top of page
LRM_EXPORT_20287238105234_20190805_18080
  • Εικόνα συγγραφέαKaterina Vasou

Γυναικεία …απόδραση στο Radisson Blu Hotel Larnaca

Έγινε ενημέρωση: 28 Απρ 2020

Ένα νέο ξενοδοχείο ήρθε να ταράξει τα νερά της Κύπρου και συγκεκριμένα τα νερά της Λάρνακας, και κατάφερε να γίνει το πιο hot θέμα του μήνα. Τo Radisson Blu Larnaca, το πρώτο business ξενοδοχείο στην Κύπρο, άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον περασμένο μήνα και είναι έτοιμο να υποδεχτεί ντόπιους και ξένους που θέλουν να ζήσουν ξεχωριστές στιγμές ευεξίας και χαλάρωσης. Επειδή δεν λέω ποτέ όχι σε ένα girls getaway, πήρα αγκαζέ το Μαράκι, που είναι καλή μου φίλη και γνωστή foodie, και πήγαμε μεσοβδόμαδα για ένα διημεράκι αναψυχής στο ολοκαίνουργιο διαμάντι της πόλης του Ζήνωνα.


Γυναικεία …απόδραση στο Radisson Blu Hotel Larnaca

Τοποθεσία

Το Radisson Blu Larnaca βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Λάρνακας,  στον κυκλικό κόμβο του λιμανιού, δέκα μόλις χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο. Αν επιθυμείς να κάνεις την βόλτα σου σε μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης, όπως την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, τον παραλιακό δρόμο των Φοινικούδων και το Μεσαιωνικό κάστρο της Λάρνακας τότε δεν θα πας πολύ μακριά αφού βρίσκονται όλα σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων.

Σε περίπτωση που αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις λεωφορείο αντί γι’ αμάξι, σε ενημερώνω πως απέναντι από το ξενοδοχείο υπάρχει στάση λεωφορείου (Ammochostou Avenue 1)  από την οποία μπορείς να πάρεις τα λεωφορεία 424 και 425 για τις Φοινικούδες, ή το 445 για να προχωρήσεις δυτικά προς την περιοχή Μακένζι και το αεροδρόμιο. Φυσικά στην ίδια στάση θα βρεις και υπεραστικά λεωφορεία που θα σε οδηγήσουν στο ανατολικό κομμάτι του νησιού, στην Αγία Νάπα και το Παραλίμνι.


Γυναικεία …απόδραση στο Radisson Blu Hotel Larnaca

Το ξενοδοχείο

Είχα την τύχη να ξεναγηθώ στο πεντάστερο δεκαεξαώροφο ξενοδοχείο για πρώτη φορά, μερικές εβδομάδες πριν την διανυκτέρευσή μου την περασμένη Τρίτη και είχα πραγματικά εκστασιαστεί από την χλιδή και την υψηλή αισθητική των χώρων.

Μπαίνοντας στο ξενοδοχείο βρεθήκαμε στον χώρο υποδοχής, με την ευγενική υπάλληλο να μας καλωσορίζει και  να μας συνοδεύει στον πέμπτο όροφο όπου βρίσκεται η ρεσεψιόν. Αργότερα αντιληφθήκαμε πως ο χώρος υποδοχής σε οδηγεί (με την κάρτα του δωματίου σου) στο QBlu Plaza, το shopping center του ξενοδοχείου δηλαδή, με τα επιλεγμένα καταστήματα και τα γουστόζικα εστιατόρια.

Μέχρι να ετοιμαστεί το δωμάτιό μας, περιηγηθήκαμε στους χώρους της εξωτερικής πισίνας και του μπαρ που βρίσκονται στον ίδιο όροφο. Το Radisson Blu Larnaca διαθέτει 106 δωμάτια, 10 υπερσύγχρονα meeting rooms, κι ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο με σάουνα και steam room. Φυσικά υπάρχει και το εστιατόριο με την πανοραμική θέα στην πόλη ενώ στον 16ο όροφο θα πας για να απολαύσεις το ποτό σου στο Skybar.


Το δωμάτιο

Στον 15o όροφο βρήκαμε το καταφύγιο μας για τη νύχτα, ένα μοντέρνο και ευρύχωρο δωμάτιο με ένα υπέρδιπλο κρεβάτι, ίσως το πιο άνετο που έχω κοιμηθεί ποτέ. Στην είσοδο υπάρχει χώρος για τις βαλίτσες και τα παλτά ενώ δεξιά βρίσκεται μια τεράστια ντουλάπα για τα ρούχα. Προχωρώντας, βρεθήκαμε μπροστά στον χώρο του μπάνιου ο οποίος, προς έκπληξή μας, ήταν ενιαίος με το υπόλοιπο δωμάτιο. Αργότερα συνειδητοποίησα όπως θα δείτε και στο βίντεο, πως υπάρχουν συρόμενες πόρτες που επιτρέπουν στον πελάτη να απομονώσει τον χώρο του μπάνιου από το υπνοδωμάτιο.

Το δωμάτιο είναι υπέροχα διακοσμημένο, σε γαλάζιες και γκρίζες αποχρώσεις. Διαθέτει ένα μικρό σαλονάκι, smart τηλεόραση, καφετιέρα και ένα ωραιότατο μπαλκόνι με θέα το απέραντο μπλε της Μεσογείου. Ενθουσιάστηκα όταν είδα ότι το ξενοδοχείο διαθέτει pillow menu, ένα μενού δηλαδή απ’ όπου μπορείς να επιλέξεις όποιον τύπο μαξιλαριού σε ικανοποιεί για να έχεις τον πιο γλυκό ύπνο ever! Αγαπημένο έπιπλο στο δωμάτιο, αποδείχθηκε η signature κίτρινη πολυθρόνα, την οποία εκμεταλλεύτηκα δεόντως για τις ανάγκες του Instagram.   


Γυναικεία …απόδραση στο Radisson Blu Hotel Larnaca

Το πρόγευμα

Λένε, πως πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Στο Radisson Blu Larnaca λοιπόν, παίρνουν αυτήν την δήλωση πολύ σοβαρά. Ο πλούσιος πρωινός μπουφές με τα κυπριακά εδέσματα, έχουν την τιμητική τους. Από σουτζιούκο και κιοφτέρι, μέχρι χαλούμι, κυπριακή λούτζα και παξιμάδι με χαρουπόμελο. Για όσους δεν θέλουν να φάνε …αλα κυπριακά από το πρωί, υπάρχουν και οι πιο κλασικές επιλογές, με νόστιμες μαρμελάδες, τηγανητό μπέικον, δημητριακά και κομπόστες. Ο μπουφές σίγουρα ξεχωρίζει με το φροντισμένο παρουσιαστικό του και την ποικιλία των εδεσμάτων που τον απαρτίζουν.

Αν πάλι δεν ικανοποιηθείς και προτιμάς κάτι πιο …της ώρας, τότε ο σεφ θα σου ετοιμάσει αυγά ή μια νοστιμότατη ομελέτα της επιλογής σου. Φυσικά υπάρχουμε κι εμείς που ο ουρανίσκος μας έχει προτίμηση στις γλυκές γεύσεις από το πρωί. Ολόφρεσκα pancakes με νουτέλα και σιρόπι λοιπόν για εμάς!


Γυναικεία …απόδραση στο Radisson Blu Hotel Larnaca

QBlu Plaza εμπειρία

Η εμπειρία μας στο Radisson Blu Larnaca, δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς μια επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο του ξενοδοχείου, το QBlu Plaza. Πρόκειται για ένα μοντέρνο χώρο που βρίσκεται στο ισόγειο του του κτιρίου. Σε αυτόν οποίο έχουν πρόσβαση όχι μόνο οι πελάτες του Radisson Blu Larnaca, αλλά και όλοι όσοι επιθυμούν να κάνουν τα ψώνια τους σε καταστήματα όπως το TIMINIS, το very exclusive VE shop με  συλλογές σε ελβετικά ρολόγια και κοσμήματα αλλά και το Rezo Sunglasses. 

Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι του QBlu Plaza, είναι αδιαμφισβήτητα το ταβάνι με την ξύλινη επένδυση και τα λαμπερά φώτα. Με το Μαράκι ιδρώσαμε για να βγάλουμε αυτήν εδώ την φωτογραφία. Άξιζε όμως τον κόπο!   


Γυναικεία …απόδραση στο Radisson Blu Hotel Larnaca

QBlu Plaza γευσιγνωσία 

Στο QBlu Plaza, εκτός από τα 8 καταστήματα, το cigar lounge και το Mediconsept Medical Health & Beauty Spa, θα βρεις και τρεις χώρους εστίασης. Δεν χάσαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και τους τρεις, με την foodie φίλη μου! Πέσαμε με τα μούτρα στο φαί λοιπόν και δεν υπολογίσαμε ούτε θερμίδα. Πρώτα γευτήκαμε ένα εξαίσιο stake στο Marbré Fusion Grill, συνοδευόμενο από σούπα γλυκοκολοκύθας,  μπουράτα με ντοματίνια, ψητό χαλούμι και κεφτεδάκια από βουβαλίσιο κρέας. Αυτό το γεύμα ανήκει σίγουρα μέσα στα top5 καλύτερα γεύματα που γεύτηκα αυτήν την χρονιά. Περιττό να σας πω, πως το φαγητό που έφτασε στο τραπέζι μας, το επέλεξε το προσωπικό του εστιατορίου. Τους έδωσα μια και μόνο οδηγία. “Surprise me!”, κι αυτοί, το έπραξαν και με το παραπάνω! 

Την ίδια τακτική επέλεξα και στο δείπνο στο καινοτόμο Ma, το πρώτο Ιαπωνικό-Περουβιανό εστιατόριο στην Κύπρο. Σε ένα μοναδικό μίνιμαλ χώρο δοκιμάσαμε καβουροσαλάτα, steamed buns με ταρτάρ μάνγκο τα οποία λάτρεψα  και kimchee. Τελειώσαμε το δείπνο με επιδόρπιο, πριν μεταφερθούμε στον 16ο όροφο για ένα-δύο (μπορεί και τρία) ποτάκια στο μαγευτικό Skybar. Την επόμενη ημέρα επισκεφθήκαμε και τον τρίτο χώρο εστίασης το très élégant Dolce Cafe για έναν τελευταίο καφέ πριν το check out μας από το ξενοδοχείο.


Γυναικεία …απόδραση στο Radisson Blu Hotel Larnaca

Ma Japanese Peruvian Restaurant



Γυναικεία …απόδραση στο Radisson Blu Hotel Larnaca

Marbre Fusion Grill



Γυναικεία …απόδραση στο Radisson Blu Hotel Larnaca

Ma Japanese Peruvian Restaurant


Μπορεί το Radisson Blu Larnaca να είναι ένα business hotel αλλά αποδείχτηκε ιδανικός προορισμός για το girls getaway μου με την Μαρία. Υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα και μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο …ιδιόρρυθμους πελάτες. Η τοποθεσία του σε στρατηγικό σημείο στην πόλη της Λάρνακας το καθιστά ως ένα από τα ιδανικότερα μέρη για ένα business meeting, για ένα μεσημεριανό γεύμα σε ένα από τα εστιατόρια, ή για μια βραδινή έξοδο στο Skybar.

Επισκεφθείτε την σελίδα του ξενοδοχείου εδώ για να μάθετε τιμές και λεπτομέρειες. Περιμένω  τις αρτίστικ φωτογραφίες σας από Radisson Blu Larnaca!

*Η παραμονή μου στο Radisson Blu Larnaca  ήταν complimentary. Οι εικόνες και το κείμενο αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές μου απόψεις.  


Γυναικεία …απόδραση στο Radisson Blu Hotel Larnaca

Γυναικεία ...απόδραση στο Radisson Blu Hotel Larnaca
14 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn

© 2024 by @diarywings

bottom of page