπίνες. Φυσικά υπάρχουν και οι σουίτες – 9 για να είμαστε ακριβής – με δικό τους μπαλκόνι. Το πλήρωμα αποτελείται από 540 άτομα από διάφορες χώρες του κόσμου, οι οποίοι φυσικά μιλούν αρκετές γλώσσες,  κάνοντας την επικοινωνία με τους επιβάτες ακόμη πιο εύκολη.

Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει επτά χώρους εστίασης στους οποίους θα μπορώ να απολαύσω τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό μου όλες τις ώρες της μέρας. Στο πακέτο μου φυσικά συμπεριλαμβάνονται τρία γεύματα την ημέρα καθώς και απογευματινό τσάι. Κάτι μου λέει ότι η γαστρονομική Celestyal εμπειρία μου θα είναι μοναδική.  


Επειδή αυτό το τριήμερο διακοπών το βλέπω σαν ευκαιρία για να ξεκουραστώ και να περιποιηθώ τον εαυτό μου, ενημερώθηκα και για τους χώρους ευεξίας και διασκέδασης. Σπα με πληθώρα υπηρεσιών, φουλ εξοπλισμένο γυμναστήριο, πισίνα, καταστήματα είναι μόνο μερικές από τις υπηρεσίες που σκοπεύω να εκμεταλλευτώ κατά την διάρκεια του τριημέρου.

κρουαζιέρα Celestyal Cruises diarywings

Άφιξη στην Μύκονο


Πλησιάζει έξι το απόγευμα και από τα μεγάφωνα του πλοίου ανακοινώνεται η άφιξη και η αποβίβασή μας στο νησί των ανέμων, την Μύκονο. Έχω αρκετές ώρες μπροστά μου πριν το τελευταίο λεωφορείο για την επιστροφή μου στο πλοίο και δεν θα αφήσω λεπτό να πάει χαμένο. 

Το τελευταίο λεωφορείο από το κέντρο στο λιμανάκι όπου έχει μπαρκάρει το Celestyal Olympia, είναι γύρω στις δέκα το βράδυ αλλά η νύχτα δεν θα τελειώσει εκεί. Μας περιμένει μια θέση στο Muses Lounge για να απολαύσουμε το πρώτο show του ταξιδιού. Και τι show!



Άφιξη στο Κουσάντασι και την Αρχαία Έφεσο


Η ώρα είναι επτά το πρωί και το κρουαζιερόπλοιό μας έχει ήδη αγκυροβολήσει στον επόμενο σταθμό, τον δεύτερο γι’ αυτό το τριημεράκι, το Κουσάντασι. Στόχος μας είναι να εξερευνήσουμε την αρχαία Έφεσο που βρίσκεται μόλις είκοσι χιλιόμετρα από το σημείο που βρισκόμαστε.



Το πρωινό μπουφέ είναι πλούσιο και δεν ξέρω πραγματικά από που να ξεκινήσω! Αποφασίζω να μην κάνω υπερβολές πρώτη μέρα που είναι και βάζω στο πιάτο μου μερικά φρούτα και κάποιες από τις γλυκές λιχουδιές.


Είναι η δεύτερη μου φορά στην αρχαία Έφεσο αλλά αυτό δεν την κάνει λιγότερο εντυπωσιακή.  Η αρχαία Έφεσος για εσένα που δεν πρόσεχες στο μάθημα Ιστορίας, ήταν μια από τις σημαντικότερες Ιωνικές πόλεις και πλούσιο οικονομικό κέντρο της Μικράς Ασίας κατά την αρχαιότητα. Η βόλτα μας στα πέτρινα ερείπια της πόλης κυλάει ομαλά και ευγνωμονώ τον υπέροχο καιρό που μου επιτρέπει να θαυμάσω τα ιστορικά μνημεία χωρίς βροχές.


Άφιξη στην Πάτμο


Να ο πρώτος μου καινούργιος προορισμός για το τριήμερο. Πέρσι είχα την τύχη να επισκεφτώ Μύκονο και αρχαία Έφεσο, αλλά όχι την Πάτμο.

κρουαζιέρα Celestyal Cruises diarywings  πάτμος

Είναι ένα πανέμορφο απόγευμα εδώ στο νησί της Αποκάλυψης, όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν την Πάτμο, και η πρώτη μας στάση είναι η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Κτισμένη στην κορυφή της Χώρας με τα λευκά σπιτάκια, η Μονή δεσπόζει σε όλο το νησί και θυμίζει βυζαντινό κάστρο. Η θέα από εδώ είναι ανεπανάληπτη και δεν χορταίνω να βγάζω φωτογραφίες μια την Χώρα που φαίνεται να ξεπροβάλλει μέσα από την θάλασσα και μια τους τρεις ανεμόμυλους στα ανατολικά της Μονής.


Το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, ένα μέρος κατάνυξης και σημείο αναφοράς του Χριστιανισμού, είναι η επόμενη στάση μας στο νησί της Πάτμου. Εδώ, λέγεται, πως βρήκε καταφύγιο ο Απόστολος Ιωάννης όταν ο αυτοκράτορα  Δομητιανός τον εξόρισε στην Πάτμο.


κρουαζιέρα Celestyal Cruises diarywings  πάτμος

Η νυχτερινή ζωή στο Celestyal Olympia


Το δείπνο μας στο πλοίο μετά την επιβίβαση μας δεν κυλάει τόσο ομαλά όσο περίμενα, εξαιτίας των ανέμων που άρχισαν να γίνονται ιδιαιτέρως ισχυροί. Η ναυτία ξεκινάει να μου χτυπάει την πόρτα αλλά δεν θα την αφήσω να με νικήσει!


Προχωράω στο βραδινό show το οποίο έχει ελληνικό χαρακτήρα αυτή την φορά, με χορούς και μουσικές από τα νησιά. Ο κόσμος ενθουσιασμένος χορεύει στην πίστα και το πάρτι ανάβει για τα καλά.

Αυτό είναι που κάνει τις Celestyal εμπειρίες μοναδικές! Το ότι η  Celestyal Cruises θέτει τους προορισμούς στο επίκεντρο του ταξιδιού.

Πέραν από την καλύτερη εξυπηρέτηση και διασκέδαση στο κρουαζιερόπλοιο, φροντίζει να περνάμε υπέροχα και να ερχόμαστε κοντά στην κουλτούρα και τον πολιτισμό των προορισμών που επισκεπτόμαστε!

Το πάρτι συνεχίστηκε στο μπαρ όπου ο DJ μας ανέβασε με τα καλύτερα hits της σεζόν αλλά τα δυνατά μποφόρ καταφέρνουν στο τέλος να με λυγίσουν, οδηγώντας με πίσω στην καμπίνα και το αναπαυτικό μου κρεβάτι.


κρουαζιέρα Celestyal Cruises diarywings

Άφιξη στο Ηράκλειο


Αν πω ότι η νύχτα κύλησε εύκολα και ήρεμα, θα έλεγα ψέματα. Η πρωινή βόλτα στο Ηράκλειο της Κρήτης όμως, με βοήθησε να ανακάμψω και να βρω τον παλιό καλό εαυτό μου.

Τι θα ήταν η Κυριακάτικη επίσκεψη μας στο Ηράκλειο χωρίς μια βόλτα μέχρι την Κρήνη Μοροζίνι με τα επιβλητικά λιοντάρια και χωρίς μια ζεστή μπουγάτσα στο διπλανό καφενείο; Το δε μεσαιωνικό φρούριο Κούλες στην αρχή του δυτικού λιμενοβραχίονα του Ηρακλειώτικου λιμανιού, στέκει επιβλητικό περιμένοντάς μας να το εξερευνήσουμε. Οι ισχυροί βοριάδες κάνουν τα καϊκια να χορεύουν στο νερό σε έντονους ρυθμούς ενώ η θάλασσα μας βρέχει κάθε φορά που τα κύματα χτυπάνε τα βράχια.

Η ξενάγηση μας στην πόλη τελειώνει με μια τελευταία βόλτα στην οδό 25ης Αυγούστου – τον δρόμο που ενώνει το Ενετικό λιμάνι με το συντριβάνι των λιονταριών – με τα υπέροχα νεοκλασικά κτίρια.


κρουαζιέρα Celestyal Cruises diarywings κρήτη

Άφιξη στην Σαντορίνη


κρουαζιέρα Celestyal Cruises diarywings σαντορίνη

Τέσσερις ώρες μετά, και βρισκόμαστε κιόλας στον νέο και τελευταίο μας προορισμό. Το «ηφαιστειακό» νησί των Κυκλάδων με τις γαλανόλευκες αποχρώσεις του, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Προσωπικά περίμενα πως και πως να φτάσουμε στην Σαντορίνη, ένα νησί που βρίσκεται στο bucket list ολόκληρης σχεδόν, της υφηλίου. Χάρη στην Celestyal Cruises καταφέρνω να κατακτήσω ακόμη έναν προορισμό τον οποίο για χρόνια ήθελα να επισκεφτώ.


Η εκδρομή ξεκινάει με ένα …μεθυστικό wine tasting στο οινοποιείο Venetsanos Winery & OIA στο Μεγαλοχώρι. Γευόμαστε τρία διαφορετικά κρασιά συνοδευόμενα από ένα υπέροχο platter με λογής τοπικά προϊόντα, θαυμάζοντας ταυτόχρονα την υπέροχη θέα στην καλντέρα. Στο βάθος φαίνεται και το Celestyal Olympia που αγκυροβόλησε λίγο έξω από το λιμάνι. Η θέα ασύλληπτη.

Η εκδρομή μας συνεχίζεται στην Οία, το ultimate hotspot των απανταχού Ινσταγκραμάκιδων.

Όπως σωστα θα φαντάζεστε, αυτό το μέρος σφύζει από ζωή ακόμα και τον χειμώνα, με τουρίστες από όλο τον κόσμο να προσπαθούν να απαθανατίσουν το ηλιοβασίλεμα πάνω από τα χαρακτηριστικά λευκά σπιτάκια της περιοχής. Το ηλιοβασίλεμα δεν αργεί να φανεί, και με ένα παγωτό στο χέρι, κατηφορίζουμε πλέον στα Φηρά για να πάρουμε το τελεφερίκ για το λιμάνι.

Αυτή είναι η τελευταία φορά που βλέπω το καράβι ολόφωτο σαν φάρο που λαμπυρίζει στο σκοτάδι. Κάπου εκεί, στην καλντέρα της Σαντορίνης τελειώνουν όλα.


Η Επιστροφή στον Πειραιά


Όλα κυλάνε ομαλά και ακούω τα κύματα και τον ήχο των ανέμων να κουβεντιάζουν με τα “οστά” του πλοίου. Σκέφτομαι πόσα πράγματα θαύμασα, γεύτηκα και πόσα μέρη επισκέφτηκα σε αυτό το  long weekend.

Σε τρεις μόνο ημέρες, πάτησα πόδι σε πέντε διαφορετικούς προορισμούς, είδα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα, δοκίμασα την τοπική κουζίνα, χόρεψα, ξεκουράστηκα, διασκέδασα και έβγαλα αμέτρητες φωτογραφίες που θα μου θυμίζουν για πάντα την εξαιρετική Celestyal εμπειρία μου.

Το πρωί ξυπνάω στο λιμάνι του Πειραιά με ένα αίσθημα ικανοποίησης. Το ψιλόβροχο εξακολουθεί να πέφτει, ίσως να μην σταμάτησε και καθόλου από την μέρα που φύγαμε. Μοιάζει να έχει περάσει μια εβδομάδα, αλλά είναι μόλις Δευτέρα!


Τώρα που μπήκα στον κόσμο των εν πλω ταξιδιών και είδα όλα αυτά που μπορεί να σου προσφέρει, δεν πρόκειται να σταματήσω στις τριήμερες κρουαζιέρες. Σύντομα θα με δεις να σαλπάρω για νέους προορισμούς.

Αν θες να ανακαλύψεις την Μεσόγειο παρέα με την Celestyal Cruises τότε επισκέψου την σελίδα www.celestyalcruises.gr/el και κλείσε την κρουαζιέρα των ονείρων σου! Και που ξέρεις, ίσως να με δεις στο πλοίο!



 

Η κρουαζιέρα έγινε σε συνεργασία με την Celestyal Cruises.

83 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn

© 2024 by @diarywings

bottom of page