top of page
LRM_EXPORT_20287238105234_20190805_18080
  • Εικόνα συγγραφέαKaterina Vasou

Δημιουργήστε το δικό σας bucket list σήμερα!

Έγινε ενημέρωση: 30 Απρ 2020

“A list of things to do before you die.

 Comes from the term “kicked the bucket”


Έχετε δει την ταινία  Bucket List; Αυτήν με τον Morgan Freeman και τον Jack Nicholson; Αφορά τις περιπέτειες δύο καρκινοπαθών,  που γίνονται φίλοι μετά τη γνωριμία τους σε μία κλινική. Ο Freeman στην ταινία, έχει δημιουργήσει μια λίστα, το bucket list, με πράγματα που θέλει να κάνει πριν πεθάνει και μαζί με τον Edward τον οποίο υποδύεται ο Nicholson, ξεκινούν ένα ταξίδι εκπλήρωσης στόχων. Αλλά γιατί σας ανέφερα την ταινία και τι πραγματικά είναι το bucket list; Μάθετε κι εσείς πως θα σας βοηθήσει να εκπληρώσετε τους δικούς σας στόχους.


My own Bucket List


Τι είναι το Bucket List

Όλοι έχουμε μια λίστα με πράγματα τα οποία θέλουμε να κάνουμε, να δούμε, να ακούσουμε ή να γευτούμε πριν πεθάνουμε. Κάθε άτομο έχει τη δική του μοναδική λίστα, γραμμένη σε ένα κομμάτι χαρτί ή αιωρούμενη μέσα στο μυαλό του. Σε αυτήν λοιπόν, μπορείτε να γράψετε, όλα αυτά που ΕΣΕΙΣ θέλετε να πράξετε πριν το τέλος της ζωής σας. Μπορείτε να σημειώσετε τον πιο μικρό σας στόχο (π.χ να γυμνάζομαι περισσότερο), έως τον πιο μεγάλο, όσο τρελός ή δύσκολος κι αν ακούγεται (π.χ. να ταξιδέψω στη Σελήνη!). Δεν χρειάζεται οι στόχοι σας να έχουν μόνο ένα θέμα, αν και παρατηρείται πως στα περισσότερα bucket list κυριαρχούν οι ταξιδιωτικοί στόχοι. (Τυχαίο; Δε νομίζω). Μπορεί να έχουν σχέση με ότι φανταστείτε. «Να μάθω να παίζω κιθάρα», «να γίνω καλύτερος ακροατής», «να φτιάξω τη δική μου επιχείρηση», «να χτυπήσω τατουάζ» «να γίνω μητέρα».  Αυτά είναι μερικά παραδείγματα στόχων από διάφορα bucket lists.


Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ρωτήσετε τον εαυτό σας το εξής: «Τι θα έκανα, αν ήξερα πως θα πεθάνω σε 6 μήνες/1 χρόνο;». Ακούγεται μακάβριο, το ξέρω, αλλά πιστέψτε με, είναι ο μόνος τρόπος να ξεκαθαρίσετε μέσα σας τι είναι αυτό που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλετε ΕΣΕΙΣ να κάνετε, και τι είναι αυτό που σας κάνουν οι άλλοι να νομίζετε πως θέλετε. Οι προσδοκίες των άλλων, η καθημερινότητα, οι απαιτήσεις της κοινωνίας, επηρεάζουν πολλές φορές την κρίση μας κάνοντάς μας να νομίζουμε πως θέλουμε κάτι, ενώ στην πραγματικότητα θέλουμε κάτι άλλο. Αν απαντήσετε με ειλικρίνεια στην ερώτηση αυτή, τότε θα ξεχωρίσετε τα δικά σας ΘΕΛΩ από τις απαιτήσεις των κοινωνικών νορμών, της οικογένειας  και των γύρω σας. Αυτός είναι ο πρώτος κανόνας του bucket list. Η ειλικρίνεια.


A glimpse of my Bucket List


“You are never too old to set another goal

or to dream a new dream.” – C. S. Lewis

Ο δεύτερος κανόνας, λέει πως μπορείς να προσθέτεις και να αφαιρείς πράγματα από τη λίστα σου, όσες φορές θέλεις. Ποτέ δεν σταματάμε να αναζητούμε καινούργιους στόχους, σε όποια ηλικία κι αν είμαστε. Η αφαίρεση στόχων από τη λίστα, έχει να κάνει περισσότερο με το στάδιο στο οποίο βρίσκεσαι τώρα στη ζωή σου. Μπορεί ένας στόχος που σήμαινε πολλά για σένα 5 χρόνια πριν, να μην ταυτίζεται με τα τωρινά σου θέλω. Τότε τι κάνεις; Απλούστατα τον διαγράφεις από την λίστα σου. Κυρίαρχός της, είσαι ΜΟΝΟ εσύ.

photo via jokideo.com


Πως θα με βοηθήσει το Bucket List  να εκπληρώσω τους στόχους μου;

Αγοράστε ένα όμορφο σημειωματάριο. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας. Κάντε το όπως εσείς θέλετε. Για τις δικές σας επιθυμίες και όνειρα πρόκειται άλλωστε. Εσάς πρέπει να εμπνέει. Αφού κάνετε την αρχή και δημιουργήσετε σιγά-σιγά τη λίστα σας, τοποθετήστε την σε σημείο απ’ όπου θα μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση. Πάνω στο κομοδίνο, στο ντουλάπι του γραφείου, κάτω από το κρεβάτι. Κάπου τέλος πάντων από όπου θα μπορείτε να την παίρνετε καθημερινά στα χέρια σας και να διαβάζετε αυτά που έχετε γράψει. Η καθημερινή υπενθύμιση των στόχων σας, θα σας δίνει την δύναμη και την έμπνευση να αρχίσετε να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα. Προσωπικά, έχω πιάσει τον εαυτό μου να χαμογελά όποτε διαβάζω τη δική μου λίστα. Βλέπω όλα τα όνειρά μου μαζεμένα στο τετραδιάκι μου, αναπολώ τις στιγμές από στόχους που έχω ήδη πραγματοποιήσει και χαμογελώ. Παίρνω δύναμη, διαλέγω τον επόμενο μου στόχο και συνεχίζω.


Σκοπός της λίστας όμως, είναι και η πραγματοποίηση όλων αυτών που έχετε γράψει. Αρχίστε λοιπόν αμέσως να καταστρώνετε ένα σχέδιο δράσης! Εστιάστε σε ένα στόχο και κάντε το πρώτο βήμα για την υλοποίησή του. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα ή να περιμένετε να φτάσετε σε διαφορετική φάση στη ζωή σας (π.χ να περιμένετε να μεγαλώσουν τα παιδιά) αλλά μην σταματάτε να βρίσκετε τρόπους για να τα καταφέρετε.

Και να θυμάστε. Αν θέλετε κάτι πάρα πολύ, όλο το σύμπαν θα συνωμοτήσει για να το αποκτήσετε έστω κι αν πάρει λίγο χρόνο για να σας δοθεί η ευκαιρία. Ακούγεται κλισέ το ξέρω, αλλά είναι αλήθεια. Σημαντικό είναι επίσης, όταν κάνετε πράγματα από τη λίστα σας, να αφιερώνετε  λίγο χρόνο για να σκεφτείτε πώς αυτά σας επηρέασαν σε  ψυχικό, σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο. Πώς σας έκαναν να νιώσετε;


Αν περιέγραφα το BUCKET LIST σε μία πρόταση θα έλεγα πως αφορά την προσωπική μας εκπλήρωση και πως λειτουργεί υπενθυμίζοντάς μας να μην αφήνουμε τη ζωή να περνά χωρίς να κάνουμε αυτά που μας γεμίζουν. Δεν χάνετε τίποτα να προσπαθήσετε. Μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας! Το μόνο σίγουρο είναι πως θα σας επηρεάσει θετικά. Ξέρω πως τουλάχιστον σε μένα, αυτό έκανε.

Υ.Γ. Αν ψάχνετε ιδέες ή έμπνευση για τη λίστα σας, μπορείτε να επισκεφθείτε τα ακόλουθα site. Θα δείτε κι από μόνοι σας πόσος κόσμος ακολουθεί αυτήν την ιδέα. Παρακολουθήστε επίσης το βίντεο που ακολουθεί για να πάρετε μια ιδέα απο το  bucket list life.  Καλή αρχή!

Personal favourite : https://thebucketlistlife.com


Until next time! xoxo

152 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn

© 2024 by @diarywings

bottom of page