top of page
Image by Luke Stackpoole

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:

Δευτέρα 7/8 - Σάββατο 19/8

(13ημέρες/11νύχτες)

HIGHLIGHTS

 • Επίσκεψη στην λίμνη Song-Kol  και διαμονή σε γιούρτες 

 • Πεζοπορία στην αλπική λίμνη Kol - Suu

 • Κυνήγι με αετό

 • Θερμές πηγές Altyn Arashan

 • Fairytale Canyon - Φαράγγια Jeti Oguz και Kok-Jayik

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ

Μια μοναδική περιπέτεια στον Δρόμο του Μεταξιού.

Ένα ξεχωριστό ταξίδι για λίγους, σε έναν προορισμό άγνωστο για πολλούς, αλλά πέρα για πέρα φανταστικό.  Μια πραγματική off road αποστολή κατα τη διάρκεια της οποίας θα βρισκόμαστε περιτριγυρισμένοι από απίστευτα τοπία, πανύψηλα βουνά, χαριτωμένα χωριουδάκια και αλπικές λίμνες! Θα ζήσουμε την αυθεντική νομαδική εμπειρία μέσα σε παραδοσιακές γιούρτες, θα διασχίσουμε εκατοντάδες χιλιόμετρα μέσα σε κοιλάδες και περάσματα, με θέες που που θα μας κόψουν …κυριολεκτικά την ανάσα, αφού θα φτάσουμε μέχρι και τα 3,893 μέτρα! Αν πιστεύεις ότι είσαι σμιλεμένος για μια τέτοια εμπειρία και εφοδιασμένος με μια YOLO διάθεση, τότε μπες στην ομάδα!

2_edited.jpg

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΗΜΕΡΑ 1η & 2η- 
7 & 8 Αυγούστου 2023
Αναχώρηση και άφιξη στο Bishkek

Σήμερα αναχωρούμε για την πρωτεύουσα του Κιργιστάν, την Μπισέκ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. 

 

Αν έχουμε χρόνο, τότε θα βγούμε για εξερεύνηση στην πόλη της Μπισκέκ, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Κιργιζίας.  Η Μπισκέκ είναι περισσότερο γνωστή για τις φαρδιές της λεωφόρους, όπως και τα μαρμάρινα κτήριά της, καθώς και τις Σοβιετικού τύπου πολυκατοικίες της. Είναι η πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της χώρας. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Κιργιστάν  και είναι κτισμένο σε υψόμετρο 800 μ. στους πρόποδες του βουνού Tian Shan. 

Στην αρχαιότητα, η Μπισκέκ ήταν μία από τις στάσεις για τα καραβάνια, όπως και για τον Δρόμου του Μεταξιού.

 

Κατά τη διάρκεια της βόλτας μας μπορούμε να δούμε το Κρατικό Μουσείο, που δίνει μια πλήρη εικόνα της ιστορίας και της λαογραφίας της χώρας, το Πάρκο της Νίκης και το Μνημείο του έφιππου Μανάς.

Το βράδυ διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023
diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023

ΗΜΕΡΑ 3η -
9 Αυγούστου 2023
Αναχώρηση για κοιλάδα Suusamyr-Kyzyl Oi

Το πρωί επιβιβαζόμαστε στα jeeps μας και αφήνουμε την Bishkek πίσω μας για την κοιλάδα Suusamyr μέσω του περάσματος Töö Ashuu. Θα διασχίσουμε πολλά χιλιόμετρα σήμερα κάνοντας στάσεις κατά την διάρκεια της διαδρομής για να βγάλουμε φωτογραφίες και για να πιούμε τσάι/καφέ με φόντο τα μαγευτικά βουνά Kyrgyz Alatau και  Tien Shan. 

 

Άφιξη στο Kyzyl Oi, ένα μικρό χωριό με μικρά σπίτια από κοκκινοπό πηλό, που βρίσκεται μέσα σε ένα στενό φαράγγι δίπλα από τον ποταμό Kokomeren στην  κοιλάδα Suusamyr. Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 1800 μέτρα εκεί που η κοιλάδα σχηματίζει ένα “μπολ”, που περιβάλλεται από ψηλά κόκκινα βουνά, που δίνουν το όνομά του στο μέρος, αφού Kyzyl Oi σημαίνει κυριολεκτικά “το κόκκινο μπωλ”. 

 

Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε το χωριό και την γύρο περιοχή κάνοντας πεζοπορία ή αν μας δοθεί η ευκαιρία θα μπορούμε προαιρετικά, να παρακολουθήσουμε νομαδικούς ιππικούς αγώνες!

 

Το βράδυ θα πάρουμε το δείπνο μας και θα διανυκτερεύσουμε σε homestay. 

Συμπεριλαμβανόμενα γεύματα : πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο

ΗΜΕΡΑ 4η - 10 Αυγούστου 2023
Πέρασμα Kara-Keche & λίμνη Song-Kol

Σημερινός προορισμός η περίφημη λίμνη Song-Kol! Θα πάρουμε το πρωινό μας στο homestay πριν αναχωρήσουμε για την λίμνη μέσω της κοιλάδας  Jumgal  και περάσματος Kara-Keche. Το πέρασμα Kara-Keche είναι ένα ψηλό ορεινό πέρασμα σε υψόμετρο 3.384 m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, κομμάτι του Δρόμου του Μεταξιού που βρίσκεται στην επαρχία Naryn. Η διαδρομή προσφέρεται για απίστευτα views!

 

Θα φτάσουμε στην λίμνη Song-Kol όπου θα περάσουμε τα επόμενα δύο βράδια μέσα σε γιούρτες (yurts) στα 3,016 μέτρα. H Song-Kol είναι μια λίμνη σε μεγάλο υψόμετρο που τροφοδοτείται από το νερό του παγετώνα των γύρω βουνών, στο κέντρο της Κιργιζίας. Φτάνει μέχρι και τα  29 χιλιόμετρα σε μήκος, τα 18 χιλιόμετρα σε πλάτος και το βαθύτερο σημείο της είναι στα 13,2 μέτρα. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη στο Κιργιστάν μετά το Issyk-Kul και η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στην χώρα.

 

Μόλις φτάσουμε θα πάρουμε το μεσημεριανό μας γεύμα και θα έχουμε ελεύθερο να απολαύσουμε την ηρεμία και γαλήνη της λίμνης. 

Το βράδυ, διανυκτέρευση στο yurt camp.

 

Συμπεριλαμβανόμενα γεύματα: πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο

diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023
diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023

ΗΜΕΡΑ 5η - 11 Αυγούστου 2023
Λίμνη Song-Kol

Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στην λίμνη Song-Kol και στην γύρω περιοχή. Μπορούμε να συμμετάσχουμε στις καθημερινές ασχολίες των βοσκών (άρμεγμα, παρασκευή κεφίρ ή kymyz), να κάνουμε κάποιο optional hike ή ιππασία ή να χαλαρώσουμε απλώς στην λίμνη! 

Συμπεριλαμβανόμενα γεύματα: πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο

ΗΜΕΡΑ 6η - 12 Αυγούστου 2023
Tash Rabat caravanserai

Σήμερα θα ξεκινήσει το μακρύ μας ταξίδι με στόχο να καταλήξουμε μέσα στις επόμενες μέρες, στην λίμνη Kol-Suu, μια από τις ομορφότερες αλπικές λίμνες του Κιργιστάν. Θα αναχωρήσουμε από την λίμνη Song-Kol, μετά το πρωινό μας και θα πάρουμε τον δρόμο του μεταξιού. 

 

 O "Δρόμος του Μεταξιού", η μακρύτερη εμπορική οδός του κόσμου, αποτέλεσε από το 130 π.Χ. έως το 1453 π.Χ. μία από τις σημαντικότερες και συνάμα γοητευτικότερες πολιτιστικές περιπέτειες στην ανθρώπινη ιστορία. 

 

Από το δρόμο αυτό δεν διακινήθηκαν μόνο το πολυπόθητο μετάξι, πολύτιμες πέτρες και άλλα αγαθά, αλλά και θρησκείες, πολιτισμοί γλώσσες, παραδόσεις, εμπειρίες, γνώσεις, ανακαλύψεις, γεύσεις, ιδέες. 

 

Στον δρόμο μας θα επισκεφτούμε, λοιπόν,το πολύ καλά διατηρημένο Tash Rabat caravanserai, ένα αρχαίο πανδοχείο δηλαδή, που εξυπηρετούσε τους ταξιδιώτες αλλά και τα ζώα τους, που αναζητούσαν ξεκούραση από το τεράστιο τους ταξίδι. Φτιαγμένο από στιβαρή πέτρα, με περίπου 30 δωμάτια, στέκεται αγέρωχο στο πέρασμα του χρόνου. 

 

Θα κάνουμε στάση για μεσημεριανό, καφέ και τσάι και θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας περνώντας από τα περάσματα Moldo-Bel και Mels που θα μας προσφέρουν σημεία θέας απερίγραπτης ομορφιάς. 

 

Το βράδυ θα καταλήξουμε σε γιούρτες για δείπνο και ξεκούραση.

Συμπεριλαμβανόμενα γεύματα: πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο

diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023
diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023

ΗΜΕΡΑ 7η - 13 Αυγούστου 2023
Ak-Say Valley - Άφιξη στην λίμνη Kol-Suu

Μετά το πρωινό μας, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό μας προς την λίμνη Kol-Suu κατευθυνόμενοι νοτιοανατολικά στα σύνορα με την Κίνα. Στην διαδρομή θα κάνουμε στάση για καφέ/τσάι στην κοιλάδα Ak-Say στην επαρχία  Naryn. Βρισκόμαστε πλέον σε υψόμετρο 3,195 μέτρα και στο σημείο όπου έχει καταγραφεί η χαμηλότερη θερμοκρασία στην χώρα, στους -56.3°! 

 

Η διαδρομή θα συνεχίζει να μας χαρίζει ανεπανάληπτα views μέχρι να φτάσουμε στον τελικό μας σταθμό, την λίμνη Kol-Suu! Το βράδυ θα φάμε δείπνο και θα ξεκουραστούμε στο camp πριν την πεζοπορία της επόμενης μέρας.

Συμπεριλαμβανόμενα γεύματα: πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο

ΗΜΕΡΑ 8η - 14 Αυγούστου 2023
Πεζοπορία στην λίμνη
Kol-Suu

Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας προς την λίμνη Kol-Suu (5+ώρες/elevation+300m). Θα υπάρχει η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί να κάνει την διαδρομή με άλογο με ένα επιπλέον κόστος, αλλά αυτό είναι κάτι που θα δούμε επιτόπου. 

Η μαγευτική αυτή αλπική λίμνη βρίσκεται σε υψόμετρο 3,514 μέτρα ανάμεσα στα βουνά της οροσειράς Kakshaal Too. Δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1980 μετά από έναν σεισμό που δημιούργησε σχισμές στα βουνά Kakshaal Too, προκαλώντας στη συνέχεια μια τεράστια κατολίσθηση.

Η πεζοπορία είναι μέτριας δυσκολίας αλλά θα μας ανταμείψει με εξαιρετικά σημεία θέας! 

Το μεσημέρι θα επιστρέψουμε στο yurt camp μας για μεσημεριανό. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στην πόλη Naryn. Δείπνο και ξεκούραση στο guesthouse.

Συμπεριλαμβανόμενα γεύματα: πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο

diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023
diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023

ΗΜΕΡΑ 9η - 15 Αυγούστου 2023
Πέρασμα Tosor (3,893m) - Bokonbaevo

Σήμερα θα πάρουμε το πρωινό μας αρκετά νωρίς και θα μεταφερθούμε στο Bokonbaevo μέσω του περάσματος Tosor που βρίσκεται στα 3,893μέτρα. Στο δρόμο, θα κάνουμε στάση για πικνίκ αλλά και τις καθιερωμένες στάσεις για καφέ στην φύση. 

Το Bokonbaevo είναι ένα χαριτωμένο παραδοσιακό χωριουδάκι στις νότιες ακτές της λίμνης Issyk-Kul. Βρίσκεται στα 1800 μέτρα και είναι το ιδανικό μέρος για τις επόμενες δραστηριότητες του ταξιδιού μας! Το βράδυ θα πάρουμε δείπνο και θα διανυκτερεύσουμε σε κάποιο yurt ή homestay.

Συμπεριλαμβανόμενα γεύματα: πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο

ΗΜΕΡΑ 10η - 16 Αυγούστου 2023
Bokonbaevo - Eagle hunting -
Fairytale Canyon - Φαράγγια Jeti Oguz και Kok-Jayik - Karakol

Μετά το πρωινό μας θα μαζευτούμε όλοι στην κοιλάδα Boz-Salkyn, μόλις 30 λεπτά από το Bokonbaevo, για να δούμε κυνήγι με αετούς από τους νομάδες της περιοχής. Το κυνήγι με αετούς είναι μια παραδοσιακή μορφή κυνηγιού στην Ευρασιατική στέπα. Εξασκείται από τους Καζάκους και τους Κιργίζιους στο Καζακστάν και στο Κιργιστάν, και στις διασπορές των δύο λαών στην Μογγολία και στο Σιντζιάνγκ της Κίνας. 

 

Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε δύο από τα πιο εντυπωσιακά φαράγγια της περιοχής! Πρώτο στην σειρά το Skazka ή αλλιώς Fairytale  Canyon. Η λέξη "Skazka" μεταφράζεται σε "παραμύθι" από τα ρωσικά, και ναι, όσοι το επισκέπτονται λένε πως σωστά ονομάστηκε έτσι. Επόμενος σταθμός μετά το μεσημεριανό μας πικ νικ, το φαράγγι Jeti-Ögüz! Το όνομά του μεταφράζεται από την Κιργιζική γλώσσα και σημαίνει «Επτά ταύροι». Το όνομα είναι συμβολικό, επειδή υπάρχει ένας εντυπωσιακός τείχος μήκους 35 χιλιομέτρων με επτά τεράστιους κόκκινο-καφέ βράχους που μοιάζουν με ταξινομημένους εξαγριωμένους ταύρους που στέκονται μαζί. Εκεί θα δούμε και την καταπράσινη κοιλάδα Kok-Jaiyk. Αναλόγως χρόνου και καιρού θα κάνουμε και κάποια πεζοπορία σε ένα (ή και στα δύο) φαράγγια. 

 

Το βράδυ θα καταλήξουμε στο Karakol όπου θα φάμε παραδοσιακό δείπνο με μια οικογένεια πριν καταλήξουμε στο guest house μας για ξεκούραση.

Συμπεριλαμβανόμενα γεύματα: πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο

diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023
diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023

ΗΜΕΡΑ 11η - 17 Αυγούστου 2023
Altyn-Arashan valley & hot springs - Karakol

Ξεκούραστο το πρόγραμμα μας για σήμερα, αφού θα περάσουμε την μέρα μας στις θερμές πηγές του Altyn-Arashan στα 3000 μέτρα. Δεν θα φτάσουμε εκεί με τα τζιπς μας αλλά με ένα όχημα του πρώην Σοβιετικού στρατού! Οι θερμές πηγές περιέχουν φυσικό ζεστό θειικό νερό με εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες. Το νερό φτάνει σε θερμοκρασία μέχρι και τους 50°C.

 

Το μεσημεριανό μας θα το πάρουμε εδώ ενώ μπορούμε να επιστρέψουμε πίσω στο Karakol κάνοντας μια τρίωρη πεζοπορία μέσα στην καταπράσινη κοιλάδα. Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε κάποιο cafe και θα διανυκτερεύσουμε στο guest house μας.

Συμπεριλαμβανόμενα γεύματα: πρωινό και μεσημεριανό

ΗΜΕΡΑ 12η - 18 Αυγούστου 2023
Burana Tower - οροσειρά Ala-Too -Bishkek

Ξεκινάμε σιγά σιγά τον δρόμο για την επιστροφή μας στην πρωτεύουσα, το Bishkek. Στην διαδρομή θα επισκεφτούμε τον ιστορικό πύργο Burana, ένα από τα πιο διάσημα ιστορικά μνημεία του Κιργιστάν. Αυτός ο πύργος ύψους 25 μέτρων (στο παρελθόν ήταν μιναρές ύψους 40 μέτρων) είναι το μόνο που έχει απομείνει από την αρχαία πόλη Balasagun. Το Balasagun ήταν μια μεγάλη πόλη που ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα και ήταν βασικός σταθμός στον δρόμο των καραβανιών που σήμερα είναι γνωστός ως δρόμος του μεταξιού. Το 1218 η πόλη καταλήφθηκε από τα μογγολικά στρατεύματα, που σήμαινε επίσης το τέλος της αυτοκρατορίας των Καραχανιδών. Μέχρι τον 14ο αιώνα, η πόλη έμεινε σε ερειπωμένη κατάσταση και με τα χρόνια, πολυάριθμοι σεισμοί εξαφάνισαν σχεδόν ό,τι είχε απομείνει από αυτήν.

Ακολούθως θα περάσουμε από την οροσειρά Ala-Too πριν καταλήξουμε αργά το απόγευμα στο Bishkek. Το βράδυ θα έχουμε το καθιερωμένο farewell dinner μας πριν πάμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

Συμπεριλαμβανόμενα γεύματα: πρωινό και μεσημεριανό

diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023
diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023

ΗΜΕΡΑ 13η - 19 Αυγούστου 2023
Αναχώρηση για την χώρα διαμονής μας

Σήμερα αποχαιρετούμε το Κιργιστάν και επιστρέφουμε στην Κύπρο ή στην χώρα διαμονής μας γεμάτη εικόνες και εμπειρίες που θα μας μείνουν αξέχαστες.

Συμπεριλαμβανόμενα γεύματα: πρωινό

Μπορεί να γίνουν αλλαγές στο πρόγραμμα από την Διοργανώτρια για καλύτερη διεκπεραίωση του ταξιδιού. 

diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023
diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023
diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023
diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023
diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023
diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023
diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023
diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • 11 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία/guest houses/homestays/γιούρτες (περισσοτερες λεπτομέρειες στα FAQ)

 • Όλα τα μεταφορικά με ιδιωτικά jeeps με τους οδηγούς τους 

 • Όλα τα γεύματα που αναφέρονται ως συμπεριλαμβανόμενα

 • Όλοι οι εισόδοι στα αξιοθέατα που αναγράφονται στο πρόγραμμα

 • Cultural events, activities & shows όπωός αναφέρονται στο πρόγραμμα

 • Border permit 

 • Τοπικό αγγλόφωνο ξεναγό

 • Συνοδό ταξιδιού την Κατερίνα Βάσου aka miss.DiaryWings

 • Αναλυτικός οδηγός πριν το ταξίδι και λίστα ταξιδιού

ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (περισσότερες πληροφορίες στα FAQ)

 • Γεύματα και ποτά που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα

 • Horse riding για όποιον επιθυμεί να μην κάνει τα μονοπάτια με τα πόδια (περίπου 15-20ευρώ)

 • Φιλοδωρήματα 

 • Υποχρεωτική Ταξιδιωτική Ασφάλεια

 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα

Κόστος ταξιδιωτικής επένδυσης:
Є950 

- Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 20 Οκτωβρίου ή μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.
* Τα αεροπορικά εισιτήρια όπως πάντα δεν συμπεριλαμβάνονται και αυτήν την στιγμή (10/10/22) στοιχίζουν περίπου 180ευρώ από Λάρνακα.

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
ONE #DWSQUAD TRIP AT A TIME

ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ

Є1485
- Σε αυτή την τιμή συμπεριλαμβάνονται όλα όσα αναγράφονται στην λίστα με τα συμπεριλαμβανόμενα
- 500 ευρώ προκαταβολή και αποπληρωμή μέχρι 25
Ιουνίου

diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023
diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023
diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023
diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023
diarywings ταξίδι κιργιστάν dwsquad 2023

FAQ

Μάθε περισσότερα

για την ταξιδιωτική μας κοινότητα.

​Έχεις περισσότερες ερωτήσεις? Βρες την απάντηση στα FAQ.

Βρες εδώ τις εκδρομές και τα ταξίδια της ομάδας για το 2023.

Θες να μάθεις περισσοτερα για την κοπέλα πίσω απο την #DWSQUAD? 

bottom of page